FC Barcelona 1-1 Tottenham

Champions League - 11. december 2018

FC Barcelona var videre fra gruppespillet gennem en førsteplads inden aftenens kamp mod Tottenham og derfor valgte Ernesto Valverde at rotere meget op til kampen. Både Suárez og Messi startede blandt andet ude.

Cillessen, Semedo, Vermaelen, Lenglet, Miranda, Rakitic, Arthur, Aleña, Dembélé, Munir og Coutinho

- 1-0 7' - Dembélé
- 1-1 85' - Lucas

Tottenham havde Walker-Peters fra start til positionen på højrebacken, men den bare 21-årige blev overrumplet af også 21-årige Ousmane Dembélé bare syv minutter inde i opgøret. Først dummede Walker-Peters sig på midten af banen efter et Tottenham-frispark. Dembélé erobrede bolden og og stormede ned mod målet. Han tog ét langt træk forbi Walker-Peters og med sin fuldstændig sindssyge fart stormede han let forbi den stakkels Tottenham-back og lavede en skudfinte på Winks før han med venstrebenet huggede bolden under Hugo Lloris og i mål til 1-0.

FC Barcelona fik sig en god start på kampen rent spillemæssigt mens Tottenham forsøgte at spille med. Englænderne formåede dog ikke at bryde igennem catalanernes defensiv, som overraskende stod ekstremt solidt i kampens indledning. Tottenham var dog truende, men uden at være farlig i de afgørende momenter, som de kom frem til. Til gengæld kom de frem til en gigantisk mulighed efter en halv time, da Son kom alene igennem med Cillessen, men igen viste den hollandske keeper, at han er verdens bedste reserve. Han sørgede for at holde målet rent med en flot redning på Sons friløber.

Med få minutter til pausen drev Rakitic bolden frem. Han så ingen afleveringsmuligheder og trykkede derfor af. Bolden havde retning mål målhjørnet, men Lloris stod netop i den side og kunne let hoppe op og pille kuglen ned. Angrebet blev indledt af flotte takter fra Arthur, som i bedste Busquets-stil var nede og hente bolden hos Cillessen og binde spillet sammen med resten af midtbanen. Bare minuttet efter Rakitic' forsøg forsøgte Coutinho sig med en lumsk afslutning, men desværre for brasilianeren bragede han bolden på stolpen.

Fra anden halvlegs start blev Rakitic pillet ud og ind kom Sergio Busquets til sin Champions League-kamp nummer 100. Blot to minutter skulle der dog gå af anden halvleg før Tottenham kom frem til en god mulighed. Kane lagde bolden af til Christian Eriksen på kanten af feltet og med et velplaceret venstrebenshug forsøgte Eriksen at udligne, men Cillessen var helt ude og fik med lappen skubbet bolden ud til hjørnespark, som englænderne ikke fik noget ud af. To minutter senere var Harry Kane alene igennem med Clement Lenglet stormende lige bag ham. Kane kom ind i feltet og huggede bolden op på række 17. Lenglet havde en hånd i ryggen på ham, men det var slet ikke nok til et straffespark.

Tottenham fortsatte deres gode start på anden halvleg med en ny mulighed til Song fra kanten af feltet, men igen tog Cillessen flot imod. Kort forinden brød Danny Rose igennem i Barcelonas højre side, men hans afgørende aflevering ind i feltet blev totalt misforstået af Kane, som løb ind i det lille felt mens Rose sendte bolden skråt tilbage i feltet og altså væk fra Kane. Det lugtede dog af et Tottenham-mål, men det var Barcelona som fik bolden i nettet, da Munir bankede den ind bag Lloris, men linjedommeren annullerede for offside.

Med en halv time igen gik stadion i kog som var der scoret mål. Lionel Messi blev skiftet ind for Munir El Haddadi. Kort forinden havde Tottenham pillet deres højreback ud for at sende Lamela på banen i jagten på et resultat. Så det var to offensive kræfter der kom ind for begge hold. På bare 10 sekunder begik dommeren to grove fejl. Semedo sendte bolden mellem benene på Rose og blev efterfølgende savet over, men dommeren dømte ikke frispark. Tottenham snuppede bolden og sendte Lamela i dybden, som rørte bolden sidste før den gik udover baglinjen - her fik Tottenham til stor frustration hjørnespark, som var tæt på at udløse en stor chance efter ping-pong i feltet.

20 minutter før tid var Tottenham igen tæt på, og igen var Cillessen på plads. Eriksen dukkede helt umarkeret op på bagerste stolpe og havde frit skud, men Cillessen reddede igen på fremragende vis. Tottenham fortsatte de offensive takter ved at sende Lucas på banen i sekvensen lige efter. Han erstattede Son. Jasper Cillessen fortsatte sin fuldstændig imponerende kamp helt uden at være inde i spilrytme på grund af manglende spilletid. Med et kvarter igen blev bolden sendt ind i boksen, hvor Lucas umarkeret hoppede op og pandede bolden mod mål, men Cillessen var på smukkeste vis nede og hente bolden til gigantisk jubel på Camp Nou. Minuttet efter blev Arthur nedlagt i feltet, men dommeren valgte ikke at dømme noget.

Philippe Coutinho ramte for anden gang i kampen stolpen, da han med otte minutter igen drev bolden ind i feltet og sendte et skud afsted, men Lloris var heldig, da stolpen reddede for ham. I stedet gik det den anden vej og mens hele tre mand jagtede Kane, kunne angriberen let sende bolden ind i boksen til Lucas, som fra tæt hold bragede bolden i nettet til 1-1 og dermed var Tottenham videre sammen med Barcelona, da Inter på dette tidspunkt kun stod 1-1 med PSV. Kampen sluttede 1-1 og dermed sluttede FC Barcelona deres tur i gruppespillet og kan nu fokusere på ligaen og Copa del Rey før Champions League igen åbner op. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder