La Liga: Atletico Madrid 0-1 FC Barcelona

La Liga - 8. januar 2023

FC Barcelona var på en af sæsonens sværeste missioner, da de var på besøg hos Atletico Madrid. Første halvleg startede rigtig godt, men sluttede med et Atletico Madrid-pres. Anden halvleg blev gradvist mere ond og til sidst kom der da også et par røde kort, da Savic og Ferran Torres gav brydekamp midt på fodboldbanen. Barca endte som vinder på et mål af Dembélé.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Christensen, Balde, De Jong, Busquets, Pedri, Dembélé, Ansu Fati og Gavi

57' Ansu Fati F. Torres
57' De Jong Kessié
73' Gavi Raphinha
81' Balde Alonso
81' Busquets Roberto

- 0-1 22' - Dembélé

Bare tre minutter inde i opgøret fejlede Atletico Madrid noget atypisk hele to gange hvilket udmøntede sig i en større chance til Ansu Fati, men da han skulle gå til bolden og klappe til den inde i feltet, som Savic madrilenerne til undsætning. I sin tackling var Savic på vej ned i jorden og ramte bolden med hånden hvilket dommeren ikke mente var nok til straffespark til trods for lidt sporadiske protester fra Barca-spillerne. Minuttet efter var det Pedri som fejlede med et boldtab hvilket efter et par afleveringer fra Atletico-spillerne gav en skudmulighed til Barrios, men han måtte se sit forsøg blive pillet af Ter Stegen.

Efter ni minutter gjorde Andreas Christensen det, som mange, mange Barca-fans har efterlyst: Skud fra distancen. Barca-spillerne spillede bolden rundt om Atleticos felt og ville konstant have den helt ind til målet, men da bolden blev spillet bagud til Christensen tog han sagen i egen hånd og trykkede af fra distancen. Et kompetent spark, som dog ikke gav Oblak de store problemer. Bare minuttet efter fik Ansu Fati igen bolden inde i feltet efter at Atletico atter engang fejlede i opspillet, men Ansu Fatis skud blev for anden gang blokeret. Efter 22 minutter kom forløsningen for Barca, der var oppe imod et noget skuffende Atletico Madrid-hold.

Atletico Madrid stod langt tilbage i samtlige minutter og satsede på omstillinger mens Barca bevarede troen og havde det med at komme med de små, hurtige afleveringer. Efter 22 minutter gik Pedri smukt forbi et par modstandere og det var første gang i kampen, at noget lykkedes for ham - men det var også vigtigt. Han spillede bolden videre til Gavi, som brugte sin krop til at vinde bolden og så sendte han den ud til Dembélé, der smukt sparkede bolden fladt i mål til 0-1. Og hvis ikke det var nok, så skulle Barca være kommet på 0-2 bare to minutter efter, men Pedri havde generelt set ikke gang i nogen god kamp selvom han godt nok satte fødderne rigtigt ved det første mål. Kort tid efter Dembélés føringsmål fik Pedri således en kæmpe chance helt alene med Oblak, men han tøvede alt, alt for længe og endte med at ville vippe den over keeperen, men bolden blev blokeret.

Da uret havde rundet en halv time troede Atletico-spillerne, at de skulle have et straffespark, da Barca blev straffet og Atleti satte gang i en omstilling. Griezmann vippede bolden over tre Barca-spillere og fandt Llorente, som trykkede bolden mod mål, men Araujo fik rettet bolden af så den gik i sidenettet. VAR bremsede dog kampen for at se, om Araujo havde brugt hånden, men det viste sig, at Araujo inden skudøjeblikket trykkede hånden helt ind til kroppen og dermed gik han fri. En genial reaktion af Araujo. Til gengæld fik Atletico en kæmpe chance minuttet efter, da Gimenez kom bragende ind i et indlæg og headede lige forbi målet. Havde den været inden for målrammen var Ter Stegen næppe nået derned.

Nahuel Molina fik en stor chance for at udligne, da Balde totalt sov i timen og efterlod et kæmpe tomrum bag sig, som Molina løb ned i. Molina modtog bolden og stormede ind i feltet hvor han trykkede af, men han ramte slet ikke målet. Madrilenerne var kommet bedre med i kampen - og længere frem i banen - efter Barcas mål og stemningen blev en anelse mere ond eftersom Atletico mente, at flere situationer ikke gik deres vej. Lige inden pausen var Antoine Griezmann tæt på, da en bold fra Carrasco gik hele vejen ind i feltet til franskmanden, som stående trykkede af, men Ter Stegen reagerede hurtigt og fik trykket bolden over mål til hjørnespark, som igen blev farligt, da Ter Stegen kom klodset ud af målet og så stod Reinildo Mandava klar til at heade bolden i mål, men han fik ikke vinkel på og headede lige forbi. Det blev den sidste chance i første halvleg, som gradvist blev mere og mere underholdende.

Små 10 minutter inde i anden halvleg valgte Xavi at ændre to spillere, da usynlige Ansu Fati samt De Jong blev erstattet af Ferran Torres og Franck Kessié. Anden halvleg startede ikke hvor første halvleg sluttede, så det var noget mere sporadisk med spil og chancer. Barca forsøgte at spille sig tilbage ind i kampen mens Atletico Madrid forsøgte at skabe mere spil. Med et kvarter igen fik Ferran Torres bolden i mål, men helt korrekt blev det annulleret for offside. I samme ombæring blev Gavi erstattet af Raphinha hvilket betød, at Barca nu havde Dembélé, Ferran og Raphinha på toppen med Pedi, Busquets og Kessié på midtbanen. Med 10 minutter igen kiksede dommerens logiske sans, da indskiftede Correa ikke kunne holde bolden inde og i stedet for at lade bolden ligge blev han rasende og sparkede den mod linjedommeren, som dømte den ud. Han fik kun et gult kort for at sparke bolden væk men skulle naturligvis have haft et rødt kot for at sparke den direkte mod linjedommeren.

Med ni minutter igen foretog Xavi sine to sidste ændringer, da Balde og Busquets blev erstattet af Alonso og Sergi Roberto. Kampen blev ekstrem ond mod slutningen med flere frispark, adskillige kort og to minutter inde i tillægstiden gik der børnehave i den, da Savic og Ferran Torres lå i græsset og gik i gang med en brydekamp. Dommeren takserede det til et rødt kort til begge spillere og dermed var det 10 mod 10 i de døende minutter. Efter 95 minutters spil var Griezmann uhyre tæt på udligningen, da han faktisk fik passeret Ter Stegen, men inde på målstregen nåede Araujo tilbage og fik lukket af.

Selvom Atletico Madrid pressede gevaldigt på til sidst, så red Barca stormen af og kom fra Wanda Metropolitano med fuld gevinst og dermed trækker de fra Real Madrid i toppen af La Liga. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder