Olympique Lyon 0-0 FC Barcelona

Champions League - 19. februar 2019

Der blev spillet Champions League fodbold i Frankrig tirsdag aften, da Olympique Lyon tog imod FC Barcelona i den første af to ottendedelsfinaler. Kampen sluttede uden scoringer til trods for gigantisk FC Barcelona-dominans og dermed afgøres kampen på Camp Nou.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Roberto, Messi, Suárez og Dembélé

67' Dembélé Coutinho
81 Roberto Vidal

Allerede inden de første 10 minutter var spillet var der skabt gode chancer. Messi forsøgte med et mislykket lob direkte på frispark mens Houssem Aouar i den anden ende forsøgte med et lumsk skud, som Ter Stegen lige præcis fik lappen på. Kort efter tog Martin Terrier lykken fra distancen med en forrygende flugter, som Ter Stegen i fuld længde fik skubbet op på overliggeren og dernæst kunne han samle bolden op. Dembélé var næste mand til at få sig en god mulighed, da han på kanten af feltet pillede en høj returbold ned og fik skabt plads med en skudfinte, men hans forsøg blev slynget op på 17. række.

Lionel Messi var efter et kvarters spil tæt på at score kampens første mål, da han sendte bolden ud til Alba i et klassisk Barca-opspil. Argentineren luntede frem for ikke at tiltrække opmærksomhed, og fandt sig så et gigantisk rum midt inde i Lyons felt. Her fik han måske alt for meget tid og plads - han bragede nemlig bolden langt over målet. Ousmane Dembélé legde også med og kunne med en ny skudfinte igen skabe sig selv masser af plads. Her var han alene med keeperen, men skød lige på Lopes.

Begge mandskaber formåede at skabe gode chancer og det var kun manglende skarphed og gode redninger, som sørgede for 0-0 ved pausen. Anden halvleg startede på samme måde som første, med flere optakter til store muligheder mens Lyon lukrerede på omstillinger - dog i højere grad. Luis Suárez havde før kampen ikke scoret på udebane i Champions League siden 2015, og han var da også decideret rædselsfuld denne tirsdag aften. Intet lykkedes for angriberen, som gang på gang mistede bolden og altid var flere sekunder for langsom i tanke og handling.

Messi forsøgte at orkestrere spillet, da der intet kreativt kom fra Rakitic eller Roberto. De sørgede udelukkende for at spille bolden rundt og den havde Lyon læst; de lukkede af på kanterne, så Messi sjældent kunne finde en medspiller. Det blev dog til flere gode forsøg, men franskmændende spillede godt til og følte sig langt fra spillet under eget græstæppe. Med 20 minutter igen var det utrolig tæt på, da Alba fandt Suárez midt inde i feltet. Uruguayaneren forsøgte sig med et hårdt skud, som snød keeperen, men bolden drejede rundt om målet og ud til målspark.

Kampen sluttede 0-0 efter at FC Barcelona havde haft over 20 skud mod målet. Bolden ville ikke ind og dermed er returopgøret helt åbent på Camp Nou. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder