Vermaelens Belgien i vildt comeback

VM 2018 (Rusland) - 3. juli 2018

Thomas Vermaelen lever stadig ved VM. I aftes var Belgien mødt op på Rostov Arena foran 41.000 mennesker for at dyste om en plads i kvartfinalen med Japan. Belgierne dikterede fuldstændig spillet, men skarpheden foran kassen var tæt på at koste.

Vermaelen sad på bænken gennem samtlige 90 minutter, men det var bestemt ikke fordi, at Belgiens forsvar spillede prangende. I første halvleg havde de ikke meget at lave bagude, mens angriberen arbejdede for at finde rum i den japanske defensiv.

Stik mod spil og chancer gik det den anden vej. Tre minutter inde i anden halvleg blev Genki Haraguchi sendt i dybden. Her så Belgiens forsvar ikke for godt ud og efter at have tøvet i første omgang, bankede han bolden ind bag Courtois til 0-1.

Bare fire minutter senere begyndte frygten for alvor at gå op for Belgien, da Takashi Inui på flotteste vis bankede kuglen i kassen fra kanten af feltet og så stod der pludselig 0-2 på måltavlen og Belgien var i den grad i knæ.

Spillet fortsatte i samme stil: Belgien styrede begivenhederne mens Japan lukrerede på omstillinger. Med 20 minutter igen fik de røde djævle dog noget at juble over, da Jan Vertonghen headede bolden i en lang bue over den japanske keeper og i mål til 1-2. Fem minutter senere pandede indskiftede Marouane Fellaini bolden i kassen til 2-2 og så var Belgien ellers tilbage i opgøret.

Det var de indskiftede spillere, som gjorde forskellen. Fellaini scorede til 2-2 og i overtiden greb Courtois bolden efter et hjørnespark og sendte den hurtigt ud til De Bruyne, som stormede frem i banen. Han fandt Meunier, som spillede bolden fladt ind i feltet. Her hoppede Lukaku over bolden og bag ham stod den indskiftede Nacer Chadli, som let sendte bolden i mål til 3-2 i kampens absolut sidste sekund.

Sejren betyder, at Belgien møder Brasilien i kvartfinalen. Vinderen møder vinderen mellem Uruguay og Frankrig - så uanset hvilket af de fire hold, som kommer i finalen, så har Barcelona mindst én spiller med i VM-finalen.

I den anden pulje skal Rusland møde Kroatien mens Sverige kæmper om en kvartfinaleplads mod Schweiz. England og Colombia dyster ligeledes om en kvartfinaleplads. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder