Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Langt interview med talentet Carles Aleña

Nyheder: Af BarcelonaFC.dk - 16. november 2018


Langt interview med talentet Carles Aleña

20-årige Carles Aleña har allerede fået sin debut på førsteholdet og er også permanent rykket op, men han spiller oftest for B-holdet selvom han træner med førsteholdet, da en skade satte en stopper for hans forberedelser til denne sæson og man ser det bedst at han får mere udvikling på B-holdet. Her følger et interview med Carles Aleña fra SPORT.

Føler du, at du er landet på førsteholdet nu?
- Ja. Jeg kan mærke, at dette er første sæson med førsteholdet. Men også med B-holdet på en måde.

Kan du mærke, at det er svært at holde sig på førsteholdet?
- Sådan er virkeligheden. Vi kan lave en lang liste over spillere, som er kommet til førsteholdet, fået sin debut, og siden forsvandt af den ene eller anden grund. Det svære er at blive her i 10 år som Iniesta, Xavi, Messi og Piqué. Vi er her alle for at følge det eksempel, som de har sat.

Tænker du meget på de spillere, som holdt fast i ønsket om at blive?
- Ja, helt klart. Jeg kender folk, som har været i situationen. Du er i verdens bedste klubbe med et højere pres end hos alle andre klubber, og det er svært at holde sig her. Derfor er der ikke mange, som har formået at være i klubben i mange år.

Hvorfor?
- Fordi du skal have alt. Blandt andet tålmodighed og at være på førsteholdet på det rette tidspunkt. At have en karriere i FC Barcelona er noget af det sværeste, så selvfølgelig tænker jeg på det. Men jeg er her for at kæmpe.

Står og falder det kun med dig?
- Også ting ude fra, lidt af alt. Men det er klart, at jeg alene er den største faktor for at få træneren til at stole på dig. Der er ting, som du ikke kan kontrollere, men jeg har altid sagt, at man skal give sit bedste og så ender du med at få det tilbage.

Gjorde skaden dig bange?
- Det var en hård tid. Jeg husker, at de i Gijon sagde til mig, at jeg ville rykke op på førsteholdet næste sæson. Det huskede jeg i vores sidste kamp mod Zaragoza, hvor vi ikke spillede for noget, men så skete skaden desværre.

Frygtede du for din oprykning med skaden?
- Nej, for der var ingenting som ændrede sig fra klubbens side. Jeg modtog den samme tillid; de ændrede ikke mening og det var en ekstra motivation for mig til at komme endnu stærkere tilbage.

Hvornår bad de dig vende tilbage til B-holdet?
- Til at starte med tænker man, at det er et skridt tilbage for jeg var netop rykket op. Men samtidig accepterede jeg det fuldt ud. For jeg kunne sagtens have bedt om et nummer i førsteholdstruppen og dermed ikke spille for B-holdet, det havde klubben også accepteret. Men jeg måtte tænke på mig selv; jeg så, at det var svært at bryde igennem på førsteholdet på det tidspunkt og det hele kom så naturligt for mig. Det var bedst at spille for B-holdet indtil jeg er klar.

Hvem fokuserer du primært på?
- Sandheden er, at jeg kigger på alle, men sidste år var det Iniesta, som passede mest til mig med positionen og måden at spille på. Han hjalp mig meget i forhold til klubbens koncept og positionering på banen.

Og Messi...?
- Han... wow... for mig er han fantastisk. Folk kan slet ikke forestille sig hvordan han er. Han gør, hvad han vil. Det er umuligt for mig at forestille, at der skulle være nogen bedre derude. Alt, hvad han gør, er unikt. Selv til træning for han dig til at tænke 'Jeg kan ikke tro det han lige gjorde!'. Det skete. Og dagens efter gør han det bare igen. Når vi taler om Messi, så skal man bare opgive og nyde det. Nyd det!

Var det en fordel at vokse op gennem akademiet nu hvor du er nået til førsteholdet?
- Ja. Når man lander hos førsteholdet har du allerede en idé, som du har bygget op over 10 år, om hvordan spillet er. Men det er klart, at niveauet stiger gevaldigt - boldomgangen er meget hurtigere. Før du modtager bolden skal du allerede vide, hvor du spiller den hen når bolden lander hos dig. Alt er hurtigere og du skal være langt mere forberedt. Vi taler om verdens bedste hold og det er ikke let, men samtidig så bliver alt bare lettere når du spiller med disse spillere. Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal forklare det.

Var Copa del Rey et comeback for dig?
- Det ved jeg ikke. Måske. Fra dén kamp var jeg med til de efterfølgende kampe og den anden dag fik jeg mere spilletid. Men jeg forbereder mig til hvad der nu kommer.

Hvad forventer du fra denne sæson?
- Jeg ved det ikke. Sandheden er, at jeg ikke kan lide at sætte langsigtede mål, for alt kan ændre sig hurtigt i fodboldens verden. Jeg fortsætter med at træne hårdt hver dag og når chancen kommer, så skal jeg gribe den - med gejst uden frygt og uden pres. Jeg har vundet trænerens tillid - uanset hvad der sker i sæsonen, så skal det nok blive godt.

Er det at spille på Camp Nou som du havde forestillet dig det?
-Det er imponerende. Virkelig imponerende. Jeg spillede under Luis Enrique for to år siden, sidste år også, men det imponerer dig konstant. Jeg har været her så mange gange og jeg har drømt om det så mange gange; når du endelig træder ind på banen, så er det utroligt.

Du vil gerne blive en succes - ikke bare i fodbolden, men hos Barcelona?
- Det er klart. Det har jeg altid sagt. Alle ved, at det er svært, men mine tanker går kun på at få succes her i klubben. Jeg kan ikke engang forestille mig livet uden for FC Barcelona. Jeg vil heller ikke forestille mig det; FC Barcelona er klubben i mit liv. Måske kommer dagen, hvor man må erkende, at man skal videre, men jeg kæmper for min plads i Barcelona og jeg har ingen interesse i at vide andet end at spille her.

Du kan ikke lide langsigtede mål. Men hvor tror du, at du er om 10 år?
- Jeg forestiller mig, hvad jeg gerne vil have. Og det er en karriere som Xavi og Iniesta havde det. At være i klubben hele sin karriere.

Du har været anfører siden ungdomsholdet. Drømmer du om at blive det på førsteholdet?
- Det må være det bedste nogensinde. Den største drengedrøm.
Læs også
- Ajax pønser på at hente Carles Aleña
- Aleña: Jeg vil være en del af fremtidens hold
- Aleña: Ændringer ingen undskyldning
- Officielt: Carles Aleña forfremmet til førsteholdet
- Aleña: Det er en drøm at score på Camp Nou


Ugens mest læste

Seneste nyheder