Annonce


Annonce

Annonce

Saul roser Busquets til skyerne i interview

Nyheder - 24. marts 2018




Atletico Madrids Saul Niguez deltog i et interview med Diego Torres fra El País i forbindelse med Spaniens landskampe i disse dage og her roste han Sergio Busquets til skyerne. Busquets selv er ikke udtaget på grund af en skade og derfor har man forsøgt med Saul som den dybe midtbanespiller.

- Det er svært i den rolle, hvor man skal beslutte sig på et split sekund. Du kan spille en aflevering frem i banen, gennem modstandernes linjer og sætte din modstander under pres. Men samtidig skal du tænke på resultatet og dine holdkammeraternes energiniveau og tænke 'Spiller jeg den op her, eller ikke?'. Busquets er så god til det. Sammen med Xavi kan de skabe plads mens de er på bolden. Hvis de ikke kan finde en holdkammerat, så roterer de på midten og finder en anden åbning. Det er det samme med Iniesta.

- De er unikke. Udover deres voldsomme teknik, så gør de deres medspillere bedre fordi de er så kloge i deres løb uden bolden.

- Busquets kan bestemme hvordan du tager dit næste træk før du overhovedet har fået bolden. Når man har spillet sammen med ham, så begynder man at læse hans afleveringer bedre - for der er altid mening med hans aflevering. Hvis han spiller bolden så den ligger bag dig, så er det fordi, at han vil have den tilbage igen. Hvis han spiller bolden frem foran dig, så er det fordi, at han har set, at du kan tage den længere frem, eller fordi han har set en åbning man skal udnytte.

- Man skal virkelig være fokuseret for at spille på den måde og rent mentalt bliver man virkelig træt. Men for Busquets kommer det helt naturligt.

- Han er ikke fysisk stærk, men han gør det op rent mentalt. Han ved hvordan han skal positionere sig selv, hvor hans modstandere og medspillere er og med sine løb kan han 'presse' dig, som medspiller, ud i en position, hvor han ved, der mangler en mand. Fordi han ved, at han højst sandsynligt ikke slår sin modstander på farten, og derfor får han dig ud i en position, så modstanderen ikke kan udnytte sin fart over for ham. På den måde får han modstanderen til at tage den beslutning, han selv ønsker, og så kan han erobre bolden.

- Jeg har måske et fysisk overtag på ham, men på alle andre parametre er han stærkere i den dybe rolle. Han ved hvornår han skal falde ned mellem stopperne og hvornår han skal spille foran dem. Det er slet ikke let, at finde plads så hurtigt og tage beslutningen under et hårdt pres,

- Før Busquets modtager bolden, så ved han allerede hvilken side modstanderen kommer fra. Han læser det så hurtigt og før alle andre. Nogle gange lader han bolden passere videre til en medspiller uden at røre den for at skabe plads og andre gange sender han bolden videre på sin førsteberøring for at starte et angreb. Hvis han ser, at den medspiller, som skal have bolden, ikke er i en god position eller er i tvivl om det efterfølgende udfald, så spiller han den lynhurtigt tilbage til den spiller, som gav ham bolden i første omgang. Og det hele sker så hurtigt.

- Nogle gange hører jeg kritikere stille spørgsmålstegn ved hvorfor man spiller bolden tilbage når der var plads. Til det siger jeg, at modstanderen presser dig når du spiller den tilbage og åbner op for pladsen i angrebet og på den måde kan den tredje mand pludselig være fri, fortæller Saul i et længere interview.

Busquets er lige nu ude med et brud på sin ene tå. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Saul roser Busquets til skyerne i interview

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder