Annonce


Annonce

Annonce

Analyse: Rafinha og Real Betis-sagaen

Transfermarked - 29. august 2018




Rafinha Alcântara har haft en noget rodet forsæson. Oprindeligt skulle spilleren være med Inter Milan, såfremt de kvalificerede sig til Champions League for denne sæson - hvilket de gjorde.

Problemet lå til gengæld i, at den officielle handel for Rafinha var en halvsæsonsudlejning med en købsoption - altså ikke en obligatorisk én, hvilket vil sige, at Inter Milan havde ret til at takke nej til at købe spilleren, hvorved han altså ville tage tilbage til Barcelona efter sit afsluttede lejeophold med italienerne.

I løbet af sæsonen havde Rafinhas repræsentanter og klubben talt med Inter Milan, og - mundtligt - aftalt, at såfremt de kvalificerede til den europæiske turnering, ville de købe Rafinha for 35 millioner euro - og det var så ikke en købsoption, men derimod obligatorisk. Denne slags aftale kaldes en “gentleman’s pact”, fordi den ikke er nedskrevet, men fordi man ærer den, da det jo er en aftale. Men det syntes Inter ikke.

Da sæsonen var slut, og de var sikret Champions League-fodbold i den efterfølgende sæson, fandt de ud af at Romas Rejan Nianggolan ville ud af klubben, og gik så efter ham, fremfor Rafinha, og valgte ikke at ære dén aftale, da den ikke var nedskrevet: intet var officielt skrevet under på i forbindelse med den obligatoriske klausul, hvorfor de ikke følte sig nødsaget til at købe Rafinha - og endte i stedet med Nianggolan.

Rafinha havde derefter en fantastisk forsæson med Barcelona, hvor han var en af de bedste spillere på banen, i de kampe han figurerede i, men spillerens fremtid hænger fortsat i luften, specielt efter at de to dygtige midtbanespillere i Arthur Melo og Arturo Vidal er kommet til klubben.

Ifølge RAC1 og den anerkendte journalist, Gerard Romero, er problemet i handlen med Betis, at Barcelona ønsker enten at sælge spilleren på en transfer eller sikre sig en lejeaftale med en obligatorisk købsklausul - man ønsker ikke at udleje ham for at få ham retur igen, som det ser ud til at være tilfældet med både André Gomes og Paco Alcácer, hvoraf Pacos aftale har en købsoption for Dortmund, mens Gomes’ ikke har. Prisen som Barcelona gerne vil have for Rafinha er mellem 25 og 30 millioner euro.

Real Betis, derimod, vil gerne have en lejeaftale - eventuelt med en købsoption - men vil ikke være nødsaget til at købe spilleren, i tilfælde af, at han ikke passer ind, eller i tilfælde af at man får bedre tilbud efterfølgende. Betis ser dog fortsat ud til at være hans mest mulige destination, og spilleren har ifølge RAC1 også fortalt Valverde, at han gerne vil væk fra klubben - og gerne vil til Betis.

Benfica er eftersigende også interesseret i spilleren, og afgav et officielt tilbud til klubben, som ifølge catalanske medier var højere end Betis’ tilbud, men Rafinha ser hellere sig selv i La Liga end i den portugisiske liga.

Skulle Rafinha ende i Betis ville han genforenes med den forhenværende Barcelona-midtstopper, Marc Bartra, der har spillet en meget vigtig rolle i Betis-træner Quique Setiens tremandsforsvar i sidste sæson.

Rafinhas nuværende kontrakt med klubben udløber i 2020. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Analyse: Rafinha og Real Betis-sagaen

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder