Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Xavi: Sådan får Dembele Barca-succes

Nyheder: Af Sajad Koftan - 21. marts 2018


Xavi: Sådan får Dembele Barca-succes

Barcelonas legende, Xavi, har i et interview med mediet Goal, forklaret hvad Barca-angriberen, Ousmane Dembele, helt specifikt skal gøre, for at blive et kæmpe hit hos catalanerne.

Franskmanden har haft en svær og rodet start på tilværelsen i Catalonien, hvor diverse skader har holdt den unge komet ude af kampene - selvom den tidligere Dortmund-spillers formkurve, på det seneste, kun har bevæget sig i den rigtige retning.

Dembele kom på scorings-tavlen for første gang for Barca, da han i CL-kampen mod engelske Chelsea, bragede kuglen op i fjerneste mål-hjørne - efterfulgt af en assist i weekendens opgør mod Athletic Bilbao.

Barca-legenden, Xavi, har, i et langt interview med mediet Goal, fundet den helt præcise formel frem til Dembele, hvis sidstnævnte oprigtigt ønsker at blive en stor succes på Camp Nou.

- Dembele har brug for tid. Barcelona er jo nærmest den sidste eksamen for en fodboldspiller. Det kan sammenlignes med den endelige professor-eksamen på et studie, hvor Dembele jo skal bevise sig selv overfor klubben, sagde Xavi.

- Hvorfor denne sammenligning ? Man skal forstå at Barca oplæres til at spille fodbold på et område som dækker 30 meter - altså foran modstanderens mål.

- Dembele er fyldt med talent. Han er utrolig hurtig, men den plads han er vant til fra Dortmund og Rennes, får han ikke i La Liga. Den gang havde han mere tid til at tænke. Nu skal han være skarpere og træffe afgørende beslutninger på et split-sekund. Dér finder vi ud af om Dembele har mentaliteten til Barcelona, fortsatte legenden stålfast.

- Han bliver nødt til at sige til sig selv ´jeg er Barca-spiller´, for han bliver nødt til at være mentalt stærkt for at overleve i klubben. Han skal simpelthen overbevise sig selv om sine evner.

- I Barca har der været middelmådige spillere som har præsteret for Barca i 15 år, fordi de havde personlighed. Og så er der fantastiske fodboldspillere, som ikke præsterede noget i klubben, fordi de ikke kunne håndtere pres.

- Når man så disse spillere til træning, troede man straks at disse typer ville blive legender og slå alle rekorder i verden. Men nej. Såsnart de gik på banen, rystede deres ben og de frøs nærmest selv til is, så de flygtede istedet fra bolden. Og så kunne man betragte dem og tænke ´hvad i hilmens navn er der sket med dem ?´, uddybede Xavi.

Ousmane Dembele er lige nu stødt til den franske trup, som skal spille venskabskampe mod Colombia og Rusland.

Barca-kammeraten, Yerry Mina, forventes ligeledes at stå ansigt til ansigt med Dembele, da Mina er udtaget til Colombias trup mod franskmændene.


Odds-tilbud
Få odds 15,00 på at Danmark slår Schweiz
Der henvises til Betfairs eget reglementUgens mest læste

Seneste nyheder