Rakitic blev matchvinder for Kroatien

Landskampe: Af Sajad Koftan - 28. marts 2018

Barcelonas Ivan Rakitic blev dagens kroatiske helt, da midtbane-stjernen scorede kampens eneste mål, på et straffespark mod Mexico, da tirsdagens venskabskamp blev afviklet i delstaten Texas, USA.

Med et nederlag på 2-0 i bagagen fra sidstes uges landskamp mod Peru, stillede kroaterne op uden mange af de store stjerner - stjerner som Luka Modric og Niloka Kalinic.

Mexicanerne, som ligeledes sparede både Javier Hernandez, Guillermo Ochoa og Carlos Vela, var ellers fyldt med selvtillid, efter den komfortable sejr på 3-0 over Island i sidste uge.

Allerede efter 12 min. af kampen, var kroatiens Andrej Kramaric tæt på at score kampens første mål, men måtte se sin afslutning snige sig forbi målet.

Det bedste forsøg i første halvleg stod Real Madrids Mateo Kovacic for, kort før pausen, da midtbanespillerens halv-flugter blev reddet af Mexicos målmand, Ochoa.

Men Mexico var bestemt ikke ufarlige kampen igennem, da både Carlos Vela og Javier Hernandez havde flere gode forsøg indenfor rammen.

I sidste ende blev det dog Mexicos Miguel Layun, som kom i negativ fokus, da han, med en voldsom tackling, nedlagde kroaternes Tin Jedvaj, i Mexicos felt - som gav Kroatien et straffespark.

Her var Barcas Ivan Rakitic sikker fra de 11 meter, hvor den tidligere Sevilla-stjerne gav kroaterne en føring på 1-0 - som også blev kampens resultat.