Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Tidligere Barca-præsident Josep Lluís Nuñez er død

Nyheder: Af BarcelonaFC.dk - 4. december 2018


Tidligere Barca-præsident Josep Lluís Nuñez er død

FC Barcelona kunne i går meddele, at den tidligere klubpræsident Josep Lluís Nuñez er afgået ved døden i en alder af 87 år. Han var præsident i klubben fra 1978 til år 2000 og var blandt andet præsident i perioden med det populære 'Dream Team'.

Josep Nuñez er den længst siddende præsident i klubbens historie med hele 22 år. Det var en vigtig periode i klubbens historie med enorme ændringer såvel i klubben som på holdet. Både spillet ændrede sig markant og måden at køre en fodboldklub på blev ændret.

Nuñez blev født i 1931 i Baskerlandet - Barakaldo. Han flyttede til Barcelona som en ung dreng og blev en succesfuld business mand, hvilket han bragte med sig ind i klubben selvom han egentlig ikke havde decideret erfaring og var en ukendt mand i sportens verden på daværende tidspunkt. Han kom dog med økonomisk stabilitet og var med til at skabe storhed i klubben.

Hans slogan "For et triumferende Barça" fik hurtig massiv støtte fra tilhængerne og hjalp ham til præsidentsejr med 10.352 stemmer mod Ferran Ariños 9.537 stemmer. Desuden fik Nicolau Causaus blot 6.202 stemmer og det overraskende ved det var, at Nuñez altså ingen sportslig erfaring havde - men han vandt alligevel.Han var ivrig efter at gøre klubben til et økonomisk fort og var med til at bringe Johan Cruyff ind som førsteholdstræner. Dén beslutning brage utrolige resultater for klubben. Barcelona vandt ligaen fire år i træk og klubbens første Champions League i 1992.

The Dream Team, som Nuñez altså var med til at skabe, fortsatte frem til 1996, men det var ikke en dans på roser til sidst. Man tabte finalen i 1994 til AC Milan, som på daværende tidspunkt var blandt de absolut bedste hold. Nuñez beskrev det som en svær beslutning, da han fyrede Johan Cruyff som træner.

Nuñez gik bort i går den 3. december. Må han hvile i fred.
Læs også
- Bartomeus åbne brev om Josep Lluís Núñez


Ugens mest læste

Seneste nyheder