FC Barcelona 6-1 Sevilla

Copa del Rey - 30. januar 2019

FC Barcelona havde ryggen mod muren inden opgøret mod Sevilla onsdag aften. Andalusierne vandt første Copa del Rey-kamp med 2-0 og dermed var FC Barcelona pisket til et resultat da Sevilla gæstede Camp Nou.

Cillessen, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Arthur, Messi, Suárez og Coutinho

Ind-/udskiftninger
76' Rakitic Vidal
81' Coutinho Semedo
90' Arthur Aleña

- 6-1 90+2' - Messi

De første par minutter var en rodet affære med Sevilla i et højt pres i forsøget på at ødelægge Barcas spil højt oppe. Catalanerne fik dog fat om kuglen og kom tættere og tættere på. Efter 12 minutter blev Messi nedlagt i feltet og korrekt blev der peget på pletten. Argentineren valgte at give bolden til Philippe Coutinho, som bankede bolden i mål og fik scoret til 1-0 og samtidig høstede han lidt af den selvtillid, som han helt tydeligt har manglet i ugevis. Kort efter fik Barca to kæmpe chancer, da først Suárez fik sit forsøg blokeret midt inde i feltet. Efter lidt ping-pong landede bolden tilfældigt for fødderne af Messi, som trykkede til kuglen. Den blev rettet af, men ikke nok til at snyde keeperen, som reddede i to omgange.

Omkring den halve time begyndte drama at banke på døren. Først forsøgte Andre Silva sig med hælen hvilket blev til en kæmpe mulighed, men Cillessen diskede op med en fuldstændig verdensklasseredning. På TV-billeder lod det til, at Andre Silva var offside i situationen efter, da han blev spillet ind i feltet. Han blev her nedlagt af Piqué og dommeren pegede straks på pletten. VAR måtte dog til, men efter enorm forvirring og længere tids venten, blev straffesparket dømt. Ever Banega gik til bolden, men Jasper Cillessen gik til den rigtige side og snuppede sparket. Minuttet efter var Messi kommet fri i feltet og i stedet for at skyde over i det oplagte lange hjørne, valgte han det korte, men keeperen var forudseende og reddede flot. Returen ramte Suárez helt skævt og dén retur flugtede Coutinho ud til indkast.

FC Barcelonas pres stoppede ikke her. Efter 32 minutter tog Rakitic et sjældent løb i dybden og Arthur var vågen på kuglen. Med en forrygende aflevering fandt han en fri Rakitic, som lige præcis snittede bolden - uden egentlig at ændre retning - men det snød keeperen så meget, at bolden trillede i mål til 2-0 og dermed var kampen helt lige på måltavlen med 2-2. Det blev endnu bedre kort inde i anden halvleg, da Luis Suárez med en flot aflevering så Coutinhos løb i feltet. Uruguayaneren smækkede kuglen ind i feltet, hvor Coutinho på smuk vis headede den i kassen til 3-0 og dermed var FC Barcelona oppe med 3-2 sammenlagt.

Bare to minutter senere indkasserede Sevilla igen. Roberto fandt Messi ude i højre side. Messi drev bolden frem og med en fuldstændig genial aflevering mellem to mand fandt han Roberto i et dybdeløb. Han sparkede første gang, bolden gik i mål og måltavlen viste nu 4-0 og 4-2 sammenlagt. Coutinho fik bolden i nettet for tredje gang to minutter senere, men korrekt blev målet annulleret for offside. Det var igen Arthur, som smed om sig med sukkerbolde i dybden.

Sevillas Arana testede Cillessen fra distancen med 65 minutter, men bolden gik over målet. To minutter senere fejlede Cillessen dog, da hans aflevering gik direkte ud til Promes. Han fandt Banega, som lagde bolden af til Arana. Han kom til kuglen og tordnede den i mål til 4-1 og dermed 4-3 sammenlagt og så var kampen ellers åben igen. Messi skulle dog have scoret til 5-1 med et kvarter igen, da Suárez pludselig var helt fri inde i feltet. Han spillede på tværs til Messi, som rundede en forsvarspiller og blot skulle banke bolden i mål, men keeperen reddede heldigt - en gigantisk mulighed, som man sjældent ser Messi brænde.

Kort før tid, efter en halvtungt Sevilla-pres, slog FC Barcelona kontra anført af Lionel Messi. Han fandt Vidal, som spillede kuglen videre ud til Alba. Med en magisk aflevering smækkede Alba bolden mellem en forsvarsspiller og målmanden og ned til Suárez i bagrummet. Herfra satte han indersiden på og så stod den 5-1 og samlet 5-3. I to minutters overtid leverede FC Barcelona et magisk angreb med fantastisk forståelse for hinanden før Messi tog et træk og smækkede bolden ind til 6-1. Det blev kampens resultat og dermed er FC Barcelona videre i Copa del Rey efter et rigtig flot comeback fra 0-2 til 6-3. Tidligere på aftenen vandt Real Betis med 3-1 og samlet 4-2 over Espanyol og de er også videre. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder