Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Interview med dommer Tom Henning Øvrebø

Champions League: Af BarcelonaFC.dk - 19. februar 2018


Interview med dommer Tom Henning Øvrebø

Tom Henning Øvrebø er i dag 51 år og dømmer ikke længere fodbold. Men tilbage i 2009 var han på alle avisforsider - specielt i England i forbindelse med opgøret mellem Chelsea og FC Barcelona i semifinalen af Champions League.

Det var i den kamp, at Andrés Iniesta bragede Barcelona til finalen med sit mål ganske kort før slutfløjt. Øvrebø var dommer og overså flere klare episoder i løbet af opgøret - noget som specielt Chelsea er sure over, da de ikke gik videre til finalen. Efter lidt over en time udviste han Eric Abidal og Barcelona kvalificerede sig altså med bare 10 mand på banen.

Interviewet her kommer forbi Chelsea-kampen.

Hvad laver du nu?
- Jeg er ikke længere dommer. Men når kollegaer har behov for hjælp - specielt fra det mentale aspekt - så hjælper jeg gerne. Men det er ikke længere en del af min hver dag.

Lad os gå direkte til det: Den 6. maj 2009 - er du stolt af din præstation?
- Nej, slet ikke. Det var ikke min bedste dag. Men den slags fejl kan blive begået ligesom spillere og trænere kan fejle. Nogle dage er du ikke på det forventede niveau, men nej - jeg kan ikke være stolt af den præstation.

Har du set hele kampen efterfølgende?
- Jeg så nogle klip efterfølgende for at lære fra dem, men ikke længere, da jeg ikke dømmer mere. Jeg husker kun dagen når journalister minder mig om den. Men jeg har intet imod at tale om den, da det var en del af min karriere.

Chelsea mente, at de blev snydt for mindst fire straffespark
- Der var flere fejl i kampen og alle har sin egen mening. Men jeg insisterer; spillere og trænere kan også fejle uden at der sker noget. Jeg er stolt af min karriere og for at have været blandt de øverste i Europa og ikke mindst blandt de bedste i mit hjemland og derfor skal man ikke kun huske mig for den kamp. Selvom nogle spillere - og journalister - gerne vil, desværre.

Men det var en Champions League-semifinale...
- Ja, det er klart, at alle kigger med når det er returkampen i en semifinale. Kun fra dét synspunkt er det klart, at folk kun husker mig for det.

Husker du Piqués og Eto'os hånd på bolden?
- Selvfølgelig, og ja, der var hånd på bolden. Jeg tog en beslutning på banen og det er ikke længere relevant hvad jeg tænkte selvom jeg forstår, at folk ønskede en anden beslutning fra mig.

Ballack protesterede ekstremt meget. Hvorfor blev han ikke udvist?
- Efter kampen var det let at sige 'Hvorfor gjorde du ikke sådan her? Eller sådan her?'. For mig, på daværende tidspunkt, var det vigtigt, at jeg lærte af mine fejl. Jeg besluttede mig for ikke at udvise ham og sådan var det. Det er ofte svært at forklare, hvorfor nogle beslutninger bliver taget. Her kommer presset ind i billedet. Ballack protesterede bag min ryg, så jeg kunne heller ikke se det i øjeblikket. Der kan være mange grunde.


Odds-tilbud
Få odds 15,00 på at Danmark slår Schweiz
Der henvises til Betfairs eget reglementUgens mest læste

Seneste nyheder