Vermaelen med i flot belgisk comeback

Nyheder: Af Emil Mozart Hansen - 7. oktober 2017

FC Barcelonas belgiske midtstopper Thomas Vermaelen spiller ikke så meget for tiden på klubplan, men lørdag aften spillede han alle 90 minutter for hjemlandet Belgien, der på udebane slog Bosnien-Hercegovina med 4-3 i en sand målfest. Thomas Vermaelen var en del af et belgisk tremandsforsvar sammen med de to Tottenham-kollegaer Jan Vertonghen og Toby Alderweireld. Her fik de meget at se til sammen med målmand Thibaut Courtois, der lod sig passere hele tre gange.

Belgien fik ellers en ønskestart på kampen, da holdets helt store stjerne Eden Hazard lagde en sukkerbold til Thomas Meunier på tværs af feltet. Her sparkede højrebacken uden tøven kuglen i mål til stor belgisk jubel. Belgien sluttede dog 1. halvleg dårligt af, da de faldte helt i søvn de sidste ti minutter, hvor Bosnien-Hercegovina kom foran med 2-1. Haris Medunjanin og Edin Visca stod for målene. Her blev Thomas Vermaelen og co. spillet helt tynde.

Belgien kom dog godt ud til 2. halvleg. Michy Batshuayi udlignede i det 59 minut, mens Thomas Vermaelens forsvarskollega Jan Vertonghen bragte belgierne foran igen bare ti minutter senere på et hjørnespark. Bosnien-Hercegovina lagde sig dog ikke ned. For med 10 minutter igen udlignede de til 3-3, da den tidligere Brøndby-spiller Dario Dumic udlignede på hovedstød. Bosnien-Hercegovina nåede dog næsten ikke at blive færdig med at juble, før Belgien havde bragt sig foran for tredje gang i kampen. Atletico Madrid-spilleren gjorde det onde ved Bosnien bare et minut senere.

Mere skete der ikke i den kamp. Set med FC Barcelona-briller, så var det positivt, at Thomas Vermaelen fik noget kamptræning. Han så dog noget usikker ud til tider sammen med resten af forsvaret. Med resultatet er Belgien klar til VM i Rusland næste sommer. De skal dog slutte gruppespillet af med en kamp mod Cypern hjemme i Belgien på tirsdag, hvor Thomas Vermaelen forhåbentligt får nogle flere minutter. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder