Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Analyse: Arthur til Barca?

Transfermarked: Af Omar Nabil Hawwash - 4. juli 2018


Analyse: Arthur til Barca?

Arthur Melo har været et af Barcas store transferemner i den seneste tid. Den unge, talentfulde, brasilianske midtbanespiller, der ikke har haft en gennemsnitlig afleveringspræcision på under 90% i hele ligasæsonen for Gremio, der tørner ud i den bedste brasilianske liga, Liga do Brasil, har været kædet sammen med Barca længe, og en aftale blev annonceret af begge klubber den 11. marts, hvor Barca havde førstekøbsret på spilleren.

At have en aftale om førsteretten til at købe en spiller, har dog ikke altid været i Barcelonas favør. Adskillige gange har klubben haft denne førsteret, og måtte se sig slået ned ved målstregen af en anden klub, der så har sikret sig den pågældende spillers underskrift. Det blev set med Santos-angriberen Rodrygo, som klubben angiveligt havde en førsteret på købet af, men spilleren endte dog alligevel som Real Madrid-spiller.

Oprindeligt, bestod klubbens aftale om Arthur i, at spilleren først ville være i Barcelona i januar-måned. Efter Barcelona ikke kunne sikre sig Griezmann, har planerne dog ændret sig, og klubben har derfor bedt Gremio om en forhastet tilgang af spilleren, idet man hellere vil have ham i forsæsonen, således at han kan være en del af holdet, når den nye sæson sparkes i gang.

Og det ønske, ser ud til at gå i opfyldelse.

Ifølge det spanske medie, SPORT, skulle Barcelona have gået med til at betale lidt flere penge til Gremio, og endda have gået med til at betale beløbet i ét hug, fremfor i flere dele, for at kunne få spilleren et halvt år tidligere end først aftalt.

Planen i den katalanske klub er nemlig, at spilleren kan være med til forsæsonstræningerne fra den 11. juli, og tage med holdet til Portland, Oregon i USA, hvor den første kamp af forsæsonen sparkes i gang den 24. juli.

Et problem, klubben dog ville blive nødsaget til at tackle, ville være at det lovlige antal af ikke EU-spillere ville være overskredet forud for den nye sæson, og mange pile peger derfor i retningen af en Yerry Mina-afsked, i hvert fald midlertidigt, i form af et lån, sandsynligvis indtil Coutinho får sit EU-borgerskab, som klubben arbejder på at få ordnet hurtigst muligt.

Går alt som planlagt, vil spilleren få en kontrakt på fire sæsoner, og altså frem til og med 2021-22-sæsonen.


Ugens mest læste

Seneste nyheder