La Liga: FC Barcelona 1-1 Espanyol

La Liga - 31. december 2022

Der var endelig bold på Camp Nou igen, da FC Barcelona lørdag eftermiddag tog imod Espanyol i La Liga. Efter Real Madrids heldige sejr ude mod Valladolid i aftes var Barca pisket til at slå naboen fra Espanyol. Selvom det er de 22 spillere, som skal skabe kampen, så var dommer Mateu Lahoz manden, som sørgede for at skabe drama.

Ter Stegen, Roberto, Christensen, Alonso, Alba, Gavi, De Jong, Pedri, Raphinha, Lewandowski og Ansu Fati

51' Gavi Busquets
62' Ansu Fati F. Torres
62' Raphinha Dembélé
82' Roberto Koundé
82' De Jong Balde

- 1-0 7' - Alonso
- 1-1 73' - Joselu (Straffespark)

FC Barcelona skulle kun bruge syv minutter før bolden lå i Espanyol-nettet. Et hjørnespark blev smækket indover, hvor Lewandowski forsøgte at heade til bolden, men han fik ikke ordentligt træf på den. I stedet røg videre over til Andreas Christensen, som med et flot overblik headede den ind midt for mål til forsvarskollegaen Marcos Alonso, som pandede den i mål til 1-0. Marcos Alonso var tæt på at øge til 2-0 10 minutter senere, da han opsnappede Jordi Albas indlæg, men Alonso kunne lige præcis ikke dirigere bolden inden for målrammen.

Barca dominerede klart bolden og pressede på for kampens andet mål, men det var dommer Mateu Lahoz, som fik det næste brøl fra fansene på Camp Nou, da han først gav Ansu Fati et gult kort, og da Ansu Fati to minutter senere kom forbi sin modstander og blev revet i trøjen, så gav Lahoz ikke noget gult kort til Espanyol-spilleren. Det fik fansene op i det røde felt og Lahoz måtte samtidig tale Xavi til ro. Lahoz viste igen sin ekstremt svage side, da Jordi Alba efter en halv time sendte bolden gennem benene på sin modstander, som kvitterede ved at vælte Alba omkuld, men på mærkværdig vis valgte Lahoz ikke at dømme frispark.

Med få minutter til pausen tog Raphinha chancen med et knaldhårdt skud, men Espanyol-keeperen fik noget heldigt reddet forsøget. Kampen var gået ind i en periode, hvor Barca var alt for svage i angrebsspillet og ikke kunne sætte chancer op mens Espanyol ikke havde meget at byde med frem i banen. 10 minutter før pausen hed boldbesiddelsen 76-24%, men uden at Barca fik gjort alverdens med bolden. Espanyol var oppe og snuse omkring Ter Stegens felt et par gange, men Martin Braithwaite og hans holdkammerater fik aldrig truet den tyske keeper.

Barca var tæt på at åbne anden halvleg med et mål, da Sergi Roberto løb bag om Espanyol-forsvaret og mødte et indlæg inde i feltet. Han forsøgte at heade bolden på tværs til Ansu Fati, men bolden fik for meget fart til at Ansu Fati kunne nå frem og prikke den i mål. Efter 50 minutter valgte Xavi at ændre på midtbanen, da Gavi blev erstattet af Busquets. Det betød, at De Jong kom længere frem på banen så Busquets kunne sætte sig på sin faste defensive plads på midtbanen. Som anden halvleg skred frem begyndte Barcas spil igen at falde ned på et niveau, hvor ingen af spillerne for alvor kunne skabe en balance. Det blev for stresset, boldtabene blev flere og det åbnede op for at Espanyol kom bedre med i kampen.

Efter en time havde Xavi set nok af Ansu Fati og Raphinha og valgte at sende Dembélé og Ferran Torres på banen. Ansu Fati og Raphinha lignede hele tiden spillere, som var alt for langt væk fra målet til at de kunne blive farlige selvom Raphinha fik sendt et par skud afsted. Med 20 minutter igen skete det, som man nærmest kunne have forudset: Espanyol kom tilbage i kampen, da Barca sløsede i spillet og aldrig fik scoret målet til 2-0. Marcos Alonso var uheldig, da han begik et straffespark. Han trådte støvlen af sin modstander mens han havde øjnene rettet mod bolden, men Mateu Lahoz pegede på pletten og så scorede Joselu til 1-1 og så var Barca tilbage dér, hvor de ofte har været.

Mateu Lahoz fortsatte sit dramatiske dommerarbejde med at smide om sig med gule kort. Ferran Torres blev skubbet ned i feltet - ikke nok til et straffespark - men klart skubbet omkuld, og så fik han et gult kort for et ikke-eksisterende dive. Skandalernes mand, Mateu Lahoz, ville fortsatte sit show på Camp Nou, da han af uforklarlige årsager valgte at skabe sig ved at smide Jordi Alba ud med to gule kort. Bare tre minutter senere skulle han vise sig selv frem endnu engang, da han allerede havde sendt kampen totalt ud af kontrol, da han blev Souza og Cabrera ud med røde kort. Dermed var Barca på 10 mand og Espanyol 9 mand. En skandaløs dommerpræstation uden lige - for det var ham, der tog rolig kamp til et niveau, hvor det hele braste sammen.

Mens skandalen stod på valgte Xavi at pille De Jong og Roberto ud for Balde og Koundé. I mellem tiden var Lahoz ude på skærmen og se en situation an som betød, at han trak det røde kort til Cabrera tilbage og dermed var Espanyol igen på 10 mand. Der blev lagt yderligere ni minutters spil til, og her nåede Lahoz også lige at give Raphinha på bænken et gult kort samt Xavi. Og så var han godt rundt med fem gule og ét rødt til Barca samt seks gule og ét rødt til Espanyol. En skandaløs præstation uden lige - men det kan Barca ikke bruge til noget - spillet på banen var ikke stærkt nok og således måtte Barca spille 1-1 i den sidste kamp for i år. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder