Barca vandt snævert med 1-0 over Sporting

Nyheder: Af Emil Mozart Hansen - 27. september 2017

FC Barcelona skulle onsdag aften forsøge at fortsætte klubbens fantastiske sæsonstart, hvor man har vundet de første seks kampe i ligaen samt besejret italienske Juventus med 3-0 hjemme på Camp Nou i den første runde af denne sæsons udgave af Champions League. Portugisiske Sporting Lissabon var aftenens modstander. De havde ligesom Barca fået en god start på denne sæsons Champions League, da de i første runde havde besejret græske Olympiacos med 3-2 på udebane.

Kampen på Estadio Jose Alvalade startede ud i et langsomt tempo, hvor ingen af holdene kom frem til chancer. De kom dog midt i første halvleg, hvor begge hold fik sendt afslutninger afsted mod mål. Dog kunne ingen af mandskaberne få netmaskerne til at blafre. Derfor gik holdene til pause med stillingen 0-0. Barca fik en forrygende start på 2. halvleg, da en standardsituation blev omsat til mål. Sporting-forsvareren, Coates, var uheldig at rette bolden ind i eget net. 2. halvleg bød på flere store chancer til begge hold, men skarpheden fra begge mandskaber manglede. Derfor endte kampen med 1-0 til FC Barcelona.

Sporting Lissabons startopstilling:
Patricio, Piccini, Coates, Mathieu, Coentrao, Carvalho, Battaglia, Martins, Fernandes, Acuña og Doumbia.

FC Barcelonas startopstilling:
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Rakitic, Busquest, Iniesta, Roberto, Messi og Suárez.

Mål:
49’ 0-1 Coates (selvmål).

Udskiftninger:

Sporting Lissabon
44’ Doumbia (ud) – Dost (ind), 73’ Acuña (ud) – Cesar (ind), 74’ Coentrao (ud) – Silva (ind).

FC Barcelona
79’ Iniesta (ud) – Paulinho (ind), 87’ Roberto (ud) – Gomes (ind), 89’ Suárez (ud) – Vidal (ind).

Højdepunkter:

15’
Stor mulighed til Luis Suárez! Barca får kampens første chance, da Luis Suárez misbruger en fri skudmulighed lige ude foran Sporting-feltet. Uruguayaneren sender bolden et godt stykke over mål med hans kolde venstrefod.

17’
Sporting er tæt på at bringe sig foran! Portugisernes italienske højreback, Piccini, fyrer et farligt skud afsted mod Barca-målet. Bolden sniger sig lige akkurat over mål.

19’
Lionel Messi afslutter et ellers flot Barca-angreb med en forkølet afslutning, der sidder lige på Rui Patricio i Sporting-målet.

27’
Ny kæmpe chance til Luis Suárez, der bliver sendt i dybden. Her sender han en hård afslutning afsted, men Rui Patricio disker op med en flot fodparade.

28’
Barca fortsætter presset ned mod Sporting-målet. Et glimrende indlæg bliver sendt afsted ind i boksen, hvor Lionel Messi står og får sendt et hovedstød på mål. Det sidder dog lige på Sporting-keeperen, der indtil videre har stået en fejlfri kamp for portugiserne.

29’
Marc Andre Ter Stegen i aktion for første gang, da en giftig Sporting-afslutning i kort hjørne bliver pillet af tyskeren.

36’
Et Barca-frispark bliver sendt ind i boksen, der er fyldt godt op med spillere. Barcas forsvarsgeneral, Gerard Piqué, hopper højest og sender bolden på tværs af feltet, hvor Luis Suárez er tæt på at forlænge den ind i mål. Den tidligere Barca-spiller, Jeremy Mathieu, får dog afværget i sidste sekund.

42’
Lionel Messi er endnu engang tæt på! Argentineren dribler elegant forbi Coates, hvorefter han får sendt en afslutning afsted mod mål. Skuddet bliver dog blokeret i sidste sekund af den tidligere Real Madrid-spiller, Fabio Coentrao, der kaster sig ned og forhindrer Messi i at score hans mål nr. 100 i europæisk regi.

49’ 1-0 TIL FC BARCELONA!
Barca får en forrygende start på 2. halvleg, da en standardsituation bliver omsat til mål. Nélson Semedo får tilkæmpet sig et frispark på højrekanten. Frisparket bliver sendt ind i boksen, hvor den falder tilfældigt ned til Luis Suárez, der header bolden ind på Coates, der uheldigt sender bolden i eget net.

56’
Lionel Messi bliver sendt i dybden. Han spurter med bolden ned mod Sporting-målet. Argentineren skal lige til at afslutte, men Jeremy Mathieu får blokeret skuddet.

65’
Luis Suárez hamrer et skud afsted, der dog sidder lige på Rui Patricio, som dykker ned og griber bolden elegant.

71’
Sporting er enormt tæt på at udligne til 1-1! Barcas tyske målmand, Marc Andre Ter Stegen, disker dog op med en verdensklasse redning og afviser. Formidabel redning af tyskeren! Helt alene med Fernandes kommer han godt ud af sit mål og redder skuddet.

86’
Kæmpe chance til indskiftede Paulinho for at afgøre kampen! Barca fanger bolden fra Coates, hvorefter Rakitic sender Paulinho alene i dybden ned mod Rui Patricio. Brasilianeren får sendt et skud afsted mod mål, men den portugisiske landsholdsmålmand kommer flot ud af sit mål og redder skuddet.

93’
Slutfløjt! Barca vinder med 1-0 i Portugal over Sporting Lissabon. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder