FC Barcelona 5-1 Olympique Lyon

Champions League - 13. marts 2019

Efter 0-0 i det første opgør var det tid til at FC Barcelona viste Lyon hvor målet stod. 25 skud mod mål fra de catalanske fødder på fransk græs blev bedre omsat på Camp Nou, da FC Barcelona - efter en svær kamp - styrede sig sikkert videre til Champions Leagues kvartfinale.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Arthur, Messi, Suárez og Coutinho

70' Coutinho Dembélé
73' Arthur Vidal
83' Roberto Semedo

- 1-0 16' - Messi (straffespark)
- 2-0 31' - Coutinho
- 2-1 58' - Tousart
- 3-1 78' - Messi
- 4-1 81' - Piqué
- 5-1 86' - Dembélé

Bare to minutter skulle der gå før FC Barcelona skabte en kæmpe chance, da Messi sendte Coutinho i dybden. Brasilianeren forsøgte at finde Suárez inde i feltet, men keeperen havde lige præcis nok centimeter i højden til at nå ud og tage fat i bolden inden angriberen sparkede den i kassen. Minuttet efter blev Lyon fuldstændig udspillet og efter flot opspil stod Messi klar på kanten af feltet med bolden, men hans flotte forsøg blev reddet af en flyvende keeper Lopes. Herefter blev der lidt stille mens de to hold så hinanden mere an - lige indstil Suárez blev nedlagt i feltet og dommeren pegede på pletten. Lionel Messi gik til bolden og så iskold som han er, vippede han bolden i mål til 1-0. Panenka på Camp Nou .

Lyon forsøgte at svare igen med det samme, da Depay stormede afsted i en omstilling. Han havde egentlig god plads, men valgte at stoppe op og finde Moussa Dembele, som fik sit forsøg blokeret ud til hjørnespark. Depay er flere gange set gå ind og trykke af fra den vinkel, men valgte altså anderledes denne gang. Kort efter blev Lyons keeper Lopes slået omkuld i en duel inde i feltet og han lå i græsset i adskillige minutter før kampen blev genoptaget. Efter en halv time skulle Rakitic have braget FC Barcelona på 2-0, da en retur faldt ud til ham og han havde frit mål, men hans flugter gik langt over mål.

I stedet for Rakitic på måltavlen, så blev det Philippe Coutinho, da FC Barcelona igen-igen sværmede rundt om Lyon-feltet før Arthur med en dræbende aflevering fandt Suárez, som flot tog den ind mellem to mand og spillede bolden på tværs til en nøgen Coutinho, der sendte bolden i mål til 2-0. Lyon-keeper Lopes led tydeligvis fra duellen tidligere og sparkede efter 35 minutter bolden ud af banen så han kunne blive udskiftet. Med tårene trillende ned, gik han den tunge gang mens Camp Nou klappede ham ud. En flot gestus af det catalanske folk.

Det var tæt på at blive 3-0 kort efter, da Suárez selv indledte et angreb med et fantastisk træk. Bolden syntes tabt efter opspillet, men Suárez pillede bolden fra sin modstander og forsøgte sig med et lumsk skud, som dog trillede forbi den ene målstolpe. Messi ville også lege med, da Busquets fandt ham med en flot aflevering. Alene med keeperen brændte Messi dog, men han var tvunget til at sparke hurtigt, da Lyon kom stormende ned mod ham. FC Barcelona startede ikke stærkt ud i anden halvleg og efter bare 10 minutters spil kom Lyon på måltavlen, da Tousart efter en omgang ping pong fik plads til at tæmme kuglen og banke den i mål. Det var kulminationen på et længerevarende angreb fra Lyon som resulterede i to skudforsøg. 2-1 og dermed var kampen pludselig åben igen. Selve chancen opstod dog efter at Marcelo var højt oppe at ridde på Lenglets ryg, men utroligt nok valgte VAR at godkende målet selv efter flere minutters ventetid. Skandaløst lang tid - og ekstremt dårligt dømt.

Lyon fortsatte med at stå højt i banen og true FC Barcelona. Flere gange blev det farligt alt i mens Barca slet ikke kunne få sammensat bare tre-fire afleveringer. Messi måtte langt ned i banen for at lime kæderne sammen, men både Coutinho og Suárez mistede lette bolde. Med små 10 minutter igen kom forløsningen på Camp Nou, da Messi tog sagen i egen hånd og legede på kanten af Lyon-feltet før han trykkede af med højrebenet. Keeperen havde hånden på, men bolden trillede alligevel videre i mål til 3-1. Lyon kæmpede deres chance, men måtte sande nederlaget, da Piqué to minutter senere stormede med frem i et angreb og efter godt 60 meters spurt modtog han bolden fra Messi og gled bolden i mål til 4-1 og dermed blev kampen endegyldigt lukket. Det blev også til 5-1 kort tid efter, da Dembélé sparkede Messis aflevering i netmaskerne. Dermed rundede Messi to mål og to assists i kampen.

Det hele sluttede 5-1 til FC Barcelona, som dermed booker billetteren videre til Champions Leagues kvartfinaler. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder