Frankrig vandt VM-finalen over Kroatien

VM 2018 (Rusland) - 15. juli 2018

VM-finalen blev i dag klokken 17.00 sparket i gang mellem Frankrig og Kroatien. Her havde Kroatien Ivan Rakitic med fra start mens Samuel Umtiti startede inde for Frankrig. Ousmane Dembélé tog atter engang plads på bænken.

Første halvleg bar præg af kontroversielle kendelser, da Mario Mandzukic efter små 20 minutter pandede bolden i eget net. TV-billeder viste dog Pogba i en offside-position og han deltog aktivt i spillet omkring målet. Dommeren så det ikke og VAR blev ikke tilkaldt og derfor stod målet fast: 1-0 til Frankrig.

Kroatien har dog vist, at de aldrig smider håndklædet i ringen og bare 10 minutter senere var der ping-pong inde i det franske felt før bolden faldt ud til Ivan Perisic, som tog et træk og kanonerede kuglen i mål til 1-1. Men 10 minutter senere var bolden igen i det kroatiske net.

Perisic havde hånd på bolden og efter at have vurderet den på TV-skærmen valgte dommeren at dømme for straffespark. Det sendte Antoine Griezmann i nettet til 2-1 hvilket også var pausestillingen.

Et kvarter inde i anden halvleg faldt hammeren så endegyldigt. Pogba kunne i to omgange fra kanten af feltet sende bolden i kassen til 3-1 og dermed blev Kroatien nødt til at gå længere frem i banen hvilket Kylian Mbappe udnyttede efter 65 minutter. Fra kanten af feltet snød han keeper Subasic og scorede til knusende 4-1. Der gik dog bare fire minutter før Kroatien fik et lille håb tilbage, da keeper Lloris droppede fælt ved at forsøge at afdrible Mario Mandzukic. Kroaten fik dog foden på og scorede til 4-2.

4-2 blev kampens slutresultat og dermed kan Frankrig kalde sig for verdensmestre anno 2018. Samuel Umtiti og Ousmane Dembélé kan altså tage hjem til Barcelona med VM-guld om halsen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder