La Liga: Elche 0-4 FC Barcelona

La Liga - 1. april 2023

FC Barcelonas første halvleg mod Elche var ikke specielt god, men det var en professionel indstilling med en seriøs attitude, da de formåede at lukke ned for Elche og komme i front uden at sprudle. I anden halvleg skruede catalanerne dog op i et gear, hvor Elche ikke kunne spille med og så var der aldrig tvivl om kampens udfald.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Alonso, Alba, Roberto, Garcia, Gavi, Ferran Torres, Lewandowski og Ansu Fati

68' Gavi Kessié
77' Araujo P. Torre
83' Ansu Fati Aleix Garrido

- 0-1 20' - Lewandowski
- 0-2 56' - Ansu Fati
- 0-3 66' - Lewandowski
- 0-4 70' - F. Torres

Sidstepladsen Elche kom ud til opgøret mod Barca som lyn og torden med et højt pres og en aggressiv indstilling. Det kastede et par løse chancer af sig i starten af opgøret samt et par hjørnespark, men det varede ikke længe før Barca begyndte at få styr på bolden og køre den rundt i de velkendte trekanter med Eric Garcia på den defensive midtbane. Overordnet set var det en yderst chancefattig første halvleg, men Barca havde alligevel skarpheden med sig.

Efter 20 minutter sendte Jordi Alba et frispark ind i feltet, hvor Araujo kom højt og headede den ned for fødderne af Lewandowski. Polakken tog bolden til sig og sparkede egentlig bolden ind på sit eget venstreben, men det var alligevel så godt, at den hoppede over hovedet på en forsvarsspiller og i mål til 0-1 og så var Barca ovenpå. En håndfuld minutter senere var Lewandowski tæt på at øge føringen, da Jordi Alba sendte et flot indlæg ind i feltet, men angriberen fik ikke ramt bolden.

Inden pausefløjt tænkte Lewandowski lynhurtigt, da han med bolden ved fødderne trak forbi sin modstander og smed den ud på kanten til Ferran Torres. Mens alle omstillede sig til at fokusere på Ferran Torres, stormede Lewandowski ind midt foran mål, hvor Ferran Torres lige så hurtigt fik smidt et guddommeligt indlæg ind, men Lewandowski mistimede med hovedet og ramte i stedet med skulderen og bolden gik lige henover målet. Få sekunder inden sidste spark fik Jules Koundé pludselig en stor chance, da Gavi ihærdigt tilkæmpede sig bolden og sendte en perfekt aflevering bagerst i feltet til en totalt fri Koundé, som sparkede mod mål, men Mascarell reddede som sidste mand.

Syv minutter inde i anden halvleg var Elche tæt på en stor chance, da Jose Angel Carmona fik en forrygende dybdeaflevering og var alene med Ter Stegen. Han havde dog nogle meter der skulle løbes før han kom ind i feltet, og i sit løb mistede han balancen og blev skadet. Ufatteligt uheldigt for Elche, men heldigt for Barca, som roligt kunne samle bolden op. Skæbnen var ikke god ved Elche, da Barca scorede få minutter efter. Her brød Koundé bolden og fandt Ferran Torres, der smart sendte den videre til Ansu Fati, som stod på egen banehalvdel. Barca fangede Elche højt i banen hvorfor Ansu Fati kun havde én mand foran sig mens Lewandowski klogt trak en anden langt væk fra Ansu. Barcas nummer 10 drev bolden frem og fra kanten af feltet tæskede han tørt kuglen i mål til 0-2.

Med en times tid på uret begyndte Elche at foretage sig nogle ændringer i håbet om at komme tilbage i kampen, men så lukkede Lewandowski opgøret med sit andet mål i kampen. Koundé pressede Elches boldholder så meget, at Gavi kunne gå ind og bryde bolden og straks sende den i dybden til en fri Lewandowski. Han tøvede egentlig en smule og nåede at blive presset, men inden det gik galt fik han alligevel sparket bolden i mål og så stod der 0-3 på måltavlen og så begyndte Xavi at tænke frem mod El Clásico i Copa del Rey på onsdag, da han foretog en ændring og tog Gavi ud til fordel for Kessié. Det gjorde ikke Barca dårligere, da Ferran Torres legede med efter 70 minutter, da han pillede en fremragende aflevering fra Lewandowski ned, trak ind i banen med venstrebenet før han flot lagde bolden i mål op langs den ene opstander og så var Barca på 0-4. Franck Kessié, som netop var kommet på banen, tog et godt løb for at give Ferran Torres pladsen til at komme fri til en afslutning.

Med få minutter igen var der glæde i Barca, da Aleix Garrido erstattede Ansu Fati og fik sin officielle debut for førsteholdet. Selvom Barca var oppe med fire mål, så opgav Elche ikke. De fortsatte ihærdigt med at angribe og forsøge at score et mål og det tvang Barca-spillerne ud i mange løb og intense dueller, så der var bestemt ikke energi at spare på. Med fem minutter igen var det da også tæt på for værterne, da Fidel dirigerede et indlæg mod mål. Ter Stegen var fuldstændig sat af, men blev reddet af overliggeren. Elche formåede aldrig at få scoret, Ter Stegen skulle dog diske op med en fremragende redning i sidste øjeblik, og dermed vandt Barca med 4-0 og øger forspringet ned til Real Madrid med intet mindre end 15 point. Real Madrid spiller deres kamp i denne spillerunde i morgen. Det er hjemme mod Valladolid. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder