La Liga: Mallorca 0-1 FC Barcelona

La Liga - 1. oktober 2022

Kampen mod Mallorca lørdag aften handlede udelukkende om tre point. Med en håndfuld skader og en landsholdspause på bagen var det ikke forventeligt, at Barca ville gå ind og fortsætte det gode spil fra før landsholdspausen. Spillet var da heller ikke prangende og generelt set manglede der en kreativitet og skarphed.

Ter Stegen, Balde, Piqué, Christensen, Alba, Gavi, Busquets, Kessié, Dembélé, Lewandowski og Ansu Fati

67' Ansu Fati Raphinha
67' Kessié Pedri
80' Alba Roberto
80' Dembélé F. Torres

- 0-1 20' - Lewandowski

Efter landsholdspausen var FC Barcelona i spil igen, da de lørdag aften mødte Mallorca på udebane. Her var forsvaret ramt af skader hvilket betød, at Balde spillede højreback mens Piqué fik spilletid på grund af skader til Koundé og Araujo mens Garcia netop har været afsted med landsholdet. Alba startede som højreback mens Pedri fik en chance hvilket gav plads til Kessié. Det startede umiddelbart fint mod Mallorca, men værterne var skarpest i omstillingerne. De indledte kampen med flere skud fra distancen, men specielt ét forsøg overraskede Barca.

Her fik Mallorca et hjørnespark og med en indøvet detalje blev Barcas forsvar snydt således at Mallorca fik en stor chance, som dog blev misbrugt ved at blive sparket over målet. Ansu Fati og Dembélé havde ikke meget plads at operere i på kanterne og de var stort set usynlige og det lignede en svær mission for Barca lige indtil at Ansu Fati fik skabt noget plads med en fodfinte, som gav ham ekstra plads mod Maffeo. Ansu smed bolden i dybden til Lewandowski, der egentlig var langt fra mål, men polakken drev bolden nogle meter frem, snød Valjent og lagde bolden over til sin højre side hvorfra han knastørt smækkede bolden i mål til 0-1.

Lewandowski var tæt på at udbygge føringen to minutter senere, da Busquets vippede bolden i dybden til polakken, som tog bolden med sig og forsøgte at sparke bolden over keeperen, men uden held. 10 minutter før pausefløjt var Mallorca tæt på udligningen, da et fladt indlæg fra højre fandt Jaume Costa få meter fra mål. Her sparkede han til kuglen, men Ter Stegen reagerede hurtigt og fik reddet den store mulighed. Første halvleg var noget atypisk for Barca, som trods et massivt boldovertag fik raget tre gule kort til sig. Christensen og Piqué fik et hver med ét minuts mellemrum mens Kessié også fik sig et gult kort.

Kort inde i anden halvleg var Antonio Sanchez tæt på udligningen, da han blev spillet igennem i Albas side og tog chancen første gang, men Ter Stegen fik flot reddet til hjørnespark. Efter 67 minutter havde Ansu Fati spillet færdig efter en spillemæssigt skuffende kamp, hvor der dog ikke rigtig var nogen, som ramte det helt høje niveau. Ansu Fati fik sig dog en assist og blev erstattet af Raphinha. Også Kessié gik ud, da han gav plads til Pedri.

Det var som om, at gassen gik ud af Mallorca-ballonen og de kunne ikke rigtig sammensætte angreb længere i og med at de brugte al energi på at forsvare. Til gengæld skabte Barca ikke det store selvom Pedri med 10 minutter igen fik en aflevering, hvor han var helt fri inde i feltet, men han valgte at sende bolden videre med hælen selvom han utvivlsomt bare skulle have taget bolden med. Kort efter blev Roberto og Ferran Torres sendt på banen for Alba og Dembélé. I kampens slutning forsøgte Mallorca at gå højere op i banen for at skabe miraklet og de kom da også frem til flere skudforsøg. Blandt andet da Ter Stegen med tre minutter igen sparkede bolden direkte ud til Daniel Rodriguez, som tog et par træk og sparkede mod mål, men Ter Stegen satte sikkert ind.

Med et enkelt minut tilbage var det tæt på at gå helt galt for Barca, da Kang-In Lee opsnappede et indlæg mod et passivt Barca-forsvar. Kang-In Lee tog bolden med med brystet og headede den videre ned i jorden før han trykkede af, men heldigt for Barca gik bolden tæt forbi målet. Barca evnede ikke at holde fast i bolden og dræbe kampen i slutminutterne og derfor blev det en spændende afslutning, da Mallorca i den grad investerede i en udligning. De nåede dog ikke at udligne og dermed hentede FC Barcelona fuld gevinst og topper lige nu La Liga inden Real Madrids kamp mod Osasuna denne weekend. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder