Champions League: FC Barcelona 3-3 Inter

Champions League - 12. oktober 2022

Der var lagt op til en magisk aften på Camp Nou, men Barcas forsvar sørgede for at pille pynten af det sprudlende fodbold - specielt Piqué, som leverede en ufattelig dårlig kamp nede i forsvaret. Generelt set var midtbanen og forsvaret ikke gode i defensiven. Det hele endte 3-3 og Barca fik dermed ikke sejren, men har en spinkel chance for at holde liv i Champions League-drømmen.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Garcia, Alonso, Gavi, Busquets, Pedri, Dembélé, Lewandowski og Raphinha

64' Busquets De Jong
64' Raphinha Ansu Fati
73' Roberto Kessié
73' Alonso Balde
82' Gavi F. Torres

- 1-0 40' - Dembélé
- 1-1 50' - Barella
- 1-2 63' - Lautaro
- 2-2 82' - Lewandowski
- 2-3 89' - Gosens
- 3-3 90+2' - Lewandowski

Kampen mod Inter startede som ventet med en masse boldbesiddelse fra Barca og et Inter-hold, som gik langt tilbage i banen. Inter var dog ikke kun defensive, de trak nemlig mange mand med frem når de vandt bolden i håbet om at score et hurtigt mål. Italienerne fik da også sendt et par forsøg afsted i starten og det lignede hurtigt en kamp, hvor Barca ikke var i kontrol.

Efter ni minutter tog Raphinha et hjørnespark, som blev sendt hele vejen bagerst i feltet, hvor Lewandowski stod klar til at heade til den, men uheldigvis for polakken reddede Henrikh Mkhitaryan inde på stregen. Der skulle gå 17 minutter før den anden store chance i opgøret kom og denne gang var det Inter, da et frisparksindlæg landede for fødderne af De Vrij, der sendte bolden på overliggeren og ned på stregen. Bolden hoppede ud til Dzeko, der stod klar til at flugte bolden i mål, men heldigvis for Barca ramte bosnieren slet ikke bolden og så kunne Ter Stegen samle kuglen op.

Stille og roligt åd Ousmane Dembélé sig ind i kampen og han begyndte at tage sagen i egen hånd. Efter en halv time driblede han rundt på kanten af feltet før han trykkede til, og her kunne Onana kun halvklare før han uheldigt fik bolden op i hovedet og skubbet den til hjørnespark. Efter hjørnesparket slog Inter kontra, da Barella drev bolden frem og havde Dumfries ved sin side. Havde Dumfries været mere kynisk, så havde han også scoret, men han skød direkte på Ter Stegen. Her blev Barcas forsvar udstillet. Dembélé forsøgte sig igen kort tid efter, da hans aflevering var tiltænkt Busquets, men midtbanemanden var smart og hoppede over bolden og lod den gå til Roberto, som pludselig fik plads til at trykke af. Onana kunne igen kun halvklare, men Lewandowski blev stærkt presset i sin jagt på at sparke bolden i mål.

Dembélé var aktiv igen efter 36 minutter, da han sendte en bold i dybden til Lewandowski, der med sin fysik kom fri fra sin modstander og fandt Raphinha inde i feltet, men brasilianerens forsøg sneg sig tæt forbi mål. Det begyndte at trække op til et mål og det var tæt på efter 40 minutter, da Dembélé igen kæmpede og trykkede af. Denne gang var det dog et skidt skud, som dog blev bremset inde i feltet og så stod Pedri pludselig fri med keeper Onana, men Pedri kunne ikke få skubbet bolden over stregen.

Det kunne Dembélé til gengæld minuttet efter, da Alonso smed en lang aflevering ud til Raphinha, der vandt sin hovedstødsduel, men først skulle helt ned til hjørneflaget for at hente kuglen. Med et stærkt overblik fandt han Roberto, der første gang sparkede bolden fladt ind i feltet og så dukkede Dembélé op og kunne sparke bolden i mål til 1-0 og så brød Camp Nou ellers løs af glæde.

To minutter senere var det uhyrligt tæt på 2-0, da Onana kom skidt ud af sit mål og så landede bolden hos Raphinha, der med et følt vip forsøgte at sende bolden over i det lange målhjørne, men bolden gik tæt forbi. Der skete ikke mere i første halvleg - men anden halvleg åbnede med en kæmpe mavepuster, da Barella fem minutter inde blev tildelt en gave af dimensioner af en ekstremt dårligt spillende Gerard Piqué. Et højt og ellers ufarligt indlæg blev sendt ind i feltet og i først omgang holdt Piqué overhovedet ikke sin linje. Så tog han et par skridt op mod sin modstaner og da han kunne se, at ingen af de to kunne nå op til bolden, så tog han begge hænder ud til siden som om, at der var styr på alt og lod bolden gå. Hvad han dog ikke vidste var, at Barella løb bagom, snuppede bolden og klaskede den i mål til 1-1.

Inter fortsatte med at presse og det var udelukkende deres mangel på kynisme der gjorde, at de ikke havde scoret flere mål i kampen. Dzeko stod efter 53 minutter helt fri inde i feltet, men det flade indlæg landede lige hos Ter Stegen. Fire minutter senere var Barcas forsvar atter engang i opløsning, da Skriniar fik chancen, men kun en monsterredning af Ter Stegen holdt bolden ude. Piqué var på pletten med sit dårlige spil igen efter en time, da han så langsom ud og ikke kunne kontrollere bolden mod Dumfries, der kom tæt under mål. Dumfries forsøgte at spille chancen større ved at spille bagud til Lautaro, men hans aflevering blev blokeret.

Efter 63 minutter fik Inter smag på mere, da Busquets smed bolden væk i en håbløs situation, hvor han end ikke var presset. Et par hurtige afleveringer af Inter og så kunne Lautaro Martinez tæmme bolden inde i feltet, hvor Garcia ikke kom op til ham og dernæst kunne argentineren sparke bolden i mål til 1-2 via. begge stolper. Forfærdeligt spil fra midtbanen, som ikke hjælper til i defensiven, som i forvejen har det stramt. Xavi valgte at pille Busquets og Raphinha ud og sende De Jong og Ansu Fati på banen kort efter. Lewandowski fik bolden i mål med 20 minutter igen, men helt korrekt blev det annulleret for offside.

Efter 72 minutter reagerede Xavi yderligere, da Alonso og Roberto gik ud og gav plads til Balde og Kessié. Med otte minutter igen kom en mindre forløsning på Camp Nou, da indskiftede Balde smækkede bolden ind i feltet, hvor Lewandowski forsøgte at heade på mål, men bolden blev blokeret og tilfældigt landede den hos Lewandowski, der trykkede til den. Bolden blev rettet af og snød Onana og gik i mål til 2-2 og så var jagten på sejren sat i værk. Det gik dog den anden vej, da Barca begyndte at satse mere og mere på sejren således at Inter igen kunne slå kontra.

Med ét minut tilbage af den ordinære spilletid blev Lautaro Martinez spillet i dybden og kom ud mod sidelinjen. Piqué forsøgte at dække af, men var ufattelig passiv og lod egentlig bare Lautaro vente til der kom nogle medspillere med. Da Gosens dukkede op bagerst i feltet smed Lautaro bolden ind til ham og så stod der 2-3 på Camp Nou og udvandringen var så småt i gang.

I andet minut tillægstid smed steg Lewandowski til vejrs på et indlæg og pandede bolden smukt i mål til 3-3 og så var der stadig liv i Barca.I 95. minut fik Asllani en kæmpe chance en mod en med Ter Stegen for at sparke Barca ud af Champions League, men den tyske keeper fik reddet med foden. Her så Barca-spillerne trætte ud og havde svært ved at løbe med hjem.

Der skete ikke mere i slutningen af opgøret og dermed endte den hæsblæsende kamp med 3-3 og således bibeholder Barca håbet i Champions League, men forsvaret var til al kritik og resultatet var absolut ikke det, som Barca håbede på. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder