FC Barcelona 4-2 Sevilla

La Liga - 20. oktober 2018

Det var første- og andenpladsen som mødte hinanden på Camp Nou lørdag aften og inden der var gået et kvarter var der allerede tre overskrifter: Messi assisterede Coutinho til 1-0, Messi scorede til 2-0 og Messi blev skadet med sin arm og måtte lade sig udskifte. Holdkammeraterne formåede dog at køre sejren i land og dermed overtager FC Barcelona førstepladsen.
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Coutinho, Arthur, Messi og Suárez

- 1-0 3' - Coutinho
- 2-0 13' - Messi
- 3-0 63' - Suárez
- 3-1 79' - Sarabia
- 4-1 88' - Rakitic
- 4-2 90+1' - Muriel

Inden kampen mod Sevilla var FC Barcelona velvidende om, at de med en sejr kunne snuppe førstepladsen og udbygge forspringet til Real Madrid, som tidligere på dagen tabte til Levante og som må anses at være blandt de hold, der kan følge med til sidste kamp i sæsonen. Desuden spillede Atletico Madrid 1-1 hvorfor der var tale om en gylden mulighed for FC Barcelona.

Håbet om at spille en god kamp og hente de tre point fik en god start, da Nelson Semedo allerede i det tredje minut tog initiativ og kørte forbi sin modstander. Han fandt Suárez, som lagde bolden af til Messi. Argentineren var hurtig og fik med en flot - men standard for ham - aflevering fundet Coutinho inde i feltet, som smukt sendte kuglen op i hjørnet til 1-0 og dermed var kampen for alvor i gang og Sevillas gameplan led et knæk før de nærmest havde fået sved på panden.

Der gik dog kun en håndfuld minutter før FC Barcelonas forsvar blev fanget i total opløsning. Det udmøntede sig i en gylden chance til Guilherme Arana, som fra kanten af feltet kanonerede kuglen mod mål, men heldigvis for Ter Stegen og co. ramte bolden stolpen og hoppede i spil igen. Barcelona svarede igen ved en stor chance til Messi, som i sidste øjeblik blev rettet ud til hjørnespark, men argentineren var slet ikke færdig. Efter 13 minutter modtog Messi bolden fra Suárez og med kun én modstander foran sig var det ingen sag for Messi: Han stormede ned mod feltet, drejede ind i banen og med sit venstre ben huggede han kuglen fladt i kassen til 2-0.

Efter 17 minutters spil gik der et chok gennem Camp Nou, da Messi landede forkert på sin højre arm. TV-billeder viste, at armen nåede at bøje før han fik kontrol over armen. Han lå i store smerter mens han blev tilset på banen. Han gik herefter ud på sidelinjen og fik forbinding om sin arm og i løbet af fem minutter vurderede de muligheden og risikoen ved at sende ham på banen og de valgte at sende Ousmane Dembélé ind i stedet. Dermed led FC Barcelona et gigantisk knæk kort inde i kampen. Han havde allerede nået at score ét mål og levere en assist.

Ousmane Dembélé var tæt på at øge føringen til 3-0 kort før pausen, da Suárez sendte ham afsted i dybden. Han blev dog presset ud i en spids vinkel og hans forsøg gik forbi målet. Stor chance og forrygende omstilling af Barcelona, da det kom lige efter et Sevilla-hjørnespark. Barcelona var tæt på igen kort efter, men her valgte Semedo at smadre bolden direkte ind i sidenettet, selvom hans modstander snublede over sine egne fødder. Inde foran mål mente Suárez at han blev revet ned og Coutinho væltede efterfølgende over Suárez.

Med bare ét minut til pausen fik Rakitic en gylden mulighed, da han blev spillet fri inde i feltet. Han valgte dog at forsøge at vippe bolden over keeperen, men mislykkedes fuldstændig. Der blev fløjtet til pause få sekunder efter.

Kort inde i anden halvleg tog Suárez initiativ med et flot skud, men han måtte se bolden gå af på den ene stolpe. Bare få minutter efter kæmpede han sig ihærdigt igennem Sevilla-defensiven og havde fri skudmulighed, men han bankede bolden forbi målet. Kort forinden appellerede Sevilla for straffespark, da de mente at Alba havde hånd på bolden. Det havde han da også - klart - men VAR mente ikke, at der skulle dømmes straffespark.

Efter en times spil var det ren klasse af Ter Stegen, at Sevilla ikke fik scoret. Et indlæg ramte Andre Silva i feltet og med et flot hovedstød forsøgte han at udplacere Ter Stegen, men keeperen diskede op med en voldsom redning. Returen landede lige for fødderne af Franco Vazquez, men Ter Stegen kom stormende ud og gjorde sig bred og fik igen reddet. Straks gik det den anden vej og Sevilla-keeper Tomas Vaclik nedlagde klart Suárez i feltet. Gult til keeperen og straffespark til Barcelona, som Suárez selv sparkede i mål til 3-0. Kort efter blev Arthur pillet ud og Roberto kom ind.

Med 10 minutter tilbage fik Sevilla en livline, da Sarabia valgte at hugge til bolden selvom der nærmest ikke var plads, men Lenglet ramte bolden og den gik i en blød bue henover en chanceløs Ter Stegen. 3-1 og derfor kunne Sevilla lugte en mulighed for at komme tættere på Barcelonas tre scoringer. Sekunder senere blev Luis Suárez pillet ud og Munir El Haddadi fik chancen.

Fem minutter før slutfløjt viste Ter Stegen igen hvorfor han i øjeblikket er verdens bedste målmand. Pablo Sarabia trykkede af, men Ter Stegen reddede. Returen røg direkte ud til Wissam Ben Yedder, men Ter Stegen kom nærmest flyvende tilbage og i fuld længde fik han reddet Ben Yedders forsøg. Som det var tilfældet tidligere i kampen, da Barcelona scorede lige efter Sevillas dobbelt chance, så var tilfældet det samme denne gang. Dembélés aflevering blev rettet af og landede for fødderne af Rakitic, som fra kanten af feltet flugtede bolden i mål til 4-1. Sevilla kom dog også på måltavlen endnu engang, da Muriel i overtiden valgte at sparke første gang på en aflevering. Han placerede bolden helt ude ved stolpen uden chance for Ter Stegen og så stod den 4-2, som også blev slutresultatet. Dermed overtager FC Barcelona førstepladsen i en kamp, som blev overskygget af Messis skade. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder