FC Barcelona 3-0 Manchester United

Champions League - 16. april 2019

FC Barcelona tog tirsdag aften imod Manchester United i Champions Leagues kvartfinale og med 1-0 fra den første kamp stod catalanerne med de bedste kort på hånden. Det var dog tæt på at gå galt kort inde i kampen, men Messi ville det anderledes med to mål mens Coutinho bragede kuglen i kassen og sikrede en sikker 3-0-sejr. Dermed er FC Barcelona videre til semifinalen med samlet 4-0.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Arthur, Messi, Suárez og Coutinho

71' Roberto Semedo
75' Arthur Vidal
81' Coutinho Dembélé

- 1-0 16' - Messi
- 2-0 20' - Messi
- 3-0 61' - Coutinho

Bare 35 sekunder skulle der gå før der gik et kæmpe gys gennem Camp Nou. Rashford blev sendt afsted af en dejlig aflevering og kom helt ind i feltet hvorfra han trykkede hårdt af. Bolden blev banket på overliggeren og det satte gang i et tungt Manchester United-pres, hvor FC Barcelona slet ikke kunne gå fat i kuglen. Der gik bare fem minutter før endnu en chance var ved at opstå. Lenglets tackling fløj direkte ned i eget felt og her gik Alba lidt heldigt reddet. Bolden faldt tilbage mod Ter Stegen og både Alba og Piqué skærmede af så Ter Stegen kunne komme ud og samle bolden op, men keeperen var i tvivl om han måtte samle den op, så i hårdt presse tilstand fik han sendt den væk med foden. Total forvirring nede i forsvaret.

FC Barcelona kom tilbage efter 10 minutters spil, da Coutinho med brystet lagde bolden af til Rakitic, som selv mente, at han blev nedlagt. Dommeren var ikke i tvivl og pegede prompte på pletten. Men efter at have kigget hændelsen igennem på skærmen, blev straffesparket annulleret. Kort efter var Rashford dog på spil igen, da Piqué valgte at bakke hele vejen ned til eget felt og bare give angriberen masser af plads. Heldigvis for Piqué gled Rashford i sit skud og Ter Stegen kunne let samle op. Heldigvis for Barca er angrebet forrygende - og i særdeleshed Lionel Messi. Efter et kvarter opsnappede han en løs bold, lavede en tunnel på Fred og tog efterfølgende et par meter på kuglen før han køligt knaldhårdt sparkede bolden ned i hjørnet til 1-0 og dermed var Barca oppe med samlet 2-0.

Det blev endnu værre for Manchester United bare fire minutter senere, da Messi stormede frem mod United-feltet før han med højre sendte et harmløst skud afsted, men David De Gea droppede fælt ved at lade kuglen gå under ham. Et gigantisk drop fra den spanske keeper, som normalt ville samle sådan en bold op 10 ud af 10 gange. 2-0 til FC Barcelona og dermed 3-0 samlet. Manchester United havde tydeligvis mistet det sidste gear efter de to hurtige scoringer og det var Barca, som var tættest på det tredje mål, da Messi fik Jones til at ligne en kegle før han sendte Jordi Alba i dybden. Venstrebacken fandt højrebacken Sergi Roberto i modsatte side og tæt under mål sendte han bolden afsted mod målet, men De Gea kom stormende tilbage og nærmest fik bolden direkte i hovedet i en god, men ekstrem heldig redning. Det havde været et helt fortryllende mål, hvis bolden var gået ind. Kort efter blev der fløjtet til pause.

Manchester United kom ud med fornyet energi til anden halvleg, men Barca fortsatte præcis hvor de slap og virkede skarpe i spillet. Efter en times spil kunne Camp Nou juble - og de kunne juble ekstra meget. Messi sendte en forrygende bold i dybden til Alba, som straks lagde den af til Coutinho. Den hurtige aflevering betød, at Coutinho havde plads og det udnyttede han til fulde ved at kanonere kuglen op i krydset til ydmygende 3-0 og sammenlagt 4-0. Jublen var helt enorm, og endnu mere fordi, at det netop var Coutinho, der kom på tavlen i en svær tid rent spillemæssigt.

Med 10 minutter igen kom der endnu en klapsalve fra publikum på Camp Nou, men ikke på grund af et mål. Den tidligere FC Barcelona-spiller Alexis Sánchez blev nemlig sendt på banen og han fik en varm velkomst på sin tidligere hjemmebane. Kampen var gået ind i en rolig fase, hvor United forsøgte, men ikke kunne, mens FC Barcelona stille og roligt sparede på kræfterne ved at spille bolden rundt i egne rækker. Semedo var et frisk pust af få ind med sine evige løb i højre side. Med få minutter igen var han tæt på at få en assist, da Suárez fra kanten af feltet forsøgte sig med et lob, men bolden landede oven i målet. Minuttet efter måtte Ter Stegen for første gang i kampen bruge sine handsker, da Alexis Sánchez med et lumsk hovedstød var tæt at snyde keeperen, men tyskeren kom på forrygende vis ned og fik reddet sit clean sheet.

Der skete ikke mere i opgøret og dermed er FC Barcelona sikkert videre til Champions Leagues semifinale med en samlet sejr på 4-0 over Manchester United. Modstanderen hedder Liverpool eller FC Porto. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder