Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Meninger: Skal Neymar tilbage til FC Barcelona?

Transfermarked: Af BarcelonaFC.dk - 18. oktober 2018


Meninger: Skal Neymar tilbage til FC Barcelona?

Neymar rygtes lige nu tilbage til FC Barcelona, da han angiveligt har fortrudt sit skifte til Paris Saint-Germain, hvor han har svært ved at finde glæde. Han har tilbudt sig selv til FC Barcelona, som ifølge spanske medier gerne ser ham tilbage. Her hos BarcelonaFC.dk har vi valgt at give vores mening til kende: Skal Neymar tilbage til FC Barcelona?

Meninger: Skal Neymar tilbage til FC Barcelona?
Min personlige besked til Neymar må lyde 'Hvad tror du selv?'. I min bog er han ikke velkommen i FC Barcelona som fodboldspiller til trods for hvor meget han gav til klubben på banen. Jeg vil altid hylde Neymar for hans eminente spil på banen, hans høje, smittende humør og hvordan han underholdt mig med sine finter og lumske skud, som altid fandt keeperen på det forkerte ben. Men jeg sejler i samme båd som Xavi Hérnandez: Skifter du væk fra FC Barcelona, så skal du ikke komme tilbage igen. Så er toget altså kørt fra spor 1.

Der findes dog omstændigheder der gør, at man af og til giver folk en ny chance. Og den er jeg egentlig også tilbøjelig for at give til Neymar, men når jeg afspiller sidste års cirkus i tankerne, så drejer jeg 180 grader og tænker 'Hvad tror du selv?'. Han var blandt de bærende kræfter på holdet, men havde så lidt respekt for klubben, at han holdt ledelsen for nar uden at give dem en jordisk chance for at reagere på transferen. Havde Neymar i god tid forklaret ledelsen, at han ville skifte til PSG, så kunne ledelsen før handlen blev bekræftet, sikre sig Ousmane Dembélé til billigere penge. Den respekt havde han ikke og Dortmund pressede derfor prisen op på Dembélé. Tager man det økonomiske aspekt væk fra historien, så var det fortsat en sen melding at komme med, da FC Barcelona under alle omstændigheder alligevel ikke kunne bremse skiftet, da hans frikøbsklausul blev udløst.

Uden at skrive alt, hvad I allerede ved om sagen, så kommer her min kontante mening om Neymars mulige comeback til FC Barcelona: Klubben hentede ham til Europa, gjorde ham til en mester, respekterede ham som spiller og som menneske, men han valgte at gå bag klubbens ryg (i jagten på penge eller ej) og derfor er han ikke velkommen i klubben hvis det stod til mig. Og som klubben fortalte ham inden han rejste afsted: Du kommer til at fortryde det. I dag mangler han glæde og storhed i Paris og han er nærmest på knæ for at bede FC Barcelona om at tage ham tilbage. Havde han handlet anderledes og med respekt i forbindelse med skiftet, så var min dør åben, men hans handlinger er den eneste grund til, at jeg siger nej. Hans spil på banen kan man ikke pege på; det er af og til tæt på guddommeligt. Men i FC Barcelona handler det også om mennesket selv og den fornødne respekt udviste Neymar langt fra.

Da jeg mødtes med fodboldkommentatoren Niels Christian Frederiksen i Canal 9's daværende studie inden Neymar var skiftet fra Santos til FC Barcelona, fortalte NC mig, at han ser Neymar som en cirkusspiller. Godt nok var Neymar fantastisk på banen, men uden for banen blev det i den grad til et cirkus, som ledelsen nok havde været foruden. Vi alle husker hvordan sommeren 2017 var med 17 daglige historier om det mulige skifte - toppet med at Neymar valgte at sagsøge FC Barcelona. Et comeback til Neymar? Absolut ikke i min bog.


Meninger: Skal Neymar tilbage til FC Barcelona?
Neymar er nok den mest afgørende fodboldspiller i verden, efter den argentinske troldmand, Leo Messi. På trods af brasilianerens ønske om at forlade klubben - et ønske som han fik indfriet med beskidte kneb - formåede han at tage til Paris i et forsøg på at ‘komme ud af Messis skygge’, som mange - og personligt jeg selv - tror på var en af hovedårsagerne, selvfølgelig efter de mange nuller og kommaer, der ville stå på bankkontoen som Paris-spiller.

Men for mig, er han på trods af måden han forlod os på, og foruden det faktum at han sagsøgte os, stadigvæk en spiller, vi kan tillade os at hente hjem - specielt hvis han selv ønsker det. Grunden til jeg godt kan se ham ønske det er, at skiftet til Paris virkede så.. pludseligt. Dengang skiftet var undervejs, læste jeg blandt andet at Neymar selv havde bedt Bartomeu stoppe skiftet, da han ikke ville til Paris, og at hans far stod bag operationen - og på trods af at Neymar er en voksen mand, ligger jeg stadig fast med tanken at skiftet ikke helt var hans egen beslutning, og at han gjorde det mere for sin fars skyld, da hans pengepung ville blive noget tungere. Og for at gøre det endnu bedre, satte han sin far i godt lys ved at sige, at det var faren der ville have ham til at blive i Barça, og Neymar selv der ville skifte - den tror jeg personligt ikke på.

Og så må man heller ikke glemme, at han er meget elsket i omklædningsrummet. Han er en spiller, som bringer et godt humør med sig, og havde et meget tæt venskab med Lionel Messi og Luis Suárez - sidstnævntes form er dalet drastisk, men han er på vej op igen - føler jeg - men der kan Neymar være med til at gøre Suárez bedre, medmindre Suárez bænkes eller forlader klubben - og det bringer mig til min sidste pointe.

Ousmane Dembélé, Malcom og Coutinho. De tre spillere skal Valverde - eller hvem der nu er træner næste sæson (såfremt vi henter Neymar hjem) finde ud af hvad han vil stille op med. Coutinho kan sådan set godt fungere som en midtbanespiller - og der kunne han spille med Arthur og Busquets, og så kunne Rakitic ryge til Paris - en spiller jeg, personligt, ikke føler vi har brug for (længere).

Dembélé kan spille på begge kanter, idet han er lige god med begge ben, men idet Messi foretrækker at spille på højresiden, ville Dembélé bedst spille på venstre. Det kan dog ændre sig hvis Messi spiller falsk 9’er, for så er historien en anden: Neymar kan spille venstrewing, Messi som falsk 9’er, Dembélé kan skiftes med Malcom til at spille på højresiden, og de kampe hvor Dembélé ikke kan spille - såfremt Suárez fortsat er ude af form - kan Messi køres ind på højresiden, Malcom (som også kan spille centralt) kan agere angriber, og Neymar kan spille på venstre side - og så kan Coutinho spille inde på midten, eventuelt i de venstre halve-områder, som han er så god til at operere i. Jeg ser ham bedst som en blanding af en fløjspiller og en midtbanespiller - og hvis Barças træner - hvad end det er Valverde eller en helt anden - kan finde ud af at bruge ham rigtigt, så kan Neymar sagtens fungere i Barça, idet han kan løfte meget af vægten på Messis skuldre - og Coutinhos.
Læs også
- Neymars far afviser Barca-retur
- Desperat Neymar: Ringer til Barca-chefer
- Catalansk radio: Neymar-handel på vej
- Arthur: Neymar hjalp mig efter skiftet til Barca
- Tilhængerne siger nej til Neymar-comeback


Ugens mest læste

Seneste nyheder