Real Madrid tog første stik: 1-3

Nyheder: Af Emil Mozart Hansen - 14. august 2017

Søndag aften skulle det første opgør i dette års udgave af den spanske Supercup spilles på Camp Nou, hvor Barca, der vandt den spanske pokalturnering sidste sæson, tog imod de forsvarende ligavindere fra Real Madrid.

Barca stillede op til kampen i stærkeste opstilling, hvorimod Cristiano Ronaldo startede på bænken for Real Madrid, der også manglede Luka Modric, som ikke kunne spille grundet karantæne.

Kampen startede ud i et langsomt tempo, hvor begge hold ikke kunne få sat et ordentligt angreb op, men efter små 9 minutters spil fik Barca for første gang åbnet op for Real-defensiven, da Gerard Deulofeu sendte Luis Suárez i dybden, men her sparkede uruguayaneren lige på Keylor Navas.

Herefter forvandlede kampen sig til en rodet affære, hvor ingen af holdene for alvor kom frem til chancer. Isco havde dog et forsøg i sidenettet efter en vellykket solotur, hvor han rundede Alex Vidal ude på venstrekanten. Herefter blev kampen mere intens med flere hårde dueller. Blandt andet i det 20 minut, hvor Casemiro satte tingende i kog med et grimt frispark begået mod Lionel Messi, der trods den hårde tackling ikke kom til skade.

Real fik for første gang testet Ter Stegen efter 37 minutters spil, da Gareth Bale sendte et hårdt skud afsted, der dog sad lige på den tyske keeper, som tog det sikre valg og boksede bolden over mål.

Anden halvleg startede ligesom den første ud i et langsomt tempo. Men i det 49 minut kom kampens første scoring, da Pique rettede et fladt Real-indlæg af i eget mål. Marcelo blev sendt i dybden i Barcas straffesparksfelt og sendte et fladt indlæg hårdt på tværs i feltet, hvor Pique gik ned i en glidende tackling i håb om at kunne blokere indlægget. Pique kom for sent ned og fik i stedet sendt bolden ind i eget mål forbi en prisgivet Ter Stegen.

Barca kom hurtigt med et modsvar i det 53 minut, da et farligt indlæg røg på tværs af Real-feltet, hvor Gerard Deulofeu stod helt fri. Han forsøgte at sende bolden fladt ind foran mål igen, hvor Lionel Messi og Luis Suárez begge stod, men her fik Real-forsvaret afværget det farlige angreb.

Real var nogle minutter senere millimeter fra at komme foran 2-0, da Jordi Alba reddede et Carvajal-forsøg på målstregen. Marcelo sendte et indlæg på tværs af feltet, hvor Carvajal stod helt umarkeret ved bagerste stolpe. Den spanske højreback satte en inderside på, men Jordi Alba fik på mirakuløst vis kastet sig ned i skuddet og blokerede det ud til hjørnespark.

Minuttet efter kom Real Madrid-stjernen, Cristiano Ronaldo, på banen, hvilket udløste kæmpe pibekoncert på Camp Nou. Barca foretog sig i samme minut deres første udskiftning, da Denis Suárez erstattede Gerard Deulofeu, der ikke havde spillet en prængende kamp på venstrekanten.

Få minutter senere var det Barcas tur til at presse på. Franske Raphael Varane var uhørt tæt på at gøre det samme som Piqúe havde gjort tidligere. Suárez sendte en boldt hårdt fladt ind i feltet, hvor Varane kiksede sin clearing og sendte bolden lige over Real-målet til hjørnespark.

Barca træner Ernesto Valverde sendte ny energi på banen, da han skiftede Sergi Roberto ind i stedet for Iniesta, der ligesom Deulofeu heller ikke havde spillet sin bedste kamp i Barca-trøjen.

I det 71 minut gik der et chok igennem Barca-fansene på Camp Nou, da Cristiano Ronaldo sendte en god dybdebold fra Casemiro imellem benene på Ter Stegen. Barca-fansene kunne dog ånde lettet op, da linjevogteren korrekt havde hævet flaget for offside på Ronaldo, der lige akkurat havde sneget sig for langt bagom Barcas forsvarslinje.

I det 73 minut fik Sergio Busquest en gigantisk chance, da han modtog bolden fem meter foran mål efter et klumpspil inde i feltet. Her hamrede spanieren bolden over mål. Heldigvis for Busquest, så havde linjevogteren flaget oppe.

Barca fik virkelig momentum og havde presset Real helt i bund. Hurtigt kombinationsspil inde i feltet gav pote, da Barca fik tildømt et straffespark af dommer, Ricardo Bengoetxea. Luis Suárez modtog bolden inde i feltet. Her satte angriberen fart ned mod Keylor Navas, der kom stormende ud af sit mål. Suárez fik inden kolissionen med Navas prikket til bolden, hvorefter Navas klodset kom for sent ned til bolden og i stedet tog benene på Suárez. Dommeren pegede uden tøven på straffesparkspletten og pludselig steg stemningsniveauet på Camp Nou markant. Lionel Messi tog sig sikkert af straffesparket med et fladt hårdt spark nede i venstre side af målet og sendte Keylor Navas til den anden side.

Scoringen fik ny energi i Barca-holdet, der efterfølgende fortsatte presset mod Real-forsvaret. Men netop som Barca var igang med at jagte et føringsmål, slog Real en giftig kontra. Ronaldo blev sendt i dybden, hvor han var helt alene med Piqué. Portugiseren holdte farten ned mod Barca-målet, lagde bolden til rette til sit højre ben og kanonerede bolden helt over i det lange hjørne. En passiv Piqué fik aldrig tacklet Ronaldo, der smed trøjen, da han løb ud mod hjørneflaget for at juble, hvilket selvfølgelig gav et gult kort til portugiseren.

Barca lignede et hold, som havde mistet alt energi efter Ronaldo-scoringen. Det udnyttede Real de efterfølgende minutter. Ronaldo fik påny bolden i dybden. Denne gang var det franske Umtiti, der stod overfor Ronaldo. Portugiseren forsøgte at komme forbi Umtiti og faldte til jorden inde i feltet. Dette takserede dommeren som film fra Ronaldos side, da der overhovedet ikke var kontakt mellem de to, hvilket tv-billederne også tydeligt viste. Dommeren hev endnu et gult kort op af lommen til Ronaldo og tog så det røde kort op af baglommen. Dermed blev det en speciel kamp for Ronaldo, der både formåede at score og modtage to advarsler af kampens dommer.

Udvisningen til Ronaldo tændte nyt lys for Barca, der desperat jagtede en ny udligning. Men istedet for en ny Barca-udligning scorede Real Madrid i det 89 minut til 3-1 og fjernede dermed alt håb om et Barca-comeback. Unge Asensio fik en lang bold i dybden. Han satte fart ned mod mål og hamrede så bolden ind bag Ter Stegen.

Mere skete der ikke i det dramatiske første opgør af dette års Supercup. Nu venter der en svær opgave for Barca i returopgøret i Madrid på onsdag.