Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Palæstinensisk forbund: Messi bør droppe Israel

Landskampe: Af Sajad Koftan - 4. juni 2018


Palæstinensisk forbund: Messi bør droppe Israel

Jibril Rajoub, som er talsmand for det palæstinensiske fodboldforbund, PA, har, i søndags, opfordret Barcas verdensstjerne, Lionel Messi, til at droppe Argentinas kommende landskamp mod Israel, som jo spilles i Jerusalem - ifølge mediet, AFP.

Ved en konference i den palæstinensiske by, Ramallah, har talsmanden opfordret den argentinske superstjerne til at melde fra den 9. juni, når Messi rejser til det besatte område i Jerusalem, for at folde sig ud for Argentina i en venskabskamp.

Talsmanden skulle efter sigende også have skrevet et officielt brev til det argentinske fodboldforbund, hvor det palæstinensiske selvstyre opfordrer det sydamerikanske land til at aflyse kampen, som jo er planlagt til at finde sted på lørdag.

- Kampen i Jerusalem er blevet et politisk våben for den israelske regering, som jo prøver at refærdiggøre de ulovlige besættelser og overtrædelserne af menneskerettighederne, sagde talsmanden.

Kampen på lørdag var ellers planlagt til at finde sted i den israelske storby, Haifa, som jo kan rumme mange flere tilskuere - dog har det israelske fodboldforbund insisteret, muligvis som en manifestation, at lørdagens kamp skal finde den på Teddy Stadium i arabernes hellige by, Jerusalem.

- Messi er et stort symbol på fred og kærlighed. Vi vil gerne opfordrer ham til at melde fra til kampen, hvor han dermed også melder fra overfor den ulovlige besættelse og de forbrydelser som dagligt finder sted fra den israelske besættelsesmagt, slog Rajoub fast.

- Messi har millioner af fans i den arabiske verden og i de muslimske lande. I så fald at Messi alligevel vælger at spille kampen på lørdag, vil vi opfordre alle til at brænde deres Messi-trøjer, og dermed vise deres utilfredshed, sagde Jibril Rajoub.

Mediet AFP har forgæves forsøgt at få en kommentar fra det israelske fodboldforbund, ovenpå Rajoubs udtalelser.
Men det israelske forbund skulle efter sigende have afvist at kommentere på talsmandens opfordringer.

I maj måned mistede 60 palæstinensere livet og flere tusinde blev såret. Otte børn var blandt de dræbte.
Langt de fleste blev skudt af israelske soldater, da de nærmede sig grænsehegnet - et hegn der adskiller det ludfattige Gazastribe fra Israel.

Omkring 40.000 deltog i de lovlige protester, der faldt sammen med åbningen af USA’s ambassade i netop Jerusalem.


Ugens mest læste

Seneste nyheder