FC Barcelona 3-4 Real Betis

La Liga - 11. november 2018

Der var drama på Camp Nou søndag, da FC barcelona tog imod Real Betis. Udeholdet kom i front med 0-2 ved pausen, men målene blev ved med at falde ind i anden halvleg mens Ivan Rakitic 10 minutter før tid så rødt, da han fik sit andet gule kort. Læs mere om kampen her.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Arthur, Messi, Suárez og Malcom

- 3-4 90+4' - Messi

Inden der var spillet fem minutter var FC Barcelona i to omgange tæt på at lukke mål ind. Først gled Piqué oppe på midten og satte gang i en omstilling til Real Betis. Loren satte fart, men Piqué tog et hidsigt tilbageløb og reddede med en glidende tackling inde i feltet. Bare to minutter senere var Lo Celso helt fri inde i feltet, men hans afslutning gik langt over målet. Real Betis var godt med i kampen og stod højt på banen for ikke at tillade FC Barcelona at spille bolden rundt. Det var Lionel Messi tæt på at straffe, da han med en flot solotur rundede fire mand før han skød på mål, men bolden blev bremset af en Betis-fod.

20 minutter inde i kampen kom Real Betis - ganske fortjent - foran. Selvom FC Barcelona af og til kom op omkring Betis-feltet, så var de slet ikke farlige og viljen var ikke-eksisterende. I stedet slog Betis kontra efter et Barcelona-hjørnespark og på en fuldstændig magisk aflevering fra Carvalho var Firpo Junior pludselig alene med Roberto. Et par step-over finter og så fik han plads til at skyde og sendte bolden ind bag Ter Stegen til 0-1. De første 20 minutter bød på langt mere vilje og intensitet fra Real Betis end Barcelona, som slet ikke kunne vinde slaget om midtbanen.

Kort efter Betis' føringsmål var det tæt på, at der blev udlignet på Camp Nou. Messi sendte et frispark ind i feltet, hvor Clement Lenglet kom til og med et langt ben fik sendt bolden mod mål. Han forsøgte at sende bolden over i den side, som keeper Pau Lopez kom fra, men keeperen fik flot reddet. I den anden ende ville Ter Stegen også lege med, da Cristian Tello alt, alt for let kom frem til en afslutning i feltet. Ter Stegen måtte diske op med en sand verdensklasseredning. Bare minuttet efter var det igen tæt på, da Junior fandt Loren inde i feltet. Hans forsøg skruede dog væk fra målet - men kun ganske kort.

Med 10 minutter til pausen kom Real Betis - igen - fortjent på måltavlen, da de i endnu en omstilling i Sergi Robertos side kom igennem. Efter et første mislykket indlæg landede bolden hos Tello, som bankede den ind i feltet hvor forsvarsspillerne slet ikke havde orienteret sig, og så kunne Joaquin let sætte en inderside på og sende bolden i mål til 0-2. Den dårlige start havde slet ikke fået Valverde til at ændre på taktikken; spillet fortsatte i samme lave tempo uden flow og uden at sætte sig på midtbanen.

Efter 38 minutter kom der et billede af, hvordan spillet for FC Barcelona så ud: Lionel Messi stod med bolden 15 meter fra feltet og ledte efter en aflevering. Ikke én spiller, udover en dækket Jordi Alba, tilbød sig. Det var stillestående og uskarpt. Messi endte med at måtte aflevere to meter til siden hvor Arthur stod. Betis til gengæld havde fart i fødderne og det viste de igen, da de erobrede bolden og to afleveringer senere havde Loren igen fri mulighed til skud, men hans forsøg gik forbi Ter Stegens mål. Straks fra anden halvlegs start blev Arthur pillet ud og Arturo Vidal kom ind. Han fik fyret et skud af 15 sekunder inde i anden halvleg, som Pau Lopez skulle bruge to forsøg på at redde. Kort efter var det Messi, som brillerede med hurtige træk før han følt forsøgte at snige bolden i mål, men skarpheden manglede.

10 minutter inde i anden halvleg fik FC Barcelona en kæmpe chance, da Messi fandt Roberto, som med et lille vip henover keeperen fandt Vidal, men bolden lå bag chileneren, så han kunne ikke styre den ind i det tomme net. Kort efter blev Malcom pillet ud og Munir El Haddadi kom ind. Malcom formåede ikke at vise sig frem, da han tydeligvis var uvant i venstre side af angrebet. Han kunne ikke cutte ind i banen og det blev meget trivielt med at stoppe op og spille bolden tilbage, fordi han er venstrebenet og spiller i venstre side - naturligvis i takt med, at FC Barcelona sjældent spiller med indlæg.

Efter en god indledning på anden halvleg, var det Betis som igen overtog styringen af kampen og var efter en time tæt på 0-3, men bolden blev lige præcis rettet af så den gik ud til hjørnespark i stedet for i mål. Efter 66 minutter blev Jordi Alba hægtet i feltet og dommeren dømte straffespark til FC Barcelona. Messi tog sig af sparket og selvom Pau Lopez læste rigtigt og hoppede til den rigtige side, så smadrede argentineren bolden direkte op i krydset til 1-2. Det blev samtidig sidste øjeblik for Busquets, som forlod banen og gav plads til Aleña. Han modtog straks en bold fra Messi og fra kanten af feltet huggede han til den, men bolden gik forbi målet.

Tilhængerne levede op og skabte god stemning, men det varede kort, for Ter Stegen droppede for en sjældent gang skyld, da Lo Celso sendte en høj bold mod tyskeren, som egentlig bare så ud til at skulle gribe den, men der var lidt for meget vand på handskerne og bolden smuttede igennem og i mål til 1-3. Sekunder senere var Betis igen farlige og igen var Barcelonas defensiv ekstrem passiv. Der var ingen pres på boldholder, som konstant kunne finde en medspiller uden problemer. Det udviklede sig til et frispark på kanten af feltet begået af Arturo Vidal. Muren reddede dog frisparket og gav hjørnespark, som Betis ikke fik noget ud af. Til gengæld kom der mål i den anden halvleg, da Messi fandt Munir, som prikkede den videre til Arturo Vidal. Chileneren kastede sig ihærdigt ned og fik skovlet bolden i mål til 2-3. Det var dog startskuddet til et par katastrofale minutter, da Rakitic så rødt for to gule kort, og så kunne Canales kort efter lukke og slukke med Betis' fjerde mål på Camp Nou.

En katastrofal kamp sluttede således med et nederlag, selvom Messi i overtiden fik scoret en enkelt kasse til 3-4. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder