Copa del Rey: CF Intercity 3-4 FC Barcelona

Copa del Rey - 4. januar 2023

Det var ikke meningen, at Barca skulle få bøvl med CF Intercity, men anden halvleg blev ganske målrig og kampen endte i forlænget spilletid. Hjemmeholdet fik blandt andet lov til at score på to situationer, hvor markeringerne var alt for dårlige hos Barca mens Marcos Alonso kun havde været få minutter på banen før han kostede et mål.

Ter Stegen, Dest, Araujo, Garcia, Balde, De Jong, Busquets, Roberto, Demir, Memphis og Coutinho

60' F. Torres Raphinha
60' Araujo Garcia
60' Torre Gavi
75' Memphis Ansu Fati
83' Bellerin M. Alonso
105' Dembélé Baldé

- 0-1 4' - Araujo
- 1-1 59' - Soldevila
- 1-2 67' - Dembélé
- 2-2 74' - Soldevila
- 2-3 77' - Raphinha
- 3-3 86' - Soldevila
- 3-4 104' - Ansu Fati (Forlænget spilletid)

På papiret var der klar styrkeforskel mellem CF Intercity og FC Barcelona og inde på banen var forskellen da også til at se, men Barca har problemer med at lukke kampe og det har de haft længe. Også denne gang. Fire minutter inde i opgøret fik Barca dog en drømmestart, da Pablo Torre smækkede et hjørnespark ind i feltet, som Ronald Araujo flot kom til og headede i mål til 0-1 og dermed markerede han sit comeback med et mål.

Barca dominerede klart bolden gennem opgøret og rumsterede typisk omkring værternes felt dog uden for alvor at komme til de store, åbne chancer. Efter et kvarter var det ved at gå galt for Barca, da hjemmeholdet slog kontra. Pinan blev sendt i dybden mellem Araujo og Koundé og kom helt ind til Iñaki Peña, som kom ud af sit mål, men han ville undgå at lave straffespark og derfor kom Pinan forbi ham og skulle egentlig bare trille bolden i mål, men Araujo havde fortsat sit løb og kunne derfor i glidende stil redde lige inden bolden gik i mål.

Efter en halv time fik Dembélé et frispark på kanten af feltet, som Memphis Depay tog sig af. Han forsøgte med en flad variant, men bolden blev rettet af og gik højt i luften før den landede ovenpå overliggeren og gik til hjørnespark. Det var meget tæt på, at bolden gik i mål og det var det også kort tid efter, da Pablo Torre flot tog presset af med et par driblinger på kanten af modstanderens felt før han fandt Kessié, der lagde bolden af til Dembélé. Franaksmanden satte sin direkte modstander og forsøgte et lumsk skud, som dog gik tæt forbi.

Dembélé var tæt på igen minuttet efter, da han endnu engang let satte sin direkte modstander af således at han kom ind i feltet og kunne trykke af på den store mulighed, men en Intercity-spiller kom i vejen og blokerede bolden ud til hjørnespark. Her var Araujo farlig igen, men hans forsøg gik dog forbi målet denne gang. Lige inden at dommeren kunne fløjte til pause fik Ferran Torres en gylden mulighed, da han modtog bolden inde i feltet, men han ramte slet ikke målet på sit forsøg. 0-1 ved pausen.

Kort inde i anden halvleg sendte Memphis en god bold afsted til Dembélé, som trak den med ind i feltet før han trykkede kanonen af, men bolden sad lige på keeperen. Den chance blev dyr, da Intercity gik op og fik et hjørnespark. Bolden blev lagt indover og her kunne Murria heade bolden på tværs af feltet til Soldevila, som Ferran Torres ikke gad at dække op, og så kunne Soldevila sparke bolden i mål til 1-1 og igen viste Barca, at de har svært ved at lukke kampe - endda mod hold fra en lavere række. Xavi foretog lynhurtigt tre ændringer, da han sendte Raphinha, Gavi og Garcia på banen for Ferran Torres, Torre og Araujo.

Og det gav hurtigt pote. Gavi sendte en flot bold i dybden til Dembélé i et øjeblik, hvor Intercitys forsvar var fanget højt på banen. Dembélé stormede ned mod keeperen, vippede bolden over ham og så stod der 1-2. Men det varede ikke længe. Bare syv minutter senere smækkede Romero en bold ind i feltet, hvor Soldevila igen kom på bolden og headede den i mål til 2-2. Her så Jordi Alba ikke for god ud, da han slet ikke kom op til duellen - men Alba havde også en anden mand længere bag sig, som han skulle holde øje med. 2-2 med et kvarter igen og så var kampen igen pivåben.

Xavi tog straks Memphis Depay ud og sendte Ansu Fati på banen. Lige efter indskiftningerne kom der atter et mål, da Jordi Albas flade indlæg fik lov til at gå igennem hele feltet før Raphinha ved bagerste stolpe let kunne smække bolden i mål til 2-3 og så var Barca igen i front. Med lidt under 10 minutter igen havde Bellerin spillet færdig og han gav plads til Marcos Alonso. Og han skulle få en uheldig hovedrolle. Først var Soldevila tæt på sit hattrick, da han sammen med sin holdkammerart totalt tørrerede Barcas hullede forsvar før Iñaki Peña flot kom ud og fik reddet. Minuttet efter skulle Raphinha have lukket kampen, da Ansu Fati fandt ham med en fantastisk aflevering, men brasilianeren skød lige på keeperen. Og bare ét minut efter lå bolden i Barcas mål. Indskiftede Marcos Alonso var alt for sløv i sin boldomgang og tabte den på Intercitys banehalvdel som sidste mand. Herrera drev bolden frem og fandt Soldevila, der flot sendte den i kassen til 3-3 og dermed fik han et hattrick mod Barca, som han nok næppe havde turde at drømme om.

Barca pressede på for at afgøre kampen efter 90 minutter, men det hjalp intet. Der kom ikke flere mål og dermed måtte de to mandskaber ud i to gange 15 minutter. To minutter inde i den forlængede spilletid var Ansu Fati tæt på, da han smækkede fladt til en aflevering fra Kessié. Bolden blev bremset af keeperen, men fortsatte i langsom fart ind mod målet. Keeperen kom dog tilbage og fik med hjælp af stolpen reddet bolden. Barca dominerede igen klart i den forlængede spilletid og forløsningen kom lige inden pausen, da Raphinha smed en flad bold ind i feltet, hvor Ansu Fati kom til og fik sparket på bolden første gang. Bolden snittede en modstander så perfekt, at bolden tog en bue henover målmanden. 3-4 på måltavlen og så var Barca igen i front.

Med fem minutter igen skulle Balde have gjort mere ved Raphinhas aflevering. Brasilianeren spillede en perfekt bold ind i feltet til Balde, som forsøgte at trække den forbi keeperen for at sparke den i mål, men keeperen fik lappen på og chancen forduftede. En stor mulighed for endegyldigt at lukke opgøret - men igen formåede Barca ikke at lukke og slukke. Selvom der stadig var tid tilbage for Intercity, så måtte de efter 120 minutters bold opgive, da dommeren fløjtede af. Dermed er Barca videre i turneringen, men atter engang var det ikke med overbevisende spil og det selvom scenen var perfekt til at tromle henover modstanderen denne gang. Om få dage skal Barca til Madrid og møde Atletico i La Liga. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder