Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

FIFA-præsident er imod Barcas USA-kampe

Nyheder: Af Sajad Koftan - 18. september 2018


FIFA-præsident er imod Barcas USA-kampe

FIFA´s øverste ledelse, herunder præsidenten, Gianni Infantino, udtrykker stor bekymring for La Ligas fremtid og den kommende kamp i USA, som vil blive afviklet i Miami - hvor FC Barcelona møder Girona.

Kampen er sat til at blive spillet den 26 januar 2019 på amerikansk grund.

Kampen var oprindelig sat til at finde sted på Gironas hjemmebane, som jo altid giver en snæver fordel for hjemmeholdet - dog kan det være omvendt i Miami, hvor de fleste tilskuere helst trækker i en Barca-trøje, ifølge præsidenten.

- Personligt foretrækker jeg at se amerikanske kampe i USA, end at se La Liga-kampe i USA. I fodbold findes et gundlæggende princip som indebærer at hjemmekampe spilles hjemme, og ikke udenfor landets grænser.

- I FIFA er vi nødt til at udtrykke vores bekymring for et projekt, som jo rammer fodbold på et globalt niveau, sagde Infantino.

Denne udmelding fik La Liga-præsidenten, Javier Tebas, til tasterne på det sociale medie, Twitter.

- Jeg vil blot minde FIFA-præsidenten om at den amerikanske MLS-liga jo indeholder tre klubber fra Canada, hvor sidstnævntes hovedstad, Toronto, faktisk er de nuværende amerikanske mestre. Og i Canada findes en helt anden professionel liga.

Både Toronto, Montreal og Vancouver spiller i den amerikanske Major League Soccer.


Ugens mest læste

Seneste nyheder