Annonce


Annonce

Annonce

Bartomeu: La Masia-fald Xavi og Messis skyld

Nyheder - 31. juli 2017




La Masia, der i mange år var kendt som det absolut bedste ungdomsakademi for fodboldspillere, har lidt noget af et fald, siden, blandt andet, Pep Guardiola og dernæst Tito Vilanova forlod klubben. De omdrejningspunkter ville nogle nok mene var de mest bemærkelsesværdige i La Masias udvikling - eller mangel på samme - i nyere tid, da ungdomsakademiet efterfølgende blev overset, til fordel for køb af større og mere veletablerede navne i fodbolden, såsom Neymar og senere hen Luis Suárez, for ikke at nævne den tidligere Sevilla-midtbanespiller, Ivan Rakitic.



Ser man det fra fansenes synsvinkel, ville mange nok rette skylden på de trænere, der hidtil har været ved roret, og give dem skylden for deres manglende overblik over La Masias talenter, et manglende overblik, der har været skyld i afgangen af blandt andet stortalentet Grimaldo og Adama Traoré, for blot at nævne nogle navne.

Men ikke klubbens præsident, Josep Bartomeu. Ifølge ham, ligger skylden på nogle helt andre figurer i klubben: nemlig Xavi, Iniesta, Messi og Piqué, der ifølge præsidenten er roden til La Masias nuværende problemer.

I et interview med den amerikanske avis, The New York Times, har han nemlig beskyldt spillernes vigtighed for klubben som problemet, der har set mange unge talenter foretrække en fremtid væk fra Camp Nous græstæpper:

- Xavi var på førsteholdet i 15 år. De 15 år betød, at 15 drenge, der spillede i hans position, blev nødsaget til at forlade klubben, fortæller Bartomeu, inden han efterfølgende beskylder Messi, Iniesta og Piqué:

- Iniesta tror jeg nu er oppe på 16, eller 17 år. Det er meget svært. Og Leo Messi? Hvem bliver den nye Messi? Ja, de andre spillere vil nok være Messi, men de føler sig nødsaget til at forlade klubben, fordi det er umuligt, siger han, inden han igen peger flasken på Xavi, og derefter retter den mod Piqué, og Iniesta igen:

- Xavi sagde ‘fremskrid langsomt’, men problemet er Xavi! Han skabte problemet. Og Iniesta og Piqué. De skabte problemet, afslutter klubbens præsident.



Bartomeu vandt i 2015, til manges overraskelse, atter præsidentvalget; i et valg, hvor Joan Laporta ellers var set som en vinder til posten, men måtte se sig slået på stregen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Bartomeu: La Masia-fald Xavi og Messis skyld

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder