La Liga: FC Barcelona 4-0 Athletic Bilbao

La Liga - 23. oktober 2022

Barca leverede endnu en storslået første halvleg og en mere afdæmpet anden halvleg, da de søndag aften slog Athletic Bilbao hjemme på Camp Nou. Det var første halvleg, som var bomstærk, mens Xavi kunne spare nogle af de bærende kræfter i anden halvleg med tanke på kampen mod Bayern München onsdag aften.

Ter Stegen, Roberto, Koundé, Garcia, Balde, De Jong, Busquets, Gavi, Pedri, Dembélé og Lewandowski

34' Gavi Kessié
63' Lewandowski Ansu Fati
63' Pedri Ferran Torres
63' Koundé Alonso
79' Dembélé Torre

- 1-0 12' - Dembélé
- 2-0 18' - Roberto
- 3-0 22' - Lewandowski
- 4-0 73' - F. Torres

Efter en god kamp mod Villarreal hvor Barca hentede en sikker sejr på 3-0 skulle Xavis tropper gøre kunsten efter søndag aften hjemme mod Athletic Bilbao. Og det startede rigtig godt med et tungt pres på baskerne som gav pote bare 12 minutter inde i opgøret, da Dembélé tog turen før han trykkede af. Keeperen fik dog reddet, men måtte give en retur ud til siden, hvor Robert Lewandowski samlede op. Han ventede på bevægelse og det skabte Dembélé, da han trak ind foran sin en basker hvorefter Lewandowski vipper bolden indtil sin fransk holdkammerat, som pandede kuglen i mål til 1-0. En god start for Barca, som blev meget bedre.

Bare få minutter senere var Dembélé i hopla igen. Sergi Roberto drev bolden frem i højre side og fandt Dembélé. Roberto fortsatte sit løb hele vejen ind i feltet og modtog bolden før han trykkede til den. Inigo Martinez rettede den af, men ikke nok - bolden gik i mål og dermed blev Roberto noteret for et mål mens Dembélé fik en assist til sit navn. Det gjorde han også fire minutter senere, da han elegant vippede bolden forbi sin modstander helt ude ved sidelinjen og satte fart før han smukt spillede bolden ind i feltet til Lewandowski, der elegant prikkede kuglen og drejede rundt på en tallerken før han køligt tæskede bolden i mål til ydmygende 3-0 efter bare 22 minutter.

Efter 26 minutters spil måtte Gavi en tur i græsset, da han fik et knæ direkte ind på lysken eller skridtet. Han tog sig lidt til begge dele og måtte behandles i længere tid på banen før han kunne fortsætte. Det varede dog kort, da smerterne ikke var væk og så var Barca tvunget til en tidlig ændring, da Franck Kessié kom på banen i stedet. Xavi fik et gult kort i forbindelse med situationen, da dommeren lod spillet køre videre mens Gavi lå og var ramt i græsset. Kampen tempo gik noget ned efterfølgende og mens Barca roligt trillede bolden rundt i egne rækker indtil dommeren kunne fløjte til pause, så dummede Busquets sig, da han sløvt sendte bolden direkte i fødderne på Berenguer, som fik en god mulighed, men han udnyttede den ikke godt.

Få minutter inde i anden halvleg var det tæt på 4-0, da Sergi Roberto sendte en fladt bold ind i feltet, hvor Dani Garcia dog kom foran Pedri. Til gengæld var Garcias plan at sparke bolden langt ud af feltet, men han havde ikke opdaget Pedri, som kom lige bag ham og trak benet ud. Garcias clearing ramte direkte ind på Pedris fod før bolden gik på stolpen og ud i spil igen. Efter en times tid foretog Xavi flere ændringer, da Ansu Fati, Alonso og Ferran Torres kom på banen for Lewandowski, Pedri og Koundé. Det var tæt på at give pote få minutter efter, da De Jong drev bolden frem og fandt Ansu Fati i venstre side. Han tog et hurtigt træk ind i banen og havde øje for målhjørnet, men bolden sneg sig over kassen.

Med et kvarter igen kom der endnu et mål på Camp Nou, da Ferran Torres oppe på midten af banen lagde bolden af og løb med i angrebet. Mens bolden blev spillet helt ud på kanten til Dembélé satte Ferran Torres fart ind i feltet. Dembélé så det og spillede genialt bolden igennem benene på sin modstander og ind i feltet til Ferran, som drejede 180 grader og sparkede bolden i mål til 4-0. Kort tid efter blev Dembélé klappet fra banen efter tre assists og et mål. Ind kom den unge Pablo Torre. Kort før tid gik Sergi Roberto i stykker, da han i en glidende tackling inde i feltet slog sin skulder i jorden og dermed blev han kørt fra banen. Xavi havde allerede brugt alle sine indskiftere, så Barca måtte slutte kampen med 10 mand på banen, hvor Franck Kessié trak ned som højreback.

Med to minutter igen var Ter Stegen tæt på at droppe fælt, da han smed bolden væk nede i eget felt, men Bilbao var bare ikke kyniske her søndag aften og således formåede de ikke at udnytte den store mulighed. Det sluttede således 4-0 til FC Barcelona, som bibeholder presset på Real Madrid i La Liga og nu kan se frem til kampen mod Bayern München i Champions League - på Camp Nou. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder