Vermaelen med første Barca-kamp i 591 dage

Nyheder - 25. oktober 2017

Thomas Vermaelen har ikke været den mest sete figur i en Barcelona-trøje siden sin ankomst i sommeren 2014. Han har været plaget meget af skader, og forsvarsspilleren, der ellers så ud som et lovende køb for klubben, har siden hen tilbragt det meste af sin tid - ikke på bænken, men i sofaen og på genoptræningscentre.

For nyligt fik han efter at have været skadet i en længere periode, endelig spilletid mod Gimnàstic, men måtte blive udskiftet grundet endnu en skade blot 13 minutter inde i kampen. Kampen var en venskabskamp, og siden da har man ikke set til Thomas Vermaelen i en Blaugrana-trøje. Indtil i går.

Real Murcia var modstanderen, og her fik adskillige B-spillere chancen, heriblandt Arnáiz, der debuterede og scorede, samt Carles Aleña og venstrebacken Marc Cucurella. Og så var der også Thomas Vermaelen, der fik sin første officielle Barca-kamp i hele 591 dage.

I mellemtiden af de 591 dage, har han dog optrådt for italienske Roma, hvortil han var udlejet, og for det belgiske landshold i den seneste landsholdspause. I sin første sæson i klubben fik han dog kun en enkelt kamp, mens han i sin anden sæson, for to sæsoner siden i 2015/16, fik 20 kampe.

Alt i alt har han nu spillet 22 kampe for klubben og scoret en enkelt gang: den ene gang var mod Málaga, hvor han blev matchvinder. Her havde han med venstrefoden ekspederede bolden i nettet til 1-0 i kampens 73. minut

Spilleren kostede Barca 10 millioner euro med 9 millioner som variabler. Den belgiske forsvarsspillers kontrakt udløber i sommeren 2019. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder