Analyse: El Clásicos domme og forseelser

El Clasico - 7. maj 2018

Et af de mange højdepunkter af denne LaLiga Santander-sæson er som regel El Clásico. Søndag tog kampen dog en drejning, da et noget omdiskuteret rødt kort blev givet til Sergi Roberto i første halvlegs overtid.

Kortet blev givet, eftersom Marcelo tog sig til ansigtet, efter selv at have drillet Roberto og endda skubbet lidt til ham. Men Roberto fik nok og slog ud efter Marcelo. Sidstnævnte så dommeren dog, og sendte dermed Barcelonas omskolede højreback en anelse for tidligt i bad, for at have slået Marcelo.

En af de pointer, der bliver brugt mod dommen er, at Bale i løbet af kampen trådte på Umtitis ben i en grov tackling, og i den situation var linjedommeren lige ved siden af begge spillere. I den sekvens, blev ingen kort dog givet.

Barcelona var efter Robertos udvisning nødsaget til at spille hele anden halvleg med en mand nede, og offeret for en defensiv udskiftning blev Philippe Coutinho, der startede kampen ud som højrekant, og måtte bane vej for Nelson Semedo, der spillede en ganske udmærket anden halvleg, og også var medvirkende i et par chancer i Real Madrids målfelt.

Diskussionen om det røde kort tog sig dog endnu en drejning, efter at Marcelo efter kampen sagde, at han ikke følte Roberto rørte ham.

- Jeg følte ikke, at han rørte mit ansigt. Robertos røde kort var for meget og hårdt, i mine øjne, fortæller Marcelo til pressen, kort efter kampen.

I løbet af kampen faldt Suárez til jorden efter et sammenstød med Real Madrid-anføreren Sergio Ramos, og begge spillere havde på dét tidspunkt fået et gult kort for et tidligere sammenstød og en heftig diskussion.

Suárez blev dog på jorden, og spillet fortsatte indtil bolden røg ud ved Barcas målfelt. Marcelo føler dog, at Suárez’ bliven på jorden ikke skyldtes, at spilleren havde ondt.

- Vi spillede ikke bolden ud af banen da Suárez var ude, da han selvfølgelig gjorde det (blev nede, red.) med vilje. Det er hans attitude, fortæller Marcelo.

Ramos har senere bekræftet, at han fortalte holdet at spille videre.

- Fordi jeg kender Suárez, fortalte jeg mine holdkammerater at de ikke skulle skyde bolden ud, men spille videre, fortæller han til pressen efter kampen.

Marcelo var en af de spillere, der heldigt slap for et gult kort, specielt efter han fik sin hånd på bolden i et af Barcas angreb, hvilket dommeren dog ikke lagde specielt mærke til. Der blev dog i kampen uddelt hele 8 gule kort - 5 til Barcelona, og 3 til Madrid, foruden det røde til Sergi Roberto, men med de mange kontroverser, kampen havde at byde på, kunne det tal meget nemt have været væsentligt højere.

Efter kampen er Barcelona fortsat 15 point fra Real Madrid på tredjepladsen, og 12 point fra Atlético, der tidligere på samme dag tabte 0-2 til Espanyol på Wanda Metropolitano. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder