Champions League: Bayern München 2-0 FC Barcelona

Champions League - 13. september 2022

Der var guf for øjnene tirsdag aften, da topbraget mellem Bayern München og FC Barcelona fandt sted. Det var to stærke mandskaber, som løb på banen fra første fløjt og hos FC Barcelona var danske Andreas Christensen med i startopstillingen. Barca havde mest ære af første halvleg og brændte et hav af chancer mens Bayern viste den tyske kynisme og vandt 2-0.

Ter Stegen, Araujo, Christensen, Koundé, Alonso, Gavi, Busquets, Pedri, Dembélé, Lewandowski og Raphinha

61' Raphinha Torres
61' Gavi De Jong
70' Christensen Garcia
80' Dembélé Ansu Fati
81' Busquets Kessié

- 1-0 51' - Hernandez
- 2-0 54' - Sané

En storkamp var på programmet tirsdag aften da Bayern tog imod Barca og her var de indledende minutter et spørgsmål om hvem der skulle have bolden mest ved fødderne. Begge hold forsøgte at presse op i banen hvilket skabte et utal af boldtab og fejlafleveringer, men som tiden skred frem satte Bayern sig mere på bolden mens Barca lå og lurerede på omstillinger. De skiftede dog ofte og efter ni minutter fik Barca en kæmpe chance, da Lewandowski erobrede bolden og fandt Gavi, der hurtigt fandt Pedri. Han gik forbi sin modstander inde i feltet og trykkede af, men Manuel Neuer fik flot reddet.

Få minutter senere var Neuer så knap så god, da hans aflevering ud til Upamecano var alt for dårlig og så kunne Lewandowski opsnappe den, men inden han fik den under kontrol var Upamecano kommer tilbage og fik reddet til hjørnespark for tyskerne. Barca fortsatte med at skabe noget og efter 18 minutter var det Dembélés tur til at drive bolden frem. Han løb ind i banen hvilket gav Gavi plads ude i venstre side. Det unge stortalent modtog bolden og lagde den ind til Lewandowski første gang. Polakken forsøgte at tage en berøring på bolden så den hoppede en smule og så ville han ellers trykke af, men bolden gik tæt over Neuers mål. En kæmpe chance til Barcas ellers knivskarpe angriber.

Lewandowski var tæt på igen to minutter senere, da han pandede et indlæg mod mål, men Neuer var heldig at bolden kom lige på ham så han kunne slå den ud. Gavi samlede bolden op og fandt Raphinha, som i kampens hede forsøgte at dreje over i det lange målhjørne, men bolden gik over målet. Raphinha var dog ikke færdig for bare fem minutter senere satte han fuldstændig Davies af og sendte bolden ind mod kanten af feltet til Lewandowski. Angriberen lagde bolden af til Raphinha som første gang trykkede hårdt og fladt til bolden, men den sneg sig forbi Neuers mål.

Der skulle gå en halv time før Bayern fik lidt ud af deres anstrengelser omkring Barcas felt, da Busquets løb sammen med en modspiller hvilket åbnede rum for Sané, der havde bolden ved fødderne. Sané lagde den af til Sabitzer, der trykkede af første gang, men bolden gik forbi målet. Barca var dog ikke færdige med at skabe chancer og inden halvlegen kom der endnu en chance til Lewandowski, hvor han igen modtog bolden inde i feltet og ville have en berøring på før han trykkede af, men så blev hans forsøg i anden omgang blokeret. Dembélé kunne minuttet efter trække ind mellem to modstandere før han klokkeklart blev nedlagt i feltet men på forunderlig vis gik VAR ikke ind og dømte noget. Og det gjorde dommeren heller ikke og således sluttede det 0-0 i første halvleg, hvor Barca lige præcis havde set lidt mere til bolden end Bayern - men skabt langt farligere chancer end tyskerne.

Blot 20 sekunder af anden halvleg gik der før Raphinha var tæt på at åbne kampen med et mål, da Bayern smed bolden væk hvilket resulterede i, at Pedri kunne finde Raphinha, som først var presset, men med et simpelt træk lagde han bolden til rette og trykkede af, men atter engang forbi målet. Og når man ikke scorer på sine mange chancer i fodbold, så scorer modstanderen typisk - og det gjorde Bayern. De lagde et tungt pres på Barca i de efterfølgende 15-20 minutter. Et hjørnespark seks minutter inde i anden halvleg resulterede i, at Alonso totalt slap markeringen på Lucas Hernandez, som let kunne heade bolden i mål til 1-0 og så eksploderede Allianz Arena og det udnyttede tyskerne til at presse Barca i bund. for bare få minutter efter lå bolden bag Ter Stegen igen.

Her var det Musiala som drev bolden frem mens Sané løb lige ved siden af. Ingen ville gå imod dem og så kunne Sané stikke i dybden ind i feltet og modtage bolden og trille den forbi Ter Stegen til 2-0. Et mesterværk i hvordan man ikke skal forsvare og selvom Bayern pressede yderligere på, så forsøgte Barca at spise sig ind i kampen. Først kom Ferran Torres og De Jong på banen for Raphinha og Gavi og kort efter skulle Pedri have scoret, da han alene med Neuer valgte at vippe bolden forbi målmanden i stedet for at lægge den på tværs eller sparke den fladt. Bolden gik på stolpen og gik ud til målspark.

Med 20 minutter igen havde Andreas Christensen spillet færdig da han blev erstattet af Eric Garica. Med 10 minutter igen kom Franck Kessié på banen for Busquets mens Dembélé blev erstattet af Ansu Fati. De kunne dog ikke nå at gøre nogen forskel og således tabte Barca med 2-0 efter de ellers havde tyskerne nede i sækken i første halvleg, men uden at snøre den - og så slog Bayern til i anden halvleg uden at Barca havde et modsvar. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder