La Liga: FC Barcelona 4-0 Valladolid

La Liga - 28. august 2022

Der var aldrig tvivl om udfaldet i opgøret mellem FC Barcelona og Valladolid søndag aften. Gæsterne havde stort set ingenting at komme med - men det havde Barca. Der var flot spil, flotte mål og fight fra Barca-spillerne hvilket sikrede en sikker sejr.

Ter Stegen, Araujo, Koundé, Garcia, Balde, Gavi, Busquets, Pedri, Raphinha, Lewandowski og Dembélé

61' Roberto Araujo
61' Ansu Fati Raphinha
61' De Jong Gavi
76' Kessié Busquets
82' F. Torres Dembélé

- 1-0 24' - Lewandowski
- 2-0 43' - Pedri
- 3-0 65' - Lewandowski
- 4-0 90+2' - Roberto

Der var spil mod et mål straks fra første fløjt, da Barca søndag aften tog imod Valladolid hjemme på Camp Nou. Barca satte sig tungt på bolden og spillede hurtigt og målsøgende. Efter små fem minutter var det tæt på, da Raphinha fra sin højre kant fandt Dembélé på kanten af feltet. Franskmanden trykkede af og bolden blev afrettet og snød Masip, men den gik lige præcis forbi målet. Bare få minutter senere var det endnu tættere på, da Raphinha igen var på spil med et smukt indlæg til Lewandowski. Polakken kom ekstremt stærkt op og fik pandet kuglen på stolpen hvorefter den ramte Masip og dansede rundt inde på stregen. Lewandowski opfattede det hurtigt og forsøgte at springe ind i bolden, men han kom lige præcis for sent.

Efter 20 minutters spil var Valladolid tæt på at dumme sig, da Barca erobrede bolden få meter uden for feltet. Efter to afleveringer lå den hos Lewandowski, der med sin kynisme lagde bolden til rette og trykkede af, men bolden blev blokeret i sidste øjeblik. I angrebet lige efter var Pedri i oplæggerens rolle da han med en god aflevering fandt Raphinha, som måtte se sit forsøg blive bremset af Masip. Det kom endnu tættere på bare to minutter senere, da Lewandowski viste prøver på sin vilde kvalitet. Han afdriblede først sin modstander, lavede en skudfinte så nummer to mand blev sat fuldstændig før han holdt sin modstander væk og fandt Dembélé. Franskmanden trykkede af, men måtte ærgre sig over at se, at bolden tog overliggeren.

Men så kom målet også efter et tungt pres. Raphinha sendte et skarpt indlæg ind i feltet lige mellem målmand og forsvar og da ingen gik til bolden kom Lewandowski stormende ved bagerste stolpe og gik kastet sig ind i bolden og scorede således til 1-0. Valladolid var overhovedet ikke farlig og Dembélé var tæt på at øge efter 37 minutters spil, da han drev bolden forbi hele tre mand før han fra kanten af feltet forsøgte at dreje bolden i mål, men Masip kom sikkert ned og fik snuppet den. Inden pausen blev det også til 2-0, da Dembélé drev bolden ind i banen fra sin kant - han havde byttet med Raphinha og var nu på højre - og herfra spillede han en elegang bold lige ind i hjertet af Valladolids forsvar, Pedri luskede ind og sikkert scorede midtbanemanden til 2-0.

Lige inden pausen fik Valladolid sin bedste periode, da Lewandowski først blev snydt for et frispark på egen banehalvdel - og to sekunder senere fik Valladolid så et frispark. Det blev tæsket ind i feltet og på forunderlig vis stod Anuar helt fri i bagrummet, men i stedet for at sparke første gang ville han tage den til sig. Heldigvis for Bara kom Eric Garcia op og fik pandet bolden ud til hjørnespark. Faktisk fik Valladolid to hjørnespark i de døende sekunder af anden halvleg, men Barca bed fra sig og gik til pause med 2-0.

Anden halvleg var ikke meget anderledes end første, med en masse Barca-boldbesiddelse og målsøgende spil. Efter en times spil blev Araujo, Raphinha og Gavi pillet ud til fordel for Roberto, Ansu Fati og De Jong. Bare fem minutter senere stod der så 3-0, da Dembélé smukt drev bolden ind mellem to modstandere og med en perfekte aflevering sendte han den i dybden til Lewandowski, som valgte at snyde alt og alle ved at sende bolden i målet med hælen. Den blev rettet lidt af undervejs, men det gjorde bestemt ikke målet mindre smukt.

Senest at Valladolid blev farlige var efter at Lewandowski blev snydt for et klart frispark. Fuldstændig samme scenarie udspillede sig efter 68 minutter, da Lewandowski ville aflevere bolden men helt tydeligt blev sparket lige på foden. Det satte gang i et Valladolid-angreb, hvor Ter Stegen måtte redde et hårdt skud før Anuar trykkede returen mod mål, men inde på stregen fik Koundé reddet og kort efter var det Roque Mesa til at trykke af, som Ter Stegen igen måtte redde. Egentlig opstod de øvrige chancer efter at Barcas clearinger landede lige til en Valladolid-spiller.

Med et kvarter igen blev Busquets erstattet af Kessié. Med små 10 minutter igen var det så Dembélés tur til forlade banen for at give plads til Ferran Torres. Barca jagtede fortsat mål og det kom i 92. minut, da Lewandowski sparkede bolden på overliggeren og missede et hattrick, men bolden faldt lige ud til Sergi Roberto, som let kunne skubbe bolden i mål til slutresultatet 4-0. Dermed hentede Barca sæsonens første ligasejr hjemme på Camp Nou. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder