FC Barcelona 2-0 Celta Vigo

La Liga - 22. december 2018

FC Barcelonas sidste kamp i 2018 blev her til aften spillet. Det var mod galicerne fra Celta Vigo og her havde FC Barcelona én mission: At vinde kampen og holde afstand til forfølgerne. Det blev dog ikke til den målrige kamp, som der ellers var lagt op til. Mål kom der dog.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Coutinho, Vidal, Messi og Dembélé

- 1-0 10' - Dembélé
- 2-0 45' - Messi

Kampen var blot 10 minutter gammel før bolden lå i Celta-målet. Messi fandt Jordi Alba i feltet. Backen ventede til pladsen åbnede op og sendte så bolden tilbage til Messi, som trykkede af. Keeperen kunne kun halvklare og returen faldt ud til Ousmane Dembélé, som bragede kuglen mellem benene på keeperen og i mål til 1-0. En håndfuld minutter senere burde Celta Vigo have været blevet reduceret til 10 mand, da Jordi Alba klokkeklart blev nedlagt efter at have afleveret bolden. Der var dog hverken nogen reaktion fra VAR eller dommeren.

Første halvleg bød ikke på mange chancer og det var primært spil frem og tilbage uden at nogen af de to mandskaber for alvor blev farlige. Gomez havde en fin afslutning som Ter Stegen tog sig af, mens FC Barcelona manglede fylde i angrebet. Messi, Suárez og Dembélé lå langt, langt fra hinanden og var konstant alene når de var på bolden. Derfor krævede det også en aflevering på 25-30 meter før mål nummer to kom. Messi så et gigantisk hul i Celta-forsvaret og Alba så Messis løb. Argentineren tog bolden til sig og overraskede keeper Blanco, da han skød fra kanten af feltet i stedet for at løbe videre ind med bolden. Messi scorede til 2-0 og kort efter blev der blev til pause.

10 minutter inde i anden halvleg var Celta Vigo tæt på at komme tilbage i opgøret, da et spark fra keeperen landede for fødderne af Brais Méndez. Han kunne let pille den ned og med venstrebenet huggede han kuglen tæt forbi Ter Stegens mål. Et par centimeter til højre, så havde der stået 2-1. Anden halvleg åbnede dog som første halvleg blev lukket: Manglende effektivitet, dårlige afleveringer, boldtab og sløset spil over hele linjen. Hos FC Barcelona var der ikke forbindelse mellem kæderne og det udnyttede Celta, men lige som de var uskarpe, var Barca det også i deres omstillinger og generelle angreb.

Efter en times spil fik Luis Suárez en kæmpe chance, da Jordi Alba fandt ham med en forrygende aflevering. Angriberen var alene med keeperen, men formåede på ufattelig vis at sparke bolden forbi målet. Få minuter efter blev Arturo Vidal klappet fra banen og ind kom Arthur.

Lionel Messi var tæt på at score sit andet mål i kampen, da Celta-keeper Blanco igen ikke kunne holde et skud - denne gang fra Semedo. Ihærdigt stormede Messi mellem to mand og forsøgte at glide returen i mål, men Blanco kom i anden omgang flot ned og fik afværget. Herefter blev Dembélé klappet fra banen og ind kom Philippe Coutinho. Mod kampens slutning begyndte FC Barcelona at sløse utrolig meget i spillet og det åbnede op for Celta-spillerne, som fik mere liv i offensiven med indskiftningen af Pione Sisto. Arthur mistede blandt andet bolden til netop Sisto midt ind i eget felt, men Beltran kunne ikke udnytte chancen. På dette tidspunkt havde Celta Vigo endda haft flest skud sammenlagt, selvom de sjældent ramte inden for rammerne.

Med fem minutter igen foretog Ernesto Valverde sin sidste indskiftning, da han tog Busquets ud og sendte Carles Aleña ind. Kampens slutning fortsatte med et klart Celta Vigo-overtag, men de fik aldrig deres mål og dermed sluttede kampen med en sejr til FC Barcelona hvilket betyder, at de sidder på førstepladsen henover jul og videre ind i det nye år. Næste kamp er om to ugers tid i Madrid, hvor Getafe venter. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder