Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

CL: 5 ting at holde øje med i aftenens kamp

Champions League: Af Sajad Koftan - 14. marts 2018


CL: 5 ting at holde øje med i aftenens kamp

Efter nogle utrolige intense minutter på Stamford Bridge i det første CL-opgør mod mellem Barcelona og Chelsea, som blev spillet i London, endte kampen 1-1 - et resultat som dermed har givet catalanerne en lille fordel inden aftenens returkamp på Camp Nou.

Chelsea spillede en disciplineret og taktisk velovervejet kamp på hjemmebane, hvor den eneste fejl af Chelsea-forsvaret, straks blev straffet af troldmanden, Lionel Messi, som jo sikrede det uafgjorte resultat.

Op til aftenens kamp, har mediet Sportskeeda analyseret sig frem til fem områder, som catalanerne skal være ekstra opmærksomme på ved netop aftenens opgør på Camp Nou.

5 - Willian er i topform

Den brasilianske Chelsea-stjerne, Willian, har været i topform, hvor han efterhånden er en bærende kraft for London-klubben og for især, Antonio Conte, hvor sidstnævnte jo hænger i en ultra-tynd tråd, hvis Chelsea ekspederes ud af CL.

Willian har været i en klasse for sig i denne sæson, med 13 scoringer og syv assists for Chelsea - hvor han har scoret fem mål i de seneste fem kampe.

Ofte bliver Willian undervurderet af både modstanderne og medierne, da holdkammeraten Eden Hazard jo tager al opmærksomheden i kampene - noget som ikke har været tilfældet hverken i det første opgør i London, eller i de seneste kampe i Premier League-sæsonen, hvor belgieren nærmest har været usynlig.

4 - Messi-effekten

Alle ved hvad den argentinske superstjerne er i stand til - mod alle hold i verden.

Lionel Messi kan, i et split-sekund, slukke for Chelseas CL-drømme, hvis argentineren viser sine himmelske fodbold-egenskaber frem i aften. Messi er, uden sammenligning, det største talent verden nogensinde har set - en holdning som nærmest deles med flere modstandere end medspillere efterhånden.

Messi sad ude mod Malaga i weekenden af private årsager, nu når stjernens tredje Messi-søn kom til verden, som jo netop betyder at Leo er mere end klar til at brillere mod Chelsea.

3 - Barcas midtbane

Hvem skal erstatte Iniesta, hvis teknikeren ikke starter inde i aften ?

Coutinho er låst for Barca i CL i denne sæson, mens Denis Suarez er skadet. Dermed ser det ud til at Rakitic og Busquets får følgeskab af den udskældte portugieser, Andre Gomes - spilleren uden den store selvtillid eller spilletid, for den sags skyld.

De manglende stjerner på midtbanen kan være afgørende for netop Barcelona, da Barca jo højst sandsynligt gøre brug for af Andre Gomes, som jo mildest talt har været en skuffelse i sin tid i klubben.

På den anden side er det nu, at Gomes skal træde i karakter for Barcelona, hvis portugieseren er så heldig at få en chance til på midtbanen.

2 - En historisk rivalisering

Hvem husker ikke den dramatiske CL-aften i 2012 ?

Chelsea havde vundet det første opgør i London med 1-0.
I returkampen førte catalanerne med 2-0, indtil englænderne sendte catalanerne ned i et sort hul, med en reducering og derefter en udligning af spanieren, Fernando Torres - et resultat som sendte Barca ud af CL-semifinalerne.

Nogenlunde samme scenarie udspillede sig i 2009, da Iniestas London-hug, i de døende minutter af kampen, tildelte Chelsea en exit-billet til CL - i stor frustration for hjemmeholdets spillere og fans.

Den norske dommer fra kampen i London, skulle efter sigende stadig modtage døds-trusler fra de rasende Chelsea-fans, 9 år efter at kampen blev spillet.

1 - Conte - den italienske taktiker

Alle forventede at Antonio Contes Chelsea-mandskab ville forsvare sig i London, i det første opgør.
Men Conte overraskede alle med sin 5-2-3 taktik, hvor angrebsspillet strålede i alle aspekter af spillet, er blot et eksempel på hvor gennemtænkt taktikken havde været i netop Barca-opgøret.

Englænderne sprudlede derudaf, hvor forsvaret havde mere end styr på Messi og Suarez - i første del af kampen, selvom catalanerne have bolden mest.

Den eneste revne Conte-glasset, som jo spolerede italienerens mesterlige Barca-forberedelser, var danske Andreas Christensens skandale-aflevering på tværs af eget felt, som jo er ren selvmord, når Lionel Messi modtager kuglen udenfor kassen.


Odds-tilbud
Få odds 15,00 på at Danmark slår Schweiz
Der henvises til Betfairs eget reglementUgens mest læste

Seneste nyheder