FC Barcelona 1-1 Real Madrid

El Clasico - 6. februar 2019

El Clásico var på programmet i dag da FC Barcelona tog imod Real Madrid i Copa del Reys semifinale. Det var første kamp ud af i alt tre - hvoraf den sidste er i ligaen. I dag tog de to mandskaber det første skridt mod finalen.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Arthur, Malcom, Suárez og Coutinho

63' Malcom Aleña
64' Coutinho Messi
79' Vidal Rakitic

- 0-1 6' - Lucas
- 1-1 58' - Malcom

FC Barcelona fik en decideret katastrofal start på opgøret. Real Madrid kom ud til opgøret som sultne hunde og erobrede alle bolde og sad på spillet. Først blev Marc-André ter Stegen testet med et skud fra Toni Kroos, og bare sekunder efter havde Suárez masser af tid til at få bolden under kontrol og spille den i dybden til en helt fri Malcom, men Suárez fumlede med kuglen og mistede den. Det samme gang i et Real Madrid-kontra, hvor et indlæg fra Vinicius landede hos Benzema, som let kom til kuglen og fandt Lucas Vazquez foran mål. 0-1 på måltavlen efter bare seks minutter.

Efter 13 minutter skulle Real Madrid have scoret igen, da Rakitic tog alt for lang tid på bolden, fumlede med den og væltede over sine egne fødder. Real Madrid var tre mand på Piqué, men Vinicus ville alt for meget selv og blev læst af en tackling fra Piqué. FC Barcelonas forsvar og midtbane var fortsat ikke kommet ind i kampen efter 17 minutter, da Benzema og Vinicius pludselig igen var alene med Piqué. Denne gang skød Vinicius igen dårligt, men Piqué fik snittet kuglen ud til hjørnespark, som madrilenerne ikke fik noget ud af. På dette tidspunkt havde Keylor Navas endnu ikke været i aktion. Han kom til gengæld i aktion efter 20 minutter, da Suárez sendte en dybdebold afsted til Malcom, som var alene med Navas. Malcom var dog fuldstændig uden selvtillid og skød lige på keeperen. I sekundet efter blev der dog dømt offside, selvom der i tilfælde af mål og VAR næppe var blevet dømt offside.

Malcom begyndte at vise sine offensive kvaliteter efter den store chance og var manden bag to store angreb. Efter en halv time smækkede han et indlæg ind i feltet, hvor Rakitic kom til bolden og headede den på overliggeren. Bolden sprang ud i spil og Real Madrid slog endnu engang kontra. Det udviklede sig til en gigantisk chance, men Vinicius' aflevering ind i midten af feltet til en nøgne Benzema var ikke god. Sekunder senere kom Vinicius igen til skud, men denne gang langt over. Det var Real Madrid som var farligst, men FC Barcelona begyndte at vise en smule frem i banen, hvor Coutinho fortsat var totalt usynlig og slet ikke lykkedes med noget.

Malcom var igen manden bag den næste store chance, da han dansede igennem tre mand, med lidt held, før han fandt Suárez. Uruguayaneren forsøgte et lumsk forsøg med venstre, men Navas fik lappen på og skubbede bolden ud til hjørnespark, som FC Barcelona ikke fik noget ud af. Anden halvleg startede meget bedre end første, og FC Barcelona satte sig bedre på spillet, selvom madrilenerne konstant truede. Efter 58 minutter kom der dog mål på Camp Nou igen. Jordi Alba stormede op i banen efter en nærmest umulig bold, men han nåede netop ind i ren tackling med Keylor Navas og bolden sprang ud til Suárez. Han trykkede af første gang, men bolden tog stolpen. Den hoppede dog ud til Malom, som lagde bolden til rette og plaffede den op i krogen til 1-1 og dermed var der game on igen. På dette tidspunkt varmede Messi op.

Messi, Vidal og Aleña kom ind i midten af anden halvleg for Coutinho, Malcom og Rakitic. Netop Aleña kom frem til en kæmpe mulighed med 10 minutter igen, da han blev spillet fri af Messi, men han var for langsom til at føre sit udfald igennem og fik sit forsøg blokeret. Kort efter fik Real Madrid en gylden mulighed, som var sjældent set i anden halvleg, da Ter Stegen kom ud foran Bale, men bolden landede for fødderne af Benzema, som spillede chancen endnu større med Ter Stegen ude af målet ved at finde Modric, men han blev blokeret i skudøjeblikket og bolden gik til hjørnespark.

Real Madrid begyndte at røre på sig og angribe endnu mere i slutminutterne. Her var det Piqué som kom ned i en vigtig tackling, da Bale ellers havde fundet en fri Benzema foran mål. På dette tidspunkt kunne FC Barcelona ikke etablere deres spil og Real Madrid dominerede klart. De fik dog ikke belønning for deres gode afslutning af kampen og det hele sluttede dermed 1-1 i den første ud af to kampe i Copa del Reys semifinale. Vinderen skal findes på Bernabeu; den kamp spilles den 27. februar. Få dage efter er FC Barcelona tilbage på Bernabeu, da deres ligakamp skal afvikles. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder