Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

FC Barcelona sagsøger tyrkisk tøjkæde

Nyheder: Af Sajad Koftan - 17. januar 2019


FC Barcelona sagsøger tyrkisk tøjkæde

De spanske fodboldgiganter fra FC Barcelona har valgt at gå rettens vej og lægge sag an mod en tyrkisk forretningskæde, som bærer det præsigefyldte navn, Barca Textile - et navn som overtræder patentlovgivningen mod fodboldklubben FC Barcelona.

- Selve klubben, FC Barcelona, har udviklet sig til at være et fodbold-fænomen, som jo forbindes med navnet, "Barca". Vores sports-afdeling i Tyrkiet har eksisteret som "Barca" i mange år, endda før tøjkæden blev grundlagt, sagde FC Barcelonas advokat, Nazh Deniz Kol, i et anklage-brev, på vegne af klubben.

Advokaten fremhævede, i brevet, at firmaerne i Tyrkiet, Barca Textile Industry, og, Trade Ltd. Company, har promoveret navnet "Barca" i fem år, mens fodboldklubben, FC Barcelona, jo har refereret til "Barca" siden 1899, hvor klubben blev grundlagt.

- Navnet "Barca" tilhører uomtvisteligt fodboldklubben, FC Barcelona, min klient. Derfor anmoder vi om at ugyldiggøre og annullere det ulovlige brand i Tyrkiet, blev det tilføjet i brevet.

Ali Özicer, som er ejer af det tyrkiske firma, Barca Textile, har forklaret sig overfor tyrkiske medier, hvor ejeren lægger vægt på at firmaet har eksisteret i 22 år, hvor tøjkæden også eksporterer sine varer til flere europæiske lande, herunder Tyskland og Italien.

- På italiensk kan ordet, Barca, oversættes til båd. Vi er et verdensomspændende firma, hvor vores brand promoveres i mange forskellige lande, sagde Özicer.

Özicer lagde desuden vægt på at han, for nogle år siden, allerede havde indgivet en forespørgsel til de spanske myndigheder, for at få godkendt det omdiskuterede navn og Barca-brand i Tyrkiet - men forespørgslen blev afvist, forkarede ejeren.

Ydermerer forklarede Özicer at FC Barcelonas irritation og klage, mest omhandler klubbens strategi om at åbne en restaurant i Tyrkiet, da klubbens brand derfor konflikter med fodboldklubbens kommercielle interesser i Tyrkiet.

- Den spanske klub har besøgt Tyrkiet og talt med de tyrkiske myndigheder, med henblik på at åbne en restaurant som jo skal forbindes med navnet, Barca. Vi har herefter gjort indsigelse mod deres ansøgning, forsatte ejeren.

- Klubben har ansøgt to gange, og vi har gjort indsigelse begge gange, så derfor har den spanske klub lagt sag an mod os, forklarede den udskældte og omdiskuterede ejer.


Ugens mest læste

Seneste nyheder