La Liga: FC Barcelona 1-0 Atletico Madrid

La Liga - 23. april 2023

Det var førstepladsen mod tredjepladsen søndag eftermiddag, da FC Barcelona tog imod Atletico Madrid. Barca jagtede tre point i håbet om at komme tættere på mesterskabet mens Atletico Madrid jagtede det spinkle håb om et mesterskab og at komme tættere på Real Madrid. Der var tale om en kamp med mange nærdueller, hvor der var langt mellem de flotte spilsekvenser.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Koundé, Araujo, Alonso, Balde, De Jong, Busquets, Gavi, Raphinha, Lewandowski og Ferran Torres

61' F. Torres Pedri
61' Alonso Garcia
79' De Jong Kessié
90+2' Raphinha Ansu Fati

- 1-0 45' - F. Torres

FC Barcelona stod søndag eftermiddag over for en af de sværeste modstandere i La Liga, da Atletico Madrid kom forbi Camp Nou. Atletico Madrid havde inden opgøret ikke tabt en eneste ligakamp siden de tabte det omvende opgør på Wanda Metropolitano, hvor Barca vandt 1-0. Denne søndag var Atletico Madrid dog tæt på at få en regulær drømmestart, da både Marcos Alonso var tunge og langsomme i alt, hvad de foretog sig lige ude foran feltet og så fik Griezmann bolden og han forsøgte med et lumsk skud henover Ter Stegen. Bolden kom også over den tyske keeper, men ramte overliggeren og gik i spil igen.

Kampen var ikke præget at store målchancer eller flot spil, men det var mere fight og nærdueller, som stod på dagsorden. Efter små 20 minutter lavede Lewandowski en genialitet, da han modtog en aflevering, men i stedet for at tage bolden til sig, sendte han med ryggen til målet bolden videre i dybden til Ferran Torres, der havde en helt fri Raphinha i modsatte side af feltet, men Atleti-keeper Jan Oblak kom godt ud fra sin streg og fik bremsen afleveringen. Med en halv time på uret fik Griezmann en ny chance efter flot forarbejde af Carrasco, men Ter Stegen reddede flot. Det var på dette tidspunkt tredje skud fra Atletico - og alle tre skud havde ramt indenfor målrammen. Omvendt havde Barca også haft tre skud, men helt uden at ramme målet.

Lige inden at dommeren kunne fløjte til pause gik der i den grad jubel i Camp Nou, da Busquets sendte en lang bold op til Raphinha. Han pillede den flot ned, drejede rundt om sin modstander og fandt Ferran Torres på kanten af feltet. Lewandowski kom løbende på siden og trak en mand over mod sig, og så åbnede der sig et hul for Ferran Torres, der køligt smækkede bolden i mål bag Jan Oblak og så var Barca i front med 1-0 lige inden pausen. I starten af anden halvleg forsøgte både Lewandowski og Ferran Torres sig, men skarpheden manglede lige det sidste. Det gjorde den også hos Gavi efter en time, da han pludselig kom fri inde i feltet, men han sparkede forbi mål til stor frustration, da han søger at score flere mål. Kort forinden var Alonso og Torres blevet erstattet af Pedri og Garcia.

Med 20 minutter tilbage skulle Raphinha have gjort det til 2-0, da Lewandowski smækkede bolden ind i det lille felt, hvor Raphinha bare skulle styre bolden i mål, men han ramte den forkert og så gik den direkte hen til Oblak, der ellers var sat af. Atletico Madrid svarede direkte igen, da Eric Garcia snorksov på en dybdeaflevering før han blev totalt sat af af Alvaro Morata, som smed bolden ind til Griezmann. Franskmanden forsøgte at styre bolden i målet med hælen, men Ter Stegen tog godt imod. Med et kvarter igen viste Lewandowski, at han er i elendig målform taget hans flotte karriere i betragtning. En lang bold fandt ham midt på Atletico Madrids banehalvdel, hvor Jan Oblak var 30 meter ude af sit mål for at jagte samme bold, men Lewandowski kom først på den. Han kunne afdrible Oblak, han kunne aflevere til Raphinha eller han kunne skrue bolden forbi Oblak og i mål - han valgte at sparke mod mål, men ramte slet ikke. En kæmpe chance til polakken, der har store problemer med at score mål.

Med 10 minutter igen blev De Jong erstattet af Franck Kessié. Hollænderens comeback-kamp var gået rigtig fin og det til tider lave tempo i kampen passede ham nok meget godt og for Xavi og Barca var det helt klart dejligt at se De Jong i aktion igen. Med få minutter igen var det Atletico Madrid, som pressede og i overtiden appellerede de for straffespark, som dommeren ikke gav. I stedet var han ude ved Atletico Madrid-bænken og give gult kort, da der var brok over, at han ikke tjekkede VAR-skærmen det det potentielle straffespark. I stedet valgte Xavi at bryde rytmen ved at smide Ansu Fati på baen for Raphinha, som kort forinden havde været i jorden med et slag.

Der skete ikke mere i kampen og dermed snuppede Barca den utroligt vigtige sejr som betyder, at de nu igen har 11 point ned til Real Madrid med bare 24 point at spille om. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder