Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Athletic Bilbao 0-0 FC Barcelona

La Liga: Af BarcelonaFC.dk - 10. februar 2019


Athletic Bilbao 0-0 FC Barcelona

FC Barcelona fik en gylden mulighed for at øge forspringet til de nærmeste forfølgere, da de søndag aften mødte Athletic Bilbao på San Mamés. Her måtter catalanerne blandt andet undvære Jordi Alba, som blev erstattet af Nelson Semdo.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Vidal, Messi, Suárez og Coutinho

64' Vidal Aleña
75' Coutinho Dembélé
88' Lenglet Vermaelen
De første 20 minutter af opgøret foregik i et ganske højt tempo, men dog med en masse fejlafleveringer. Baskerne kom bedst fra land med skud fra både Yuri Berchiche og specielt Susaeta, som tvang Ter Stegen ud i en flot redning. Catalanerne ledte efter det offensive spil. Ingen spiller tog for alvor initiativ i det chanceskabende spil udover Messi. Det var da også argentineren som stod bag det farligste angreb hos FC Barcelona, men hans ellers perfekte indlæg blev ikke behandlet ordentligt af Luis Suárez, som mistimede sit hovedstød totalt.

Efter 25 minutters spil fik Athletic Bilbao en kæmpe chance, da bolden faldt ned for fødderne af Raul Garcia inde midt i feltet. Han vippede kuglen op og saksesparkede på smukkeste vis mod målet, men Ter Stegen fik reddet og returen headede Piqué tilbage til sin keeper. Endnu en stor chance til baskerne mens catalanerne fortsat ledte efter nøglen til for alvor at komme ind i kampen. Chancerne var meget få og spillet var slet ikke kønt på noget tidspunkt i første halvleg, som Bilbao havde størst ære af. De blev også snydt for et hjørnespark efter en kæmpe chance, som Piqué fik rettet ud til hjørnespark men fuldstændigt uforståelig blev der fløjtet for målspark.

Første halvleg bød på en håndfuld sporadiske forsøg fra to hold, som gerne ville udfordre, men som begge manglede nøglen. Baskerne satsede meget på omstillinger og med deres halvstore chancer kunne de sagtens gå til pause oppe med én, men det blev ved 0-0 ved sideskiftet.

Anden halvleg bød slet ikke på nogle oplagte chancer. Det var mere en krig med en masse små frispark og dueller i den store duel. Hos FC Barcelona kom der ingenting fra hverken Rakitic eller Coutinho på midtbanen, Semedo var en skygge af sig selv rent offensivt mens Suárez knap nok kunne holde fast i kuglen. Det var kun Messi, og den indskiftede Aleña, som forsøgte at kreere noget, men baskerne stod meget defensivt og tillod ikke meget plads - og det var da heller ikke fordi der var mange catalanske offensive løb.

Med 10 minutter igen kom kampens klart største chance, da Inaki Williams mødte bolden midt i feltet foran Piqué. Baskeren trykkede hårdt af fra tæt hold, men Ter Stegen reddede med en fuldstændig vild arm. På dette tidspunkt var FC Barcelona så offensive i spillet, at Bilbao gang på gang kunne slå omstillinger. I overtiden fik Oscar de Marcos rødt kort, da han ved at stoppe en kontra fik sit andet gule kort. Han var netop tilbagevendt fra en anden karantæne. I kampens absolut sidste sekund blev Semedo nedlagt i feltet og dommeren ventede på en reaktion fra VAR. Svaret var dog, at der ikke skulle dømmes straffespark. Det blev ikke til nogle mål i kampen og dermed sluttede en katastrofalt spillet kamp fra FC Barcelona med 0-0 i Baskerlandet og catalanerne smed dermed chancen for at øge forspringet i La Liga.
Læs også
- Neymar presser Barca til højere bud
- Neymars PSG-kollega: Han har valgt Barca
- PSG afviser Barcas seneste bud på Neymar
- Fransk avis: Barca med nyt Neymar-bud
- Juventus er i Barca: De vil have Miranda


Ugens mest læste

Seneste nyheder