Annonce


Annonce

Annonce

Iransk tv censurerede Roma-logoet

Champions League: Af Sajad Koftan - 6. april 2018




Noget ret mærkværdigt fandt sted da FC Barcelona inviterede sine italienske gæster indenfor på Camp Nou, til det første opgør i Champions League-kvartfinalerne - hvor en iransk tv-kanal valgte at censurere Roma-ulvens vorter på direkte tv.

En iransk tv-kanal satte sine grænser op for sine seer, da kanalen valgte at censorere en vigtig del af Roma-logoet, som jo er et historisk symbol for italienerne.

De kvikke iranske seer, som jo sad klistret til skærmen for at følge CL-kampen i onsdags, var hurtige på de sociale medier, hvor episoden straks blev kommenteret. En af dem som kommenterede episoden, var Mehdi Rostampour - en iransk journalist fra Danmark.

- I 3000 år, har den historiske fortælling om Romilus og Remus kun omhandlet drengenes mangel på deres moders mælk. Men nu har iransk tv endda frarøvet drengene selve ulvens vorter, skrev Mehdi online.

Det interessante Roma-logo, som var i overkanten for den iranske tv-kanal, har en historisk fortælling bag sig - hvor både vorterne, de to drenge og ulven, har sit betydningsfulde udspring.

Nedenfor et uddrag af Roma-logoets historiske fortælling

Historien omhandler brødrene, Romilus og Remus, som blev efterladt af deres mor i Rom, hvorefter en ulv tog sig af drengenes opvækst.
Drengene blev til mænd og skulle senere være med til at styre Italien og dele landet op i to dele.
Remus skulle styre og regere landet, med ansvar for byen Rom og ned til den sydlige del til Sicilien, mens Romilus havde ansvaret for Rom og til den nordlige del af Italien.
En skønne dag stræbte Remus efter mere magt, hvorefter han forsøgte at overtage Rom - men missionen mislykkedes og Remus blev dræbt af sin bror, Romilus. Historien i grove træk.

Sådan ser Roma-logoet ud

Iransk tv censorerede Roma-logo
Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Iransk tv censurerede Roma-logoet

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder