Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Analyse: Thiago vil tilbage til Barca

Transfermarked: Af Omar Nabil Hawwash - 13. februar 2018


Analyse: Thiago vil tilbage til Barca

Mange spillere har igennem tiden kommet til Barca og forladt Barca: Cesc Fabregas, Pedro Rodríguez, David Villa, og senest Neymar. Mange flere kan nævnes, men en der må siges at have brillieret efter selv at ville væk fra Barca er uden tvivl midtbanespilleren Thiago Alcantara, der som bekendt er bror til Rafinha, der nu er på udlån til Inter Milan i Calcio A.

Thiagos spil minder om en hurtig Iniesta. Han er hurtig på fødderne, hurtig i løb, og har et fantastisk overblik til at lægge en aflevering, der kan splitte et forsvar i flere stykker. Og så er han skarp foran mål. Han forlod i sin tid klubben, da han følte at der var for mange midtbanespillere, heriblandt Sergi Roberto, som endnu ikke var omskolet til højreback, og Thiago søgte derfor spilletid andetsteds.

Spilletiden i Bayern har været blandet, dog primært på grund af skader, som han også døjede med i Barcelona. En ting, der dog angiveligt har fået ham til at vende kurs mod Barcelona, som han også så sent som i denne januar sagde ‘altid ville være mit hjem’, er hovedstadsklubben køb af Leon Goretzka fra Schalke. Den unge tyske midtbanespiller var Barca ifølge medier også på jagt efter, men her var det altså den bavariske storklub, der trak det længste strå.

Det kan dog være en god ting for Barca, for nyheden om en Thiago-tilbagevenden kommer fra ingen mindre end den ellers altid troværdige journalist fra Onda Cero Radio, Alfredo Martínez,. Martinez har angiveligt fået noget hemmelig info i samarbejde med El Rondo TVE, og spilleren vil, peger mange pile på nu, tilbage til Barcelona til sommer. Købet af Goretzka skulle ifølge den tyske avis, Kicker, sammen med at Thiago, ifølge Martínez på et af El Rondo TVEs shows, ikke er glad under Jupp Heynckes, have fået spilleren til at føle, at hans plads på holdet er erstattet, og her ville et skifte til Katalonien, eftersom hans hjerte stadig banker for Barca, være af højeste prioritet .

For Barcas vedkommende, ville skiftet uden tvivl være ideelt. Barca har længe søgt efter Iniestas efterkommer, og selvom mange anså Coutinho som det tætteste man kunne komme på en efterkommer til magikeren, fortalte Valverde efter indkøbet af brasilianeren, at han anser ham som en tilføjelse til Iniestas spil, mere end som en erstatning for ham, i det lange løb.

Her kan Thiago dog være den idéelle løsning. Spilleren er vokset op på La Masia, og har det Barca DNA, der kræves for at kunne være en midtbanespiller i den katalanske hovedstadsklub. Han har stadig et godt bånd til nogle af spillerne i klubben, og har spillet med mange af de nuværende Barca-spillere inden han tog til Bayern, heriblandt Messi, Iniesta og Sergio Busquets.

Skulle skiftet gå igennem, siger ordet på gaden at André Gomes meget vel kunne sendes den anden vej. Her kunne han være en fin tilføjelse til deres midtbane, der i forvejen huser hans landsholdskammerat, Renato Sanches, der dog i øjeblikket tørner ud for Swansea City frem til slutningen af denne sæson.

Thiagos nuværende kontrakt med Bayern München, som han forlængede i ultimo april 2017, udløber i 2021, og spilleren foretog skiftet til Tyskland den 14. juli 2013.


Ugens mest læste

Seneste nyheder