Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Top 6: Mest imponerende japanske transfers

Nyheder: Af Sajad Koftan - 24. maj 2018


Top 6: Mest imponerende japanske transfers

Andres Iniesta skiftede som bekendt den catalanske tilværelse ud med et liv i Japan, hvor Vissel Kobe trak det længste strå i kampen om legendens eftertragtede underskrift - et skifte som sender teknikeren til J-League og Japan.

Fodboldmagasinet, AFP, har skræddersyet en liste over de mest bemærkelsesværdige europæiske spillersalg, til og fra den japanske J-League, som jo er japanernes bedste fodboldliga - læs mere herunde.

Andres Iniesta - 2018

Fra FC Barcelona til Vissel Kobe.

Barcas levende legende og tidligere VM-vinder, Andres Iniesta, må betegnes som et fremragende scoop for de japanske investorer fra Vissel Kobe. Iniesta vandt alt med Barca, og søgte nye udfordringer i sin fodbold-karriere - udfordringer som jo er lodret anderledes end tilværelsen i Catalonien, hvor stjerne har været fast inventar siden han kom til som 12-årig.

De japanske fans og J-League kan dermed klappe i hænderne, nu når en af verdens største stjerner jo fravalgte den stenrige kinesiske liga, fremfor et skifte til Japan.

Japan og J-League sender et klart signal til omverdenen, efter at have sat kløerne i den tidligere Barca-playmaker.

Zico - 1991

Fra pension til Kashima Antlers.

Den brasilianske legende, Zico, var måske en del af det bedste brasilianske landshold nogensinde, som jo desuden ikke vandt VM i 1982, selvom samtlige eksperter forventede netop dette.

Derimod chokerede Zico fodboldverdenen, da han besluttede at droppe pensionist-tilværelsen og istedet tørne ud for det japanske J-League-hold, Kashima Antlers.

Zico, som jo var langt oppe i trediverne da han skifte til Japan, imponerede de entusiastiske asiatiske fans med flere fremragende præstationer, og var endda med til at gøre sin japanske klub til en seriøs titeludfordrer.

Zico blev endda japansk landstræner efter tilværelsen som spiller.

En status af Zico blev ligeledes opsat udenfor Kashima Antlers arenaen, da legenden definitivt lagde støvlerne på hylden.

Gary Lineker - 1992

Fra Tottenham til Nagoya Grampus Eight.

Den engelske landsholdsstjernes beslutning om at forlade England til fordel for en svagere og mere uambitiøs liga i Japan, med al respekt, chokerede de engelske fans, som jo knap nok kunne udtale navnet på Linekers kommende klub.

Linekers fik naturligvis en utrolig modtagelse i lufthavnen i Japan - måske det eneste positive i den 2-årige periode i Asien for den engelske legende.

For det var en frustrerende tid for Lineker i Japan, hvor den tidligere Barca-angriber slet ikke fandt fodfæste.

Det hele blev for meget for alle parter, da Lineker brækkede sin storetå netop inden sæsonstart i 1993.

Arsene Wenger - 1994

Fra Monaco til Nagoya Grampus Eight.

Den franske cheftræner underskrev en 2-årig aftale med Nagoya, efter at være blev fyret af den franske klub, Monaco - og gik nærmest hele vejen med Nagoya, hvor den sultne japanske klub løftede Emperor´s Cup-trofæet i 1995.

Desuden blev Wenger kåret som årets træner i J-League, hvorefter den engelske klub, Arsenal, straks indledte en charmeoffensiv, for at få franskmanden til London. Resten er ren historie.

Wengers tid i Nagoya inspirerede efter sigende også den serbiske stjerne, Dragan Stojkovic, til at prøve sine træner-egenskaber af i Japan - som jo blev en stor succes, hvor serberen vandt J-League med selvsamme klub i 2010.

Michael Laudrup - 1996

Real Madrid til Vissel Kobe

Den tidligere Juventus, Barcelona og Real Madrid-stjerne, Michael Laudrup, har været Andres Iniestas helt store forbillede gennem tiden, hvor Laudrup jo henrykte de catalanske fans i en periode i 90´erne.

Danskeren drog til Japan og Vissel Kobe, hvor den tidligere landsholdsanfører var med til at kvalificere Vissel Kobe til mesterskabs-slutspillet i J-League.

Laudrup var, på daværende tidspunkt, Asiens største stjerne, hvor J-League jo var vidne til en massiv tilstrømning af fans til de japanske stadions, efter at danskeren kom til.

Laudrups elegance og fair-play var højt respekteret i både Japan og alle andre klubber som danskeren repræsenterede - og kombineret med sin utrolige tekniske egenskaber, var legenden en fornøjelse at følge.

Hidetoshi Nakata - 1998

Fra Bellmare Hiratsuka til Perugia.

Tingene kan også gå den modsatte vej.

Den japanske playmaker, Hidetoshi Nakata, blev købt af det italienske hold, Perugia, i en alder af 21, og er stadig, den dag idag, japanernes mest elskede og populære spiller gennem tiden.

Nakata, som jo havde farvet sit hår orange, vandt Seria A-titlen sammen ned Roma i 2011, inden japaneren fortsatte karrieren i Parma, Fiorentina og i engelske Bolton.

Nakata lagde støvlerne på hylden allerede som 29-årig, efter at have deltaget ved VM i 2006 - efter at have mistet interessen for fodbold, ifølge hovedpersonen selv.


Ugens mest læste

Seneste nyheder