Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Fem grunde bag Messis utrolige formkurve

Nyheder: Af Sajad Koftan - 14. november 2017


Fem grunde bag Messis utrolige formkurve

Fodboldspillet på grønsværen har efterhånden en lang og gloværdig historie bag sig. Argentinske Lionel Messi kan her nemt nævnes iblandt historiens største ikoniske fodboldstjerner.

Troldmanden fra Barca har, i løbet af de seneste ni år, efterhånden overbevist og imponeret samtlige beboer på kloden om sine magiske evner på banen.

Ingen ord kan fyldestgørende beskrive Barca-fænomenet. Holdkammeraten Arda Turan betegnede Messi som "et mirakel fra Gud", da han skulle sætte få ord på sin argentinske kollega.

Messis evne til at løfte sit niveau er bemærkelsesværdig. At hæve overliggeren sæson efter sæson er ikke en selvfølge for enhver fodboldspiller. Netop som man tror at troldmanden har nået sit top-niveau, imponerer han igen selv de mest kritiske modstandere derude.

Messi har, indtil videre i sæsonen, scoret 16 mål i 17 kampe.

Superstjernens vedvarende og skyhøje formkurve har fået flere eksperter til at analysere Messis evner og motivations-faktorer, som danner grundlag for det høje niveau fra argentineren.

Sports-mediet Sportskeeda har, nedenfor, analyseret sig frem til fem grunde til argentinerens stabile formkurve.

5 - Reagerer positivt på nederlag

Alle kender El Clasicos betydning, som jo er et af de største opgør imellem to klubber. Disse kampe foregår på et uhørt højt niveau, hvor intensiteten og niveauet ikke kan sammenlignes med andre fodboldkampe.

I den seneste El Clasico, blev Messi og Barcelona for nyligt ydmyget af rivalerne fra Real Madrid, da catalanerne tabte 5-1 sammenlagt i finalen i den spanske Super Cup.

Efter kampen blev der sat fokus på Messi, som angiveligt skulle have været mere nedtrykt og skuffet end nogensinde før.
På sin Instagram-profil blev frustrationen nemlig luftet, hvor stjernen skrev "Dette er kun begyndelsen. Vi kommer tilbage bedre end nogensinde"

Og Messi har, igen, holdt sit ord.

På landsholdet har troldmanden, alene, båret sit land gennem kvalifikationen og hele vejen til VM i 2018. I de afgørende kampe har Messi været en enmandshær, hvor argentineren har splittet de sydamerikanske forsvars-kæder fra hinanden.
Messi og Barca har rejst sig, også i La Liga, hvor Barca stensikkert indtager førstepladsen.

Og dette er vel kun begyndelsen.

4 - Neymars fravær

Barcelona stod overfor en stor udfordring, eftersom Neymar valgte at drage mod den franske hovedstad og dermed efterlade et stort tomrum i Barca-angrebet.

I et stærkt og unikt samarbejde med specielt Messi, var Neymar på alverdens avis-overskrifter nærmest på daglig basis i Barcelona-tiden. Og efter den historiske 6-1 sejr over PSG, hvor Neymar brillerede kampen igennem, blev brasilianeren udråbt som Barcas fremtidsstjerne.

Dog forlod Neymar, som bekendt, Camp Nou og et stort tomrum blev efterladt.

Herefter løftede Messi sit niveau, endnu en gang, hvor den loyale stjerne satte holdet og præstationerne i første række - også uden Neymar.

Det argentinske geni har, selv uden MSN trioen, været en helt exceptionel spiller for holdet, hvor han for alvor er trådt i karakter i denne sæson.
I Barca-angrebet har træner Ernesto Valverde efterhånden prøvet sig af med samtlige angrebs-spillere i forskellige konstellationer i front.

Her har Messi igen været styrmanden og topscoreren, uanset hvilken kollega argentineren har haft med sig i front. Dermed kan man roligt slå fast at savnet af Neymar er ikke-eksisterende.

3 - Den falske nier

Hvis man har et indgroet kendskab til Lionel Messis udvikling, så ved man at argentinerens opblomstring foregik under ledelse af den daværende træner og klub-legende Pep Guardiola.

Messi arbejdede meget tæt sammen med Pep, hvor argentineren fandt fodfæste i rollen som falsk nier på Barca-holdet. En rolle og en position som Guardiola havde skræddersyet og tilpasset så detaljeret og konkret til sin argentinske vidunder-dreng, at ingen andre spillere har kunne måle sig med Messis præstationer som falsk nier sidenhen.

Som falsk nier har Messi forvirret de fleste modstandere og forsvarsspillere på et højere niveau, da argentinerens uforudsigelige løbemønster har været hovedårsagen til de uundgåelige Barca-scoringer, hvor modstanderne har været mundlamme efterfølgende.
I rollen trækker Messi både op og ned i banen i forskellige vinkler og mønstre, hvor afleveringerne lægges både over og mellem forsvars-kæderne. Messi udfylder rollen til perfektion.

En populær rolle som gør positionen til Messis bedste og mest foretrukne på grønsværen.

Og nu hvor Luis Suarez mangler skarpheden i front, har Barca-træneren Ernesto Valverde lært af Guardiola og igen brugt Messi som falsk nier i sæsonen.
Et valgt som har udmøntet sig i 16 mål i 17 kampe fra Barcas største profil.

2 - Ernesto Valverdes rolle

Efter tre meget succesfulde år for den daværende Barca-træner Luis Enrique, inklusiv det historiske The Treble i 2014-15, valgte Enrique ikke at forlænge sin kontrakt med Camp Nou.

Derefter valgte ledelsen at erstatte Luis Enrique med Athletic Bilbao´s succesfulde cheftræner, Ernesto Valverde.

Ernesto Valverde har, indtil videre, været intet mindre end fremragende for Barcelona og Messi i særdeleshed.
Dette ses tydeligt i både ligaen og i europæisk sammenhæng, hvor Barca har rejst sig fra en forfærdelig start på sæsonen, efter det svigende nederlag til konge-klubben.

Som der bliver rapporteret fra flere medier tæt på truppen, får Valverde det bedste ud af sin trup og specielt ud af sin største stjerne Lionel Messi.

Under Valverde har Messi været i vanvittig god form. Superstjernen har haft en fri rolle i angrebet, hvor han selv har dirigeret taktstokken mellem midtbanen og angrebet.
Messi spil har været både frigjort og fyldt med fantasi og kreativitet.

Denne falske nier-rolle kombineret med det medfødte talent, har været hovedingredienserne i de fremragende præstationer under Valverde.

1 - Cristiano Ronaldos topniveau

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er i en kategori for sig selv. Og så er der alle de andre.

I de seneste ni år har begge spillere holdt et umenneskeligt højt niveau, hvor ingen andre spillere har kunne følge med.
Her har superstjernerne konkurreret direkte mod hinanden på en slagmark, hvor vi andre heldigvis har kunne følge med på sidelinjen, velvidende om at denne unikke periode på et tidspunkt slutter endeligt.
Begge spillere har holdt et scorings-snit på mellem 30 og 50 mål pr sæson, i de seneste ni år.

Disse helt igennem fantastiske personlige bedrifter har skabt flere sammenligninger og statistikker som aldrig før. Messi og Ronaldo sammenlignes, analyseres, roses, kritiseres og spilles ud mod hinanden, hvor både journalister, eksperter og fans er i tvivl om hvem verdens bedste fodboldspiller er.

Igen i år er Ronaldo favoritten til at vinde Ballon d´Or-titlen foran Messi og endnu en gang vil de sociale medier flyde over med sammenligner og anerkendelser, både for den ene og den anden lejr.

Dette er hovedårsagen til Messis nuværende dominans.

Argentineren virker i øjeblikket både motiveret og inspireret til at bevise overfor verden, at han er historiens bedste fodboldspiller.
Messi har været en magtfaktor på landsholdet, hvor han med sine solo-præstationer og uhyggelige skarphed, har sendt en hel nation til VM.
Selv da legenden Diego Maradona, i sin tid, foldede sig ud for Argentina, har én spiller aldrig været så betydningsfuld som Messi er det for sit land.

Det er derfor kun positivt for begge parter, at Messi/Ronaldo-duellen overhovedet finder sted.

Uden Ronaldos konstante trussel på topscorer-listen, ville Messi aldrig have været fra en anden planet.


Ugens mest læste

Seneste nyheder