Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Pochettino: Kunne have trænet Messi i 2005

Nyheder: Af Sajad Koftan - 2. oktober 2018Pochettino: Kunne have trænet Messi i 2005

Lionel Messi var meget tæt på at skrive kontrakt med det catalanske La Liga-mandskab, Espanyol, tilbage i 2005, ifølge Tottenhams cheftræner, Mauricio Pochettino, hvor sidstnævnte gav de engelske journalister et langt interview med på vejen, netop før CL-braget i London mellem Tottenham og Barca.

Pochettinos fodboldkarriere lakkede mod enden tilbage i 2005, hvor træneren den gang spillede for netop Espanyol, som jo var tæt på at skrive kontrakt med en yderst talentfuld teenager fra Argentina, ifølge den nu tidligere Espanyol-spiller.

Men efter Messis præstation mod Juventus i Joan Gamper-finalen på Camp Nou, var Barca-ledelsen ikke i tivivl - knægten skulle blive på Camp Nou.

Resten er naturligvis til historiebøgerne.

Som optakt til CL-kampen onsdag aften mellem Tottenham og Barcelona, har Pochettino udtalt følgende.

- Messi kom på alles læber i 2005, hvor jeg også begyndte at lægge mærke til ham. En lille fyr som kørte alle rundt i Barcelonas akademi, sagde Pochettino.

- Han kom til Barca som 13-årig, hvorefter jeg fik at vide at han var meget tæt på at signe for Espanyol. Faktisk forventede de fleste at han kom til Espanyol.

- Fordi Messi var så overlegen i Joan Gamper-kampen mod Juventus, fik han lov til at blive i Barca, fortsatte Tottenham-træneren.

- Den daværende Juventus-træner Fabio Capellos roste jo Messi til skyerne efter den kamp. Men så vågnede Barca op. Set i bakspejlet, så var det faktisk Joan Gamper-kampen som ændrede Messis karriere drastisk. Måske kunne Espanyol have været en storklub idag, hvis Messi var landet hos os den gang, sagde træneren.

- Jeg kunne faktisk have været holdkammerater med Messi, hvis Joan Gamper-kampen ikke var blevet spillet med Messi på banen.

Pochettino var selv på banen mod Barcelona i oktober 2004, da Barcas magiker blot var 17 år gammel - en kamp som træneren også satte ord på, på trods af at det argentinske stortalent kørte godt og grundigt rundt med Pochettino i forsvaret.

- Messi er jo blevet en af de største nogensinde. Men den gang var han blot en teenager som var rykket op fra ungdomsrækkerne, ligesom med alle andre teenagere som lige skulle igang først.

- Om jeg husker mit møde med Messi på banen ? Nej, det husker jeg ikke, sagde træneren med et smil på læben.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

FC Barcelona webshop

Spar 50%

Barcelona Hjemmebanetrøje 2019/20 Vapor Børn

879,- DKK

Spar 29%

Barcelona Hjemmebanetrøje 2019/20 Børn MESSI 10

579,- DKK

Spar 45%

Barcelona 3. Trøje 2019/20 Mini-Kit Børn

479,- DKK

Ugens mest læste

Seneste nyheder