Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Ter Stegen: Jeg vil altid forbedre mig

Nyheder: Af Sajad Koftan - 5. februar 2019Ter Stegen: Jeg vil altid forbedre mig

Marc Andre-ter Stegen. Den tyske mur, som han ofte bliver kaldt, er efterhånden fast inventar i FC Barcelonas omklædningsrum, eftersom stjernen har fundet sig godt tilrette på det stjernebesatte Barca-mandskab.

Barcas keeper har, overfor mediet SPORT, givet et langt interview, hvor der blev talt om løst og fast hvad angår catalanernes sæson indtil videre og fremadrettet.

Nedenfor dele af interviewet med SPORT-journalisten, hvor keeperen åbnede op om livet, fodbolden og fremtiden.

Hvilke områder har du forbedre ved dit spil, siden du ankom til Barca i 2014 ?

I hver sæson, i hver kamp, og til hver træning prøver jeg altid at finde områder, hvor jeg kan blive bedre. Jeg tror det vigtigste er villigheden til at lære noget nyt hver dag. Personligt vil jeg være åben for nye inputs, lige indtil jeg pensioneres. Sådan er mit privatliv også. Jeg er på rette spor og håber at fortsætte på denne måde.

Man skal komme ud af sin komfor-zone, nævnte du før. Mener du stadig det?

Det mener jeg af hele hjertet. Det var derfor jeg kom til Barca. For at starte et nyt eventyr, hvor jeg var på bar bund, både med sproget og kultureren. Man er tvunget til at tilpasse sig og møde nye mennesker. Jeg håber bare at eventyret fortsætte og at jeg stadig forbedrer mig.

Du har været med til at vinde ligaen tre gange indenfor de seneste fire år. Men du har aldrig vundet Zamora-prisen. Bekymrer det dig ?

Nej, for selvom de individuelle priser er vigtige så er ligaen, Champions League og Copa del Rey det vigtigste. Kollektivet er meget vigtigere for mig, end de personlige priser. Selvfølgelig sætter man da pris på anerkendelse, hvis man har haft en stor sæson, da det giver masser af selvtillid. Men det er ikke det vigtigste for mig.

Analyserer du de kampe du ser på tv, hvis det er Barcas kommende modstandere ?

Sandheden er at det gør jeg ikke. Jeg ser naturligvis masser af kampe, men nogle gange er det også vigtigt at koble fra og bare tænke på noget helt andet.
Fodboldspillere har også et privatliv, hvor vi altid skal være på toppen både fysisk og mentalt. Derfor skal vi logge ud indimellem, som man siger. Eksempelvis så elsker jeg alt ved arkitektur og design, som jeg bruger meget tid på.

Målmandstræneren Jose Ramon de la Fuente er en meget stille mand, men en vigtig figur for dig. Hvad bidrager han med ?

Han er den type som altid arbejder i baggrunden. Jeg kan ikke rose ham nok. Han er fuldstændig spektakulær og har støttet mig siden jeg kom til klubben. For min start var ikke nem.

Var det fordi han hjalp dig til mere spilletid ?

Ja. Jeg ville have en større rolle på holdet, end hvad jeg havde. Nu træner vi sammen hver dag, for at forbedre alt ved mine egenskaber. Det er en proces som vi arbejder på dagligt. "Dela" både hjælper og giver mig den bedste forberedelse til hver kamp. Han er den direkte årsag til at jeg har holdt et højt niveau.

Håber du at blive i Barcelona i mange år endnu ?

Ærligt så tænker jeg ikke meget på fremtiden. Jeg har stadig min kontrakt, som udløber om tre og et halvt år, og jeg vil præstere på et højt niveau i hver kamp. Hvad fremtiden bringer, kan ingen mennesker spå om. Men jeg er mere end bare glad for at være i klubben. Jeg får en helt speciel behandling i klubben og byen er bare fantastisk. Men man ved aldrig, selvom jeg er enormt glad for at spille i Barca.

Har du tænkt på at gå træner-vejen i fremtiden ?

Jeg har ikke tænkt på det. Men der er områder udenfor fodbolden som interesserer mig. Jeg siger ikke at træner-delen ikke interesserer mig, feks. at motivere en gruppe spillere og være en del af en træner-stab.
Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

FC Barcelona webshop

Spar 31%

Barcelona 3. Trøje 2019/20 Baby-Kit Børn

449,- DKK

309,- DKK

Spar 46%

Barcelona Hjemmebanetrøje 2019/20 Kvinde

679,- DKK

365,- DKK

Spar 29%

Barcelona Spillertrøje Senyera 2019/20 Børn

579,- DKK

409,- DKK

Ugens mest læste

Seneste nyheder