Annonce


Annonce

Annonce

10 facts om Olympique Lyon

Champions League - 18. december 2018




FC Barcelona var i går med i bowlen da der blev trukket lod til ottendedelsfinalerne i Champions League. Her blev catalanerne trukket sammen med Lyon, som de tidligere har mødt i turneringen. Vi kigger her på 10 forskellige facts.

- I 2016 åbnede dørene til Parc Olympique Lyonnais og dermed bliver det FC Barcelonas første visit på det nye stadion. Der er plads til lige under 60.000 på lægterne.

- Træner Bruno Génésio har spillet for Lyon i to omgange. Han har været i klubben siden 2007 og blev førsteholdstræner i 2016.

- Memphis Depay, Nabil Fekir, Moussa Dembélé og Bertrand Traoré er de fire største stjerner på holdet.

- Lyon sluttede på andenpladsen i deres Champions League-gruppe med otte point. De slog Manchester City ude og spillede uafgjort med dem hjemme.

- Det er fjerde gang at FC Barcelona og Lyon mødes i Champions League. To gange har været i gruppespillet og i 2009 mødtes de i ottendedelsfinalen. Barca har vundet fire ud af seks kampe samt spillet to uafgjort. De har dermed ikke tabt til Lyon.

- Messi, Piqué og Busquets er de eneste spillere i den nuværende trup, som også var med, da man spillede 1-1 i Frankrig og vandt 5-2 på Camp Nou.

- Lyons bedste Champions League var i 2009/2010, da de ramte semifinalen. Her tabte de sammenlagt 4-0 til Bayern München.

- Samuel Umtiti har repræsenteret både Lyon og FC Barcelona. Derudover har også Éric Abidal, Sony Anderson, Ludovic Giuly og José Edmílson spillet for begge klubber. Umtiti blev købt i Lyon.

- Thierry Henry, blandt de absolut bedste franske spillere, scorede tre mål i to kampe for FC Barcelona mod Lyon i 2008/2009 sæsonen.

- Lyon har en utrolig kvalitet når det kommer til fodbolduddannelse af deres kvindelige fodboldspiller. Lyons kvindehold har nemlig domineret Champions League med hele fem trofæer - tre i træk. Barcas kvinder er sammen med Lyons ditto også videre i Champions League i denne sæson. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


10 facts om Olympique Lyon

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder