Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Stor forvirring omkring Barcelonas USA-kamp

Nyheder: Af BarcelonaFC.dk - 21. september 2018


Stor forvirring omkring Barcelonas USA-kamp

Intet går efter planen - og det er der en god grund til. La Liga-chefen Javier Tebas mener, at der er 90 procent chance for at FC Barcelona møder Girona i Miami næste år, men både fra spillerforeningen og RFEF (de spanske fodboldforbund) er der slet ikke noget der er tæt på at komme på plads.

Spillerforeningen erkender, at der er stor sandsynlighed for at spillerne strejker såfremt kampen bliver bekræftet i USA, og den risiko vil man ikke løbe hvorfor muligheden for at spille i USA gang på gang bliver skudt ned af spillerforeningen. Hos RFEF har man også afvist muligheden.

Ifølge Mundo Deportivo har RFEF sendt et brev til La Liga og gjort det klart, at kampen ikke kan blive spillet i USA. Der er deadline den 5. januar, men der mangler mere information og en tilladelse fra USA's fodboldforbund om at spille en spansk ligakamp på amerikansk grund. Selve tilladelsen er ikke engang på plads, skriver mediet.

RFEF skriver ydermere at de ønsker et overblik over hele aftalen; herunder forpligtelserne, kravene, reglerne og det økonomiske aspekt. RFEF skriver i brevet, at de på nuværende grundlag ikke accepterer, at kampen bliver spillet i USA i slutningen af januar. Desuden har RFEF henvendt sig hos både FIFA og UEFA for at forhøre sig om hvilke konsekvenser der kan komme ud af at spille kampen i USA.

Der er regler for hvilke tider en kamp skal afvikles på og hvor meget restitution spillerne får mellem hver kamp. Bliver dette brudt, så kan kampen altså ikke afvikles i USA.

- Der er kun 20 procent chance for at Girona og Barcelona bliver spillet i Miami. Spillerne er midtpunktet i sporten og vi kan ikke afskrive risikoen for at de strejker, fortæller spilerforeningens præsident, David Aganzo.

- Den information vi har omkring projektet er ikke tilstrækkelig til at acceptere at kampen bliver spillet uden for landets grænser, følger han op.
Læs også
- Officielt: Barca afviser at spille i USA
- Tebas: Kun Real Madrid afviser USA-kampe
- La Liga opgiver ikke USA-kampe
- Officielt: La Liga spilles ikke i USA
- FIFA diskuterer La Ligas USA-kampe på fredag


Ugens mest læste

Seneste nyheder