Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Barca skuffede igen: 1-1 mod Athletic Bilbao

La Liga: Af BarcelonaFC.dk - 29. september 2018


Barca skuffede igen: 1-1 mod Athletic Bilbao

Ernesto Valverde overraskede med at starte med Lionel Messi på bænken til opgøret mod Athletic Bilbao. Derudover var Arturo Vidal også at finde på banen fra første fløjt, men det var bestemt ikke fordi at spillet blev bedre af den grund.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Roberto, Rakitic, Vidal, Dembélé, Suárez og Coutinho

Mål
- 0-1 41' - De Marcos
- 1-1 84' - Munir
Ernesto Valverde havde fra kampens start valgt at placere Lionel Messi på bænken og dermed blev opgøret automatisk noget sværere for catalanerne. Men allerede efter 15 minutter blev Roberto nedlagt 15 meter fra feltet og selvom det var langt ude fra, så tog Luis Suárez skuddet direkte. Bolden gik dog tæt forbi Simons mål. Kort efter linkede Coutinho og Rakitic utrolig flot op og Coutinho sendte en gylden aflevering i dybden til Suárez, men angriberen valgte at hoppe over den og lade den trille videre til Rakitic og en større chance, men kroaten var ikke med på idéen.

Athletic Bilbao gik også en god mulighed kort inde i kampen. da Williams blev sendt ud i en løbeduel med Piqué, som han let vandt. Fra kanten af feltet forsøgte han at vippe bolden over Ter Stegen, men kuglen gik i stedet ud til målspark. Raul Garcia truede minuttet efter med et forrygende langskud, som Ter Stegen puffede over målet. Baskernes plan var klar fra første fløjt: Pres Barcelona og afslut når muligheden byder sig. Hjørnesparket, som Garcia tilkæmpede sig, kom der ikke noget ud af. Til gengæld fik de en ny, stor chance efter et kvarter, da Barcelonas forsvar slet ikke dækkede op. Heldigvis for dem bragede Susaeta bolden langt over mål eftersom han ramte den forkert. Baskerne fortsatte med at trykke på og Williams var pludselig helt alene igennem; han rundede Ter Stegen, men var for presset til at skyde og Arturo Vidal pressede ham ud i en så spids vinkel, at den store chance løb ud i sandet.

Før den halve time var rundet fik Luis Suárez en gigantisk chance, som han på det seneste har haft med at brænde. Det gør han også her. Arturo Vidal sender en god stikning ind i feltet til Suárez, som er helt fri og onside, men han brænder på keeperen. En kæmpe chance af uruguayaneren, som her skulle have gjort det til 1-0. Efter en halv time var Suárez igen bag et mislykket angreb, da Semedo lagde bolden af til angriberen og løb fri inde i feltet, men Suárez' aflevering gik direkte udover baglinjen. Det var trods alt startskuddet til et mere boldbesiddende hjemmehold, men baskerne får lukket rigtig godt af og muligheden for at komme ind i feltet eksisterer nærmest ikke indtil Suárez med ét touch snyder sin mand og kommer ind i feltet hvorfra han trykker godt af, men Simon får reddet flot og giver et hjørnespark, som Coutinho samler op og efterfølgende skyder forbi.

Kort før pausen holdt det ikke længere for uskarpe Barcelona. Semedo og Garcia ligger i jorden, men Susaeta samler op og sender en forrygende aflevering i feltet til Oscar de Marcos, som Sergi Roberto slet ikke er obs på. Han scorer sikkert til 0-1 og dermed fortsætter Barcelona deres skandaløse forsvarsspil - det var blot et spørgsmål om tid før baskerne fik scoret. Piqué ophævede offsiden med det ene ben. Coutinho var tæt på en udligning kort efter, men Simon er ude i fuld længde og redde. I slutningen af halvlegen var Barcelona igen-igen tæt på, men skarpheden var slet ikke at finde på banen og spillerne måtte skuffende gå til pause bagud 0-1.

Gerard Piqué åbnede anden halvleg med en kæmpe fejl efter bare 10 sekunder. I ren arrogance tillader han sig at bruge alt for meget tid på bolden og hans aflevering bliver afrettet af Williams, men heldigvis for Piqué går bolden ind til Ter Stegen. I samme øjeblik bliver Messi sendt ud for at varme op mens Sergio Busquets kommer på banen få minutter efter for Sergi Roberto, som igen viser, at han ikke formår at fylde nok på midtbanen. Hans egen præstation står malet i ansigtet mens han forlader banen - han havde helt sikkert håbet på at kunne bidrage med mere inde midt på banen og samtidig kunne det ligne, at en lille skade var dukket op.

Efter 53 minutter opsnapper Luis Suárez et skidt udspark fra Simon, men angriberen venter alt for længe på at afvikle situationen og forsvaret kommer på plads og afværger den farlige chance. Kynismen har Suárez ikke længere og det ses igen her. Til gengæld får han klapsalver kort efter, da han sender bolden mellem benene på en modstander, men han formår ikke selv at samle kuglen op før den sparkes langt ud af baskernes kommune. Dembélé forsøger også at lege med med hurtige driblinger før han trykker af, men Unai Simon har ingen problemer med at holde fast i bolden. I samme øjeblik bliver Vidal pille ud og Lionel Messi kommer på banen. Skuffelsen står malet i ansigtet på Vidal da han ser sit nummer, da han har været blandt de bedste Barca-spillere i dag, men Valverde valgte alligevel at pege på ham som udskifter.

Da der var spillet en time kom Barcelonas klart største mulighed, da Semedo sendte en god bold om i bagrummet til Coutinho, som forsøgte sig med en flugter. Uheldigvis reddede overliggeren og returen lå bag Suárez, som kun kunne styre bolden over målet med hælen. To minutter senere sendte Messi en verdensklasse aflevering i dybden til Coutinho, men han blev presset ud af boldbesiddelse. Messis tilstedeværelse har fuldstændig ændret kampen og han har været med i det ene angreb efter det andet, og det er kun skarpheden, som har sørget for, at Barcelona endnu ikke har scoret.

Med et kvarter igen var det tæt på at gå galt igen for Barcelona og igen var Piqué involveret. Han blev fuldstændig snydt af Williams, som havde frit løb mod Ter Stegen, men lynhurtige Semedo var hurtigt oppe på Williams med en glidende tackling som sidste mand. Kort efter var Messi ekstremt tæt på at udligne, da han sendte bolden i dybden til Alba, som straks fandt Messi igen. Argentineren knaldede bolden mod mål, men denne gang var det stolpen som reddede for baskerne. Herefter udgik Ousmane Dembélé for at give plads til Munir El Haddadi. Netop Munir skulle kun bruge fire minutter på banen før han fik udlignet. Messi spurtede ihærdigt efter en nærmest umulig bold. Han fik fat i den og fik efterfølgende sparket på mål. Bolden blev reddet, men røg ud til Messi igen, som sendte den ind foran målet, hvor Munir fik prikket 1-1 i nettet.

Med få minutter igen fik Barcelona scoret til 2-1, da Piqué prikkede bolden videre til Suárez, som fik prikket den videre ind i målet, men korrekt blev det annulleret for offside. Barcelona nåede aldrig at få scoret målet til 2-1 og dermed har de nu mistet syv point på tre kampe - og altså kun hentet to ligapoint på tre kampe. Ekstremt skuffende lige før en måned, hvor der ikke venter andet end topkampe.
Læs også
- Mbappé holder øje med Barcelona
- FC Barcelona øger forspringet i La Liga
- Spildfulde Barcelona besejrer Valladolid
- Bød FC Barcelona på Fernando Llorente?
- Athletic Bilbao 0-0 FC Barcelona


Ugens mest læste

Seneste nyheder